Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10 με τίτλο :


«Με «καθαρό» κόμμα στο Συνέδριο»


Μ έχρι το Συνέδριο ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να έχει καθαρίσει το κόμμα από τα βαρίδια του παρελθόντος. Στη Ν. Δ. εκτιμούν πως από τη στιγμή που ο πρόεδρος αποφάσισε να ονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα , καυτηριάζοντας μάλιστα πρακτικές και συμπεριφορές, έχει πλέον ανοίξει και το δρόμο της αυτοκάθαρσης μέσα στην παράταξη…. Η αναφορά στο όνομα του Θόδωρου Ρουσόπουλου ουσιαστικά αποδεικνύει πως η αυτοκάθαρση δεν θα ξεκινήσει μόνο από όσους έχουν αποδεδειγμένα ποινικές και πολιτικές ευθύνες, αλλά και από όσους δεν σεβάστηκαν τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Στόχος η ανανέωση»


Διατεθειμένος να ακούσει τη φωνή της βάσης και να προχωρήσει στην αναδιάταξη του εσωτερικού του κόμματος φαίνεται ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς, έξι μήνες από την ανάδειξή του στην ηγεσία και ένα σχεδόν μήνα πριν από το συνέδριο. Μετά την απόφασή του να αποδοκιμαστούν δημοσίως τρεις πρώην υπουργοί της Ν. Δ., οι Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Γιώργος Βουλγαράκης και Αριστοτέλης Παυλίδης, δείχνει να απορρίπτει την τακτική της τήρησης των ισορροπιών και να είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη την ανανέωση που ευαγγελίζεται. « Ο Αντώνης Σαμαράς ψηφίζοντας (χθες, για την ανάδειξη προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων και διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων του Κόμματος), χαρακτήρισε τις εκλογές αυτές «ένα μεγάλο και τολμηρό άνοιγμα στην κοινωνία». Διαδικασίες εξαγνισμού στη Ν. Δ. προανήγγειλε και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο


«Ζώντες και τεθνώντες»:


Α νάποδες πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, όταν εκλήθη να σχολιάσει τις εύσχημες απειλές που διατύπωσε ο Αναστάσιος Μαντέλης, ότι οι χοντρές μίζες της Siemens δεν πήγαν στον ίδιο αλλά αλλού. «Με συγχωρείτε, αλλά εκβιάζει ο νεκρός του πεθαμένους;» διερωτήθηκε με οργή ο Πέτρος Ευθυμίου, υπογραμμίζοντας: «Ας πάρει ο κ. Μαντέλης όσους πεθαμένους θέλει μαζί του». Πάντως, το ζητούμενο δεν είναι πόσους πεθαμένους θα πάρει μαζί του ο Ματνέλης, αλλά πόσους ζωντανούς. Διότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν ήρθε για να μείνει και να μπει στη φυλακή…


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :


«Σε 37 λέξεις 4 χρόνια!»


Πάντα είχε αυτή την ικανότητα ο Θ. Πάγκαλος: Να περικλείει μέσα σε ελάχιστες λέξεις, περίπλοκες πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις, ιστορικών διαστάσεων. Την ίδια ικανότητα επέδειξε, με συνέντευξή του στο χθεσινό «Βήμα της Κυριακής». Είπε: «Η αποτυχία του ΠΑΣΟΚ, που ήταν αποτυχία και του μεγάλου εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος του ελληνικού λαού από το 2000 ως το 2004, οφείλεται στο ότι βαθμιαία η αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των ηγετών στελεχών του, μετεβλήθη σε συνενοχή…». Τι να προσθέσει κανείς ή τι να σχολιάσει; Τα είπε όλα μέσα σε 37 λέξεις!


Από τη στήλη «Μικρό-κοσμος» του


«ΚΟΣΜΟΥ του Σαββατοκύριακου» σελ. 12 με τίτλο :


«Δεν είναι ώρα για θεατρινισμούς»


Τις προάλλες μας «βομβάρδιζαν» με επικοινωνιακά τρικ, ότι τάχα η κυβέρνηση αγωνίζονταν να περισώσει τον 13ο και τον 14ο μισθό. Κι όμως είχε υπογράψει το μνημόνιο για την περικοπή τους. Τώρα πάλι ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, γνωστοποίησε σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι θα παλέψει να μην ισχύσουν οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό από το 2015, αλλά από το 2018. Κι όμως η κυβέρνηση έχει υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με ΕΕ και ΔΝΤ, στο οποίο αναφέρεται ότι οι μεταρρυθμίσεις θα ισχύσουν από το 2018. Αλήθεια, πιστεύουν ορισμένοι πολιτικοί ότι με θεατρινισμούς και τεχνικές πρόκλησης συμπάθειας θα αντιμετωπίσουν τα σοβαρά θέματα, τα οποία διαχειρίζονται; Δεν είναι δυνατόν να προκαλείται σύγχυση για το ποιες αλλαγές θα ψηφισθούν, όταν είναι ξεκάθαρο από την αρχή τι προβλέπει το μνημόνιο δανεισμού από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Οι δραματικές τηλεοπτικές εμφανίσεις δεν συνάδουν με την σοβαρότητα των περιστάσεων, ούτε του ίδιου του υπουργού κ. Λοβέρδου, ενός από τους πλέον άξιους, που διαθέτει το κυβερνών κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: