Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8-9 με τίτλο :
«Τελευταία ευκαιρία Παπανδρέου να σηκώσει το γάντι της συναίνεσης»
Τ ι πρότεινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στο χθεσινό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια:
-Πρότεινε την αλλαγή του νόμου περί της ευθύνης των υπουργών και τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200. Επίσης , ζήτησε μέτρα για τη διαφάνεια των δημοσίων όρων, καθώς και γενίκευση του «πόθεν έσχες», και στους δημόσιους λειτουργούς. Ζήτησε να υπάρξει ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του κομματικού στελέχους και του επικεφαλής ενός δημόσιου οργανισμού. Πρότεινε την ανάγκη Αναθεωρητικής Βουλής που θα προχωρήσει σε ακόμη πιο τολμηρές αλλαγές για τη θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος. Βασικό για τον αρχηγό της Ν. Δ. είναι και η άρση της μεγαλύτερης αδικίας που περιλαμβάνει το νέο πακέτο, δηλαδή την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων των ανέργων και των χαμηλόμισθων, βρίσκοντας χρήματα γύρω στα 500 εκατ. Ευρώ για ισόποσες περικοπές αλλού για να καλυφθεί η διαφορά. Απαραίτητη είναι η σταυροφορία για μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και η άμεση ρύθμιση ενός νέου αναπτυξιακού νόμου. ΤΙ ΑΠΕΡΡΙΨΕ. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. διαφωνεί με τον «Καλλικράτη», που θεωρεί ότι μπορεί να συζητηθεί όταν ξεπεράσει η χώρα την κρίση, και με το μεταναστευτικό νόμο, για τον οποίο έχει δηλώσει ότι όταν ανέβει στην κυβέρνηση θα τον καταργήσει. (αναλυτικά το άρθρο και για τις προτάσεις των υπολοίπων Αρχηγών)
Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 7 με τίτλο :
«Σκληρή γραμμή από Ν. Δ. – Ο Α. Σαμαράς κατέθεσε τις προτάσεις του»
Τη γραμμή της σκληρής κριτικής προς την κυβέρνηση για βασικές της επιλογές, αλλά και της ανάγκης για έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή συνεννόησης και συναίνεσης, ακολούθησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο χθεσινό συμβούλιο αρχηγών.. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. πέρα από την κριτική του, κατέθεσε μια σειρά προτάσεων σε θεσμικό επίπεδο, ενώ απέρριψε μετά βδελυγμίας την ιδέα για οικουμενική κυβέρνηση που πρότεινε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και παράλληλα ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποσύρει μέρος από τα μέτρα που πλήττουν τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα… ….. **** Μέτρα τόνωσης *** Για την οικονομία, πρότεινε μέτρα τόνωσης άμεσα και μακροπρόθεσμα, την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ενώ έκανε λόγο για μια «σταυροφορία» για τη μείωση της γραφειοκρατίας, με νομοθετικές ρυθμίσεις (το άρθρο συνεχίζεται)
Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 -5 με τίτλο :
«Τολμηρές προτάσεις Σαμαρά για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές που απατούνται»
Ο Πρόεδρος της Ν. Δ. είπε ότι η μεταναστευτική νομοθεσία μπορεί να εξετασθεί εξ αρχής όταν περάσει η κρίση, ενώ πρότεινε και την αναβολή της εφαρμογής του «Καλλικράτη» ,αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πόροι. *** Πρωτοβουλίες που ανοίγουν το δρόμο για τη νέα Μεταπολίτευση, όπως μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300, σε 200, πρόταση που είχε κάνει πρώτη η «Απογευματινή», εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι χρειάζονται τολμηρές τομές με τη μέγιστη δυνατή συμφωνία του πολιτικού κόσμου στο σύστημα διακυβέρνησης και στην οικονομία, ώστε να εξαλειφθούν πολιτικές συμπεριφορές που πυροδοτούν την κοινωνική οργή κάνοντάς την ανεξέλεγκτη… (το άρθρο συνεχίζεται)
Από την 3η σελίδα του
«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :
«Η δήλωση»
«ΤΟ ΠΑΣΟΚ κρατά στα χέρια του το «μηδέν» και το «άπειρο». Προφανώς, αν σταθεροποιήσουμε το κάδρο μόνο με τα μέτρα που πήραμε προχθές και δεν κάνουμε κάτι άλλο και περιμένουμε αυτά να λειτουργήσουν, τότε δεν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ σε λίγο διάστημα». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84»
Από την 1η σελίδα » του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :
«Άγριο ψαλίδι σε όλες τις συντάξεις»
Ψαλίδι στις συντάξεις, ανατροπές στον τρόπο υπολογισμού τους, αυξήσεις ορίων ηλικίας για την 35ετία και τις μητέρες, ώθηση των ασφαλισμένων προς τα 40 έτη εργασίας και δραστική περικοπή στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Καμία σύνταξη δεν θα απονέμεται σε ηλικία μικρότερη των 60 ετών. «Το δίλημμα που αντιμετωπίζουμε είναι αν θα αποτρέψουμε ή όχι την κατάρρευση του συνταξιοδοτικού συστήματος» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας κ Α. Λοβέρδος (το άρθρο συνεχίζεται στις σελίδες 1,3, 7)
Τρίτη 11 Μαΐου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου