Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ

Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την αντίθεσή της στην πρόθεση της κυβέρνησης για αναδρομική ισχύ νομο-θετικών ρυθμίσεων, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί συνταγματική εκτροπή. "Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιο-σύνης μελετάει την αλλαγή του χρόνου έναρξης της παραγραφής, έτσι ώστε η εκκίνηση να γίνεται από το χρόνο επέλευσης του αποτελέσματος και όχι από την τέλεση της πράξης.



Εάν θέλει να το κάνει η κυβέρνηση, θα το νομοθετήσει και όπως ορίζει το Σύνταγμα, θα ισχύσει από εδώ και πέρα. Η οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης σε μια τέτοια νέα νομοθετική παρέμβαση να δώσει αναδρομική ισχύ, τινάζει το Σύνταγμα στον αέρα. Οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια του κ. Καστανίδη, συ-νιστά εκτροπή από τη συνταγματική τάξη της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας. Μια Συνταγματική τάξη η οποία είναι η ίδια και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ακριβώς διαμορφώθηκε στο σύγχρονο κόσμο, από το Διαφωτισμό μέχρι σήμερα. Η οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης -το διαβάζουμε, το ακούμε, πιθανολογείται- να δώσει αναδρομική ισχύ, σε μια τέτοια ενδεχόμενη νομοθετική της πρωτοβου-λία, τινάζει το Δημοκρατικό Σύνταγμα στον αέρα", είπε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρα-τίας, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι "Ως Νέα Δημοκρατία, θέλουμε να "ξετιναχθούν" όλες οι υποθέσεις, όλες! Να μην υπάρξει η παραμικρή γωνία, που να παραμείνει σκοτεινή. Το πολιτικό σύστημα έχει περιέλ-θει μέσα απ΄ αυτή την κρίση σε τελείως οριακό στάδιο. Πρέπει, λοιπόν, ο κόσμος να τα μάθει όλα. Άλλο αυτό και άλλο η Νέα Δημοκρατία να συναινέσει σε επικοινωνιακά παιχνίδια μικροκομματικής σκοπιμότη-τας, όπως αυτά που επιχειρεί να δρομολογήσει το ΠΑΣΟΚ, γιατί θέλει να εκτρέψει την προσοχή της κοι-νής γνώμης, από την κραυγαλέα αδυναμία του Πρωθυπουργού να διαχειριστεί την κρίση με υπεύθυνο τρό-πο. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει, όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας και όπως ορίζουν οι νόμοι."


Ο κ.Π.Παναγιωτόπουλος τόνισε, επίσης, ότι "Απονομή Δικαιοσύνης δεν σημαίνει δικαστικό θέαμα για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις ανεπάρκειες, τα λάθη, τις κραυγαλέες αδυναμίες του κ. Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στην τριμερή επιτήρηση και στους δυσβάσταχτους όρους, για τον Ελληνικό Λαό, που θέτει η τριμερής επιτήρηση, προκειμένου να βγούμε από την παρούσα κρίση.


Άλλο, λοιπόν, πολιτική βούληση, όπως την έχει η Νέα Δημοκρατία και την τεκμηριώνει με τρόπο ειλικρι-νή, άμεσο, ξεκάθαρο, να υπάρξει φως, να χυθεί φως προς κάθε κατεύθυνση, να μην μείνει ούτε η παραμι-κρή σκοτεινή γωνία, να φωτιστούν όλα και εκεί που υπάρχουν ευθύνες, να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, άλλο λοιπόν αυτή η καθαρή θέση και η καθαρή στάση της Νέας Δημοκρατίας και άλλο τα ευδιάκριτα παιχνίδια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και δημιουργίας εύκολων εντυπώσεων για αποπροσανατολισμό, στα ο-ποία επιδίδεται η κυβέρνηση."

Δεν υπάρχουν σχόλια: