Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Η Ραδιενέργεια δε γνωρίζει σύνορα!

Αλληλεγγύη με το αντιπυρηνικό κίνημα της Τουρκίας για την αποτροπή του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου και για ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον στην περιοχή


Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, Δευτέρα 31/5, 6μμ


Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Μαΐου στις 6μμ έξω από την Τουρκική Πρεσβεία (Βασιλέως Γεωργίου 8, πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο) ενάντια στην εξαγγελθείσα κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου στα νότια παράλια της Τουρκίας. Η εκδήλωση οργανώνεται με πρωτοβουλία του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου και με συμμετοχή πολλών περιβαλλοντικών και κοινωνικών φορέων.


Η πυρηνική ενέργεια δεν έχει θέση ούτε στη σεισμογενή περιοχή της Μερσίνας, ούτε στη γειτονιά μας, ούτε πουθενά. Παραμένει επικίνδυνη, ακριβή και περιττή όπως πάντα. Λύση στο ενεργειακό πρόβλημα δεν μπορεί να δώσει η Πυρηνική Ενέργεια αλλά οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο πλαίσιο ευρύτερων κοινωνικών αλλαγών για μικρότερες ανάγκες σε κατανάλωση ενέργειας και φυσικών πόρων.


Το οικολογικό και ειρηνιστικό κίνημα της Τουρκίας έγραψε λαμπρές σελίδες με κινητοποιήσεις που απέτρεψαν για πάνω από μια δεκαετία την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην περιοχή. Σήμερα, η έμπρακτη αλληλεγγύη και η συντονισμένη δράση ενεργών πολιτών πέρα και πάνω από σύνορα είναι απαραίτητη όσο ποτέ, όχι μόνο για τη ματαίωση του συγκεκριμένου πυρηνικού σταθμού αλλά και για την πορεία προς ένα βιώσιμο και ασφαλές μέλλον στη γειτονιά μας.


Πρώτο βήμα για την αλληλεγγύη αυτή για τους Οικολόγους Πράσινους, που είχαν ήδη θέσει δημόσια το θέμα ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν, αποτέλεσε η επίσκεψη του Τούρκου αντιπυρηνικού ακτιβιστή και εκπροσώπου Τύπου του Πράσινου Κόμματος της Τουρκίας Umit Sahin. Ο Umit Sahin, που βρέθηκε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αυτή την εβδομάδα ως προσκεκλημένος των Οικολόγων Πράσινων, μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση και σε συνέντευξη τύπου τονίζοντας τους κινδύνους από το πυρηνικό εργοστάσιο και ζητώντας την αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας στη νέα φάση των αγώνων τους. Από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων τονίστηκε ότι το περιβάλλον δε γνωρίζει σύνορα και ότι οι άμεσοι γείτονες κάθε χώρας είναι και αναγκαστικοί συνεργάτες της. Στα πλαίσια της Διπλωματίας των Πολιτών η αλληλεγγύη των Οικολόγων Πράσινων στο αντιπυρηνικό κίνημα της γειτονικής χώρας είναι δεδομένη, και θα εκφραστεί έμπρακτα, με όλους τους τρόπους που θα μας ζητηθούν.


Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: