Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τηn 13η σελίλδα» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. με τίτλο :


« «ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση βαραίνουν οι αποδείξεις»»


Η προκλητική ομολογία του Τάσου Μαντέλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη…χορηγία των χιλιάδων μάρκων από τη Siemens, αλλά και τα υπονοούμενα που άφησε για ακόμα μεγαλύτερες μίζες που πήγαν προφανώς σε τσέπες συναδέλφων του στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσαν πλήρως τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, που υποστήριζαν πως η διαφθορά βρισκόταν και βρίσκεται στην αυλή του ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου και τη χώρα σε μια σειρά από Εξεταστικές Επιτροπές με μόνο σκοπό να ποινικοποιήσει το κυβερνητικό παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας, η πραγματικότητα είναι αποκαλυπτική…………. «Η κυνική ομολογία πρώην υπουργού ότι χρηματιζόταν από πολυεθνική επιχείρηση που πέτυχε να αλώσει το δημόσιο οικονομικό χώρο της χώρας καταδεικνύει τις εφιαλτικές διαστάσεις της διαφθοράς που κατατρώγει τα σωθικά της Δημοκρατίας, απογοητεύει τους πολίτες και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος καυτηρίασε την στάση του Γιώργου Παπανδρέου,. «Και μπορεί, βέβαια, το ΠΑΣΟΚ να εγκαλεί συνεχώς τη Νέα Δημοκρατία για σκάνδαλα, οι αποδείξεις όμως, βαραίνουν μόνο το ίδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας..(το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Μικρά περιθώρια»


Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα κατά το τελευταίο διάστημα. Είναι πλέον εμφανές πως ελάχιστοι είναι οι υπουργοί που θεωρούν εθνικό στοίχημα την επίτευξη των στόχων του προγράμματος σταθεροποίησης. Υπουργοί οι οποίοι κατέχουν κρίσιμα πόστα εμφανίζονται είτε να μην έχουν καταλάβει που βρίσκεται η χώρα , είτε να υπονομεύουν ανοιχτά κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Και σαν να μην έλειπαν όλα αυτά τα φαινόμενα, ο πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως τοπικός κομματάρχης, καταφερόμενος κατά κορυφαίου υπουργού «επειδή βασίσθηκε σε τεχνοκράτες». Είναι λυπηρό μια κυβέρνηση μηνών να εμφανίζει αυτή την εικόνα και μάλιστα σε μια τόσο κομβική για τον τόπο στιγμή. Ο πρωθυπουργός έχει μικρά χρονικά περιθώρια για να ανατρέψει το σκηνικό αυτό. Πάντως, έτσι δεν μπορεί να λειτουργήσει μια κυβέρνηση σε συνθήκες «πολέμου», κατά τον ορισμό του κ. Παπανδρέου.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 7 με τίτλο :


«Καταδικασμένος ο «Καλλικράτης»»


Νέο βελτιωμένο «Καλλικράτη» , ο οποίος θα έχει αφουγκραστεί τη βούληση των τοπικών κοινωνιών, προανήγγειλε ότι θα φέρει ως κυβέρνηση, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, καθώς ο σημερινός αποτελεί «όργιο κομματικής κοπτοραπτικής του ΠΑΣΟΚ». Αναφερόμενος, μάλιστα, στο προηγούμενο παράδειγμα του «Καποδίστρια», ο οποίος αποτελούσε επίσης έμπνευση και σχέδιο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να μαθαίνει από τα λάθη του. Το μόνο που μαθαίνει είναι να τα…επαναλαμβάνει»! (τα άρθρο συνεχίζεται..)


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Κοσμοπόλιταν… πατριώτες»


«Η επιτυχία αυτή, δηλαδή ότι η κυβέρνηση απέφυγε τη πτώχευση, αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα του κοσμοπολίτικου πατριωτισμού», απεφάνθη χθες ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης. Ένα εξαίρετο, επίσης, παράδειγμα του «κοσμοπολίτικου πατριωτισμού» θα καταγραφεί ενδεχομένως σε λίγους μήνες –όταν πολλοί από εμάς θα γίνουν κατ’ ανάγκην …κοσμοπολίτες, αναζητώντας την τύχη τους στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


« Ξεσκέπασαν τα «πράσινα» ψέματα»


«Ράπισμα Βρυξελλών» δέχθηκε χθες η κυβέρνηση για την επιχείρηση συσκότισης στην οποία προχωρούν οι υπουργοί με το «Ο. Κ.» του πρωθυπουργού, αποκρύπτοντας τα πραγματικά μέτρα για το ασφαλιστικό – και τα εργασιακά- του μνημονίου το οποίο διαπραγματεύτηκαν, συνυπέγραψαν με τους Ευρωπαίους εταίρους για την έκτακτη δανειοδότηση της Ελλάδας και κατέστησαν νόμο του κράτους από τις 6 Μαΐου 2010 (ν. 3845). «Τέρμα στα ψέματα», διεμήνυσαν ουσιαστικά οι εκπρόσωποι Κομισιόν και ΔΝΤ επαναλαμβάνοντας ότι όσα έχουν συμφωνηθεί θα πρέπει να έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από το 2011 μέχρι και το 2015 (το άρθρο συνεχίζεται με αποκαλυπτικά στοιχεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: