Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

AΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12 με τίτλο :


« Νέα Δημοκρατία: Σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης στην κάλπη»


Η άρνηση κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν στη μάχη της 7ης Νοεμβρίου αποτελεί, σύμφωνα με τη Ρηγίλλης, την πρώτη «ομολογία ήττας». Στον απόηχο της ανακοίνωσης των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς, κλιμακώνει τον αντιπολιτευτικό του λόγο απέναντι στην κυβέρνηση με αιχμή το «ναι» στο μνημόνιο και, παράλληλα, συνεχίζει την προβολή των θέσεών του για την οικονομία με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. «Οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ γύρισαν τις πλάτες στον πρωθυπουργό, αρνούμενοι να μπουν στα ψηφοδέλτια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος: «Προφανώς, προβλέπουν ήδη ποιο αποτέλεσμα θα έρθει ως απάντηση στην καταστροφική πολιτική του Μνημονίου και αποφεύγουν όπως- όπως να εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο»… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 1η σελίδα της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :


«Το Μνημόνιο διακύβευμα των εκλογών – Αντώνης Σαμαράς: Καταδικάστε το Μνημόνιο»


«Αν το αποτέλεσμα (των εκλογών) είναι τέτοιο που το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το παρουσιάζει ως νίκη του, τότε θα λυθούν τα χέρια του να κάνει πολύ χειρότερα. Κι άλλη αύξηση των φόρων, ΚΙ άλλη περικοπή μισθών και επιδομάτων. Κι άλλο νέκρωμα της αγοράς. Κι άλλα λουκέτα. Κι άλλη ανεργία. Κι άλλη ακρίβεια… «


Από την 9η σελίδα της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» με τίτλο :


«Η άποψη του Νομπελίστα και το μνημόνιο»


«Θα έλθει μια στιγμή που η Ελλάδα θα αναρωτηθεί σοβαρά εάν πραγματικά τη συμφέρει να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας που της έχει επιβάλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή θα είναι πιο συμφέρον για τη χώρα να αναλάβει ξανά η ίδια τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής της, δήλωσε πρόσφατα στη “Le Monde» ο Τζότζεφ Στίγκλιτζ, που πήρε το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών το 2001. Ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος έχει ταχθεί υπέρ μιας οικονομικής πολιτικής που όχι μόνο δεν θα συρρικνώνει την αγορά εργασίας, αλλά θα δημιουργεί νέες θέσεις, που δεν θα μειώνει δραματικά την κατανάλωση και δεν θα βασίζεται στην επιβολή δυσβάστακτων φόρων. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η μείωση των μισθών δεν λύνει το πρόβλημα. Ό,τι ακριβώς…δεν συμβαίνει στην Ελλάδα (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 7 με τίτλο :


« «Καταδικάστε εκλογικά το ΠΑΣΟΚ για να μην έλθουν χειρότερες μέρες»»


Θα έρθουν χειρότερες μέρες για τον τόπο αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν «εισπράξει» την απόρριψη των Ελλήνων στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, προειδοποιεί ο αρχηγός της Ν. Δ. μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής». Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι αν το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το παρουσιάσει ως «νίκη» του τότε θα λυθούν τα χέρια του να κάνει πολύ χειρότερα. Και εξηγεί: «Ποια χειρότερα; Κι άλλη αύξηση των φόρων. Κι άλλη περικοπή μισθών και επιδομάτων. Κι άλλο νέκρωμα της αγοράς. Κι άλλα λουκέτα. Κι άλλη ανεργία. Κι άλλη ακρίβεια. Αν το ΠΑΣΟΚ εκλάβει το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ως «επιτυχία» του, ως «έγκριση» της έως τώρα πολιτικής του, αυτά θα κάνει. Μην έχετε καμία αμφιβολία». Με λύπη του διαπιστώνει πως «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν αντιλαμβάνεται ότι το Μνημόνιο οδηγεί σε μεγαλύτερο αδιέξοδο. Το μόνο που φοβάται είναι η λαϊκή αντίδραση. Αυτή πρέπει να νιώσει έντονα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.». Ο Αντώνης Σαμαράς καλεί τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τα πρόσωπα που επέλεξε η Νέα Δημοκρατία, καθώς αυτό θα ανακόψει την πορεία του τόπου προς την καταστροφή. «Νίκη για μας είναι να περάσει το μήνυμά μας στον κόσμο. Να καταλάβει ο κόσμος ότι είμαστε η κύρια δύναμη που προσφέρουμε όχι μόνο αντίσταση στην ισοπέδωση, αλλά και εναλλακτική λύση για να βγούμε από την κρίση, με ανάπτυξη», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ν. Δ. ( η συνέντευξη του προέδρου της Ν Δ. συνεχίζεται στη σελίδα της εφημερίδας)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» σελ. 4 με τίτλο :


«Αδειάζει «Τσάρο» και Λοβέρδο ο αδελφός του Πρωθυπουργού»


Κραδασμούς σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ προκαλεί η ηχηρή παρέμβαση του αδελφού του Πρωθυπουργού Νίκου Παπανδρέου, ο οποίος εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον «τσάρο» της Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο Νίκος Παπανδρέου, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποδομεί το οικονομικό μοντέλο που εφαρμόζει ο κ. Παπακωνσταντίνου, που έχει ως βασικά χαρακτηριστικά τη μαζική φοροεπιδρομή που οδηγεί σε μαρασμό την ελληνική κοινωνία. Στο άρθρο- βόμβα που φιλοξενείται στο μηναίο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση», με τίτλο «Τώρα χρειάζονται οι μικρές και χειρουργικές παρεμβάσεις» και αναδημοσιεύεται σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο αδελφός του Πρωθυπουργού, παραδίδει μαθήματα στον «τσάρο»… (η εφημερίδα δημοσιεύει ορισμένες θέσεις –παρεμβάσεις του κ. Νίκου Παπανδρέου, οι οποίες είναι αντίθετες με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: