Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8-9 με τίτλο :


«Ξεκάθαρο μήνυμα Σαμαρά με πολλούς αποδέκτες»


Έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις στη Θεσσαλονίκη και με τη…φόρα του νικητή ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς θέλει έτσι να κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη επιτυχία του και την αποδοχή που είχαν αυτά που είπε αναδεικνύοντας την αναξιοπιστία και την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σηματοδοτεί και την έναρξη της μεγάλης μάχης για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ζητήσει από όλα τα στελέχη να στηρίξουν αυτό τον αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις, στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό της Ν. Δ. Ο κ. Σαμαράς θα τονίσει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να δημιουργήσει πρόβλημα εσωστρέφειας στην παράταξη. Ο Αντώνης Σαμαράς θα επισημάνει πως πλέον η Νέα Δημοκρατία δίνει μια μεγάλη μάχη για τη σωτηρία της χώρας αλλά και για τις εκλογές και όποιος κινηθεί εκτός ορίων, τροφοδοτώντας σενάρια εσωστρέφειας, θα υπονομεύει τη μάχη αυτή , κάτι το οποίο δεν θα ανεχτεί… ( το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«ΘΕΤΙΚΑ»


Την επομένη της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, διενεργήθηκαν κάποιες δημοσκοπήσεις που το αποτέλεσμά τους ήταν θετικό για την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν αποκλείεται να δουν και το φως της δημοσιότητας την προσεχή Κυριακή. Ίσως, αυτό να εξηγεί και την πρεμούρα του ΠΑΣΟΚ να αναδείξει σε υπερβολικό βαθμό ζητήματα που αφορούν τα εσωκομματικά της Ν. Δ….


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :


« «Περαίωση»: Κόλπα και ρεαλισμός!»


Το έχουν σε κακό να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση- ακόμη και την πιο ανώδυνη- αν προηγουμένως δεν καταφύγουν στα επικοινωνιακά κόλπα τους και στους τακτικισμούς τους. Το ίδιο έκαναν – και κάνουν- και με την «περαίωση» και ας βολεύει τους περισσότερους επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Πρώτα έριξαν στην πιάτσα τρία κλιμάκια «περαίωσης» από 200, 500 και 600 ευρώ κατά χρήση, μέτρησαν τις αντιδράσεις, και, εν συνεχεία σκάρωσαν έναν μαθηματικό τύπο, η εφαρμογή του οποίου υπερτριπλασιάζει τις προσδοκώμενες εισπράξεις! Αυτή τη φορά, φυσικά, δεν το έκαναν μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Αλλά και για λόγους ρεαλισμού. Γνωρίζουν δηλαδή, ότι δεν πρόκειται να σπεύσουν όλοι για «περαίωση» - λόγω δυσπραγίας- αλλά πολύ λιγότεροι και, αυξάνοντας τα κλιμάκια, ευελπιστούν σε ισοδύναμο αποτέλεσμα…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» σελ. 5 με τίτλο :


«Η Οικονομία βουλιάζει, αλλά ο Πρωθυπουργός «πέρα βρέχει» »


«Η Οικονομία βουλιάζει, αλλά ο πρωθυπουργός «πέρα βρέχει»: με το παραπάνω συμπέρασμα σχολιάζουν πλέον αρκετοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της χώρας όσα συμβαίνουν με την πολύπαθη ελληνική οικονομία. Η μεγάλη υστέρηση των δημοσίων εσόδων, το «έμφραγμα» στην Οικονομία από την υπερβολική φορολόγηση, η καθίζηση της αγοράς και η μεγάλη αύξηση της ανεργίας συνθέτουν ένα τοπίο εφιαλτικό για το πρώτο φθινόπωρο μετά την εφαρμογή του Μνημονίου. Και μπορεί στην κυβέρνηση να εξαπολύουν μύδρους εναντίον της Ν. Δ. για τη στάση της απέναντι στα μέτρα που επέβαλλε η τρόικα, αλλά πλέον ακόμη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ (όπως και σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες) αναγνωρίζουν ότι η κατάσταση μόνο ευοίωνη δεν είναι για τον χειμώνα που έρχεται. Το ίδιο το δημόσιο χρέος κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, όπως ο πρόεδρος της Ν. Δ. Α. Σαμαράς προειδοποίησε ακόμη μία φορά από τη Θεσσαλονίκη. «Το Μνημόνιο μεγαλώνει το χρέος! Για να μειώσει το έλλειμμα μέσα σε μια τετραετία κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, θα διογκώσει το χρέος , στο ίδιο διάστημα, κατά 35 ποσοστιαίες μονάδες! Κι αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λέει το ίδιο το Μνημόνιο. Από το 115% του ΑΕΠ το 2009, το χρέος της χώρας θα εκτοξευθεί στο 149% του ΑΕΠ το 2013» επισήμανε στη ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τν 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Η ΔΗΛΩΣΗ»


«Οκ.. Πάγκαλος είπε μια αλήθεια, είπε ότι όλοι το είχαμε ρίξει λίγο έξω τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να σκεφτόμαστε ιδιαιτέρως, χωρίς να προνοούμε το μέλλον και το αύριο, είχαμε λίγο κατρακυλήσει. Και όπως ξέρετε, οι παχιές αγελάδες τελειώσανε και τώρα είμαστε στις ισχνές και όλα αυτά μαζεύονται. Η κυβέρνηση και όχι μόνο η κυβέρνηση, όλοι οι πολιτικοί πρέπει να το θυμίσουν αυτό». Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης στον Flash για τις δηλώσεις Πάγκαλου…


Από τη στήλη «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 10 με τίτλο :


«Το Ρημάδι το Ελληνικό! Πάει για Αραβικό…»


Βρε συ, μήπως δεν έφερε ο Γιώργος το ΔΝΤ, αλλά τον έφερε αυτό;………

Δεν υπάρχουν σχόλια: