Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Σαφής υπεροχή Σαμαρά έναντι Παπανδρέου»


Οι θετικές εντυπώσεις και τα σχόλια επιδοκιμασίας από την εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ , επιβεβαίωσαν το κλίμα ικανοποίησης της Ρηγίλλης καθώς η σαφής υπεροχή του προέδρου της Ν. Δ., έναντι του πρωθυπουργού καταγράφεται μέσα από τρεις πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας. Στο πρώτο “crash test» του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, κερδισμένος είναι ο πρόεδρος της Ν. Δ., αφού όπως προέκυψε από τις έρευνες, κέρδισε κατά κράτος τις εντυπώσεις σε σύγκριση με τον πρωθυπουργό, πείθοντας τους πολίτες. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που δημοσίευσε ο Τύπος της Κυριακής, ο Γ. Παπανδρέου δεν έπεισε με την εμφάνισή του παρά μόνο το 56% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ψηφοφόρων της Ν. Δ. που απάντησε θετικά για τον Α. Σαμαρά, φτάνει στο 69%. Στην ίδια έρευνα, ανατράπηκε κι ένα δεδομένο στη θεωρία των δημοσκοπήσεων, ότι ο πρωθυπουργός λόγω της ιδιότητάς του, έχει πάντα ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Στην έρευνα της Pulse, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ισοδύναμος του Γιώργου Παπανδρέου στην απήχηση που είχε στην κοινή γνώμη, πετυχαίνοντας ένα πραγματικό «άλμα» μέσα σε ένα μόλις χρόνο…(το άρθρο συνεχίζεται)

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Στρατηγική ανάκαμψης »


ΓΙα πρώτη φορά, έπειτα από ακριβώς δύο χρόνια, στη Ρηγίλλης βλέπουν δημοσκοπήσεις και κρυφοχαμογελούν από ικανοποίηση και αισιοδοξία. Η επιτυχημένη εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, η δυναμική που αναπτύσσει αργά, αλλά σταθερά, η υποψηφιότητα Κικίλια αλλά και η έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και γεμίζουν αισιοδοξία τους επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας. Τα στελέχη της Ν. Δ. και ο πρόεδρος του κόμματος, εκτιμούν ότι αυτό που συμβαίνει είναι απλώς η αρχή μιας ανατροπής, η οποία όμως θα πάρει χρόνο. Εκτιμάται από τους ίδιους ότι απαιτείται η «ωρίμανση των προτάσεων της Ν . Δ. στην κοινωνία, η ωρίμανση των αλλαγών που έγιναν στο κόμμα με τις διαχωριστικές γραμμές που μπήκαν μεταξύ του χθες και του σήμερα και τις αποπομπές όσων δεν ήθελαν να συνταχθούν πίσω από τον κοινό στόχο», για να μιλάμε για αλλαγή του κλίματος και πορεία της Ν. Δ. προς την εξουσία. Παράλληλα, αυτό που χρειάζεται, όπως λένε οι ίδιοι, είναι να αφοπλιστούν όσοι εκ των έσω επιδιώκουν να βάλουν τρικλοποδιές, ενώ αφήνουν ξεκάθαρες αιχμές πως η επίθεση Σκυλακάκη κατά του Αντώνη Σαμαρά, που στοίχισε τη διαγραφή του, δεν ήταν απλώς προϊόν της βούλησης του ευρωβουλευτή, αλλά υποκινούμενη από την Ντόρα Μπακογιάννη. Η χθεσινή δήλωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου περί «τρικλοποδιών στον πρόεδρο της Ν. Δ.», ήταν ενδεικτική των απόψεων που επικρατούν στη Ρηγίλλης, ενώ και συνεργάτε4ς του κ. Σαμαρά με συνεντεύξεις τους στα ΜΜΕ, «φωτογραφίζουν» την κ.. Μπακογιάννη… (Το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :


«Νέα εξόρμηση στην Περιφέρεια»


…Μεσα σε αυτό το κλίμα της διάχυτης αισιοδοξίας για το μέλλον της «γαλάζιας» παράταξης ο κ. Σαμαράς ξεκινά και πάλι περιοδείες στην Περιφέρεια, με την προσοχή του στραμμένη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Εκλογές που αποτελούν μεγάλο στοίχημα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού το στήσιμο της κάλπης συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή του στην προεδρία της παράταξης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να επισκεφθεί περιοχές – κλειδιά που θα είναι προσαρμοσμένες επάνω στη στρατηγική της εκλογικής «μάχης» της Ρηγίλλης, αρχής γενομένης από τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Ταυτόχρονα, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα συγκληθεί , σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος σε κοινή συνεδρίαση με τους βουλευτές που είναι υπεύθυνοι ανά περιφέρεια, προκειμένου να κινητοποιηθούν όλα τα στελέχη… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :


«Απάντησε χωρίς να απαντήσει…»


Τρεις ήταν οι δύσκολες ερωτήσεις στις οποίες όφειλε να δίνει σαφείς απαντήσεις ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά το δεκαήμερο της περιοδείας του – ένθεν κακείθεν του Βορείου Ατλαντικού: - «Βλέπουμε πολλές διαδηλώσεις στην Αθήνα – στηρίζει ο Λαός την προσπάθειά σας;»- «Πόσο σταθερό είναι το τραπεζικό σας σύστημα;»- «Τι θα συμβεί στην Ελλάδα όταν τελειώσουν τα δισεκατομμύρια του πακέτου στήριξης;» Ο κ. Γ. Παπανδρέου και στα τρία αυτά καυτά ερωτήματα απάντησε εύκολα, με χαμόγελο και με χιούμορ, χωρίς, όμως, να πει τίποτε! Και αυτή του την ικανότητα να δίνει ευχάριστες απαντήσεις στα δύσκολα ερωτήματα – χωρίς να απαντά στον πυρήνα του ερωτήματος-, την αναγνώρισαν και οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Μια νέα «πολιτική σχολή» εγκαινιάζεται…


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Κυνηγώντας τα…έσοδα»


Σταθερά αισιόδοξος για την κάλυψη της μαύρης τρύπας στα δημόσια ταμεία παραμένει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου –«έχουμε ακόμη τέσσερις μήνες για να κλείσει η χρονιά και τα έσοδα μπορούν να αυξηθούν ικανοποιητικά», δήλωσε στο «Έθνος της Κυριακής», προσθέτοντας ότι «όλος ο μηχανισμός έχει μπει σε εγρήγορση για να συγκεντρωθούν χαμένα ή νέα έσοδα». Κι έτσι πρέπει να γίνει, γιατί με την περαίωση μόνο, δουλειά δεν γίνεται. Αφήστε, δε, ότι το συγκεκριμένο μέτρο προκαλεί και εσωκομματικές εν (σ) τάσεις , που είναι το τελευταίο το οποίο χρειάζεται η κυβέρνηση αυτή την περίοδο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: