Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Αντώνης Σαμαράς: Θα θέσει ξεκάθαρα το δίλημμα των προσεχών εκλογών από τη ΔΕΘ»


Σ τη Θεσσαλονίκη δίνουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στην επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, εκτιμώντας πως από εκεί θα ξεκινήσει και η ουσιαστική ανάταξη της παράταξης, καθώς θα γίνει ξεκάθαρο το μήνυμα ελπίδας που θέλει να στείλει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, από τη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να επαναλάβει πιο ξεκάθαρα από κάθε φορά το δίλλημα που θα έχουν οι πολίτες μπροστά στις κάλπες του Νοεμβρίου. Ελπίδα και ανάπτυξη με ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής που μπορεί να παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία ή λουκέτα και ανεργία που είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του μνημονίου. – Απόδοση ευθυνών - Στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει σε μια ξεκάθαρη απεικόνιση της πραγματικότητας, αναδεικνύοντας τις πραγματικές ευθύνες της παρούσας κυβέρνησης, οι οποίες είναι σημαντικές αν όχι απόλυτες για την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα καταδείξει πως το ακολουθούμενο δείγμα της οικονομικής πολιτικής είναι αδιέξοδο, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι παραγωγικοί φορείς, ενώ θα επαναλάβει τους βασικούς άξονες που κατέθεσε στις 7 Ιουλίου, άξονες που περιλαμβάνουν αντισταθμιστικά μέτρα μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους για την ανάταξη της οικονομίας. Εκτός όμως από την ανάταξη υπάρχει και η ανάπτυξη εκεί που ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να εστιάσει την ομιλία του… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Καμία παρέμβαση»


ΟΚώστας Καραμανλής θα μεταβεί το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει τις δραστηριότητες του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται η παρουσία του να συνδεθεί με οποιαδήποτε μορφή πολιτικής παρέμβασης, όπως τουλάχιστον ανέμεναν ή προεξοφλούσαν κάποιοι. Θα είναι παρών, ως απλός βουλευτής Θεσσαλονίκης και θα μιλήσει όταν πρέπει να μιλήσει.


Από τη στήλη «ΕΝ…ολίγοις..» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2:


Τριήμερο της Ν. Δ. Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Θα συναντηθεί με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη (υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας) και τον Κώστα Γκιουλέκα (υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης), θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής Ν. Δ. Θεσσαλονίκης, θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος και θα επισκεφθεί το Οικονομικό Επιμελητήριο. Αύριο, με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο, ενώ την Κυριακή θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Ν. Δ. : ¨Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ στον Τουρισμό»


Η πορεία του Τουρισμού τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Ν. Δ. στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Στη συνάντηση μετείχαν οι αντιπρόεδροι της Ν Δ.. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, η αρμόδια τομεάρχης Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Σε δηλώσεις της η Όλγα Κεφαλογιάννη, χαρακτήρισε εποικοδομητική και ουσιαστική τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των φορέων του Τουρισμού, ενώ ανέφερε πως δυστυχώς τα πράγματα για τον Τουρισμό δεν πάνε καλά. Στο κλείσιμο της χρονιάς επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που είχε κάνει η Ν. Δ. στην αρχή της περιόδου, συνέχισε η ίδια, φέρνοντας ως παράδειγμα τα έσοδα, όπου «ο ελληνικός τουρισμός γύρισε εκεί που ήταν πριν από δέκα χρόνια». Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή της στην αύξηση του ΦΠΑ: «Τα σενάρια περί αύξησης του ΦΠΑ, που ακούγονται από πλευράς κυβερνήσεως και τα οποία ως φημολογία δεν έχουν διαψευστεί, θα φέρουν τον ελληνικό τουρισμό στο χείλος της καταστροφής. Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ, ναι, στα μέτρα στήριξης του ελληνικού νοικοκυριού», κατέληξε. (Το άρθρο συνεχίζεται με αναφορά στον πρόεδρο της Ν. Δ. που από σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη)


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ – Χωρίς περίσκεψη»


Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα είναι ενίοτε εξαιρετικά αναποτελεσματικά. Η δεύτερη, στη σειρά, αλλαγή ονομασιών και αρμοδιοτήτων των διαφόρων υπουργείων αγγίζει τα όρια της γραφικότητας. Πέρα από το κόστος που εμπεριέχει κάθε τέτοια αλλαγή, οι συνεχείς παλινωδίες έχουν προκαλέσει συμπτώματα διάλυσης σε κομμάτια του κρατικού μηχανισμού και στο ηθικό των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτά. Το κράτος είναι κάτι σοβαρό που πρέπει να έχει συνέχεια και όχι ένα παιχνίδι στα χέρια όσων τόση ευκολία αλλάζουν τη δομή και οργάνωσή του χωρίς περίσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: