Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 11 με τίτλο :


« «Σκάνδαλο σε εποχή λιτότητας το νέο κυβερνητικό σχήμα»»


Σκληρή κριτική ασκεί η Νέα Δημοκρατία στην απέλπιδα προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να αντιστρέψει την αξιοθρήνητη εικόνα που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος προσωπικά, στο τριήμερο του Εθνικού Συμβουλίου , επιζητώντας διέξοδο και καταλήγοντας στον ανασχηματισμό. «Ο σοφός λαός μας λέει «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την αποτυχία της πρώτης κυβέρνησής του και μοίρασε διαφορετικά υπουργεία σε τα ίδια περίπου πρόσωπα. «Η κυβέρνηση του μεσονυχτίου είναι από τις πολυπληθέστερες σε υπουργούς και υφυπουργούς. Και είναι αποτέλεσμα προχειρότητας και εσωκομματικών πιέσεων προς ένα πρωθυπουργό, που, αντίθετα με τις απαιτήσεις των καιρών, αποδεικνύεται όλο και πιο αδύναμος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. …….


….. «Το πολυπληθές σχήμα με τα 48 μέλη (!), για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι –κυρίως οι συντονιστές, παρά τω πρωθυπουργώ, με τους διάφορους τίτλους- συνιστά σκάνδαλο σε μια εποχή άγριας λιτότητας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πολιτικός Σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επισημαίνεται πως στο πολυπλόκαμο υπουργικό σχήμα δεν υπάρχει και πάλι ανεξάρτητο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 1η σελίδα της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :


«Το στίγμα της «β» »


Η κυβέρνηση – μαμούθ που προέκυψε από τον ανασχηματισμό του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έχει ως επίσημη αιτιολογική βάση το γεγονός ότι ο γιγάντιος κρατικός μηχανισμός χρειάζεται μια…αντίστοιχη κυβέρνηση για να λειτουργήσει, σύμφωνα με τα λεχθέντα του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Βέβαια, αυτό αντιβαίνει και καταρρίπτει μία ακόμη προεκλογική υπόσχεση του κ. Παπανδρέου που μιλούσε μια ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα. …. (το άρθρο συνεχίζεται στη σελίδα 2)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Διαδοχικές οι συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά»


Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψαν τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, την ιδιαίτερα δυσμενή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά, οι εργαζόμενοι και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, που αντιμετωπίζουν τη μέγγενη του επικαιροποιημένου μνημονίου και την ασφυκτική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία έχει φέρει προ των πυλών τη λήψη νέων και δυσμενέστερων μέτρων. Στις χθεσινές διαδοχικές συναντήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, εν όψει της ΔΕΘ, τέθηκαν επί τάπητος τα μείζονα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ανέλυσε διεξοδικά την οικονομική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση, με καταλύτες την ανάκαμψη και την ανάπτυξη, πρόταση την οποία θα παρουσιάσει και στην ομιλία του στη συμπρωτεύουσα, απ όπου θα διαμηνύσει ότι η άμεση εφαρμογή του «γαλάζιου» σχεδίου θα εκμηδενίσει το έλλειμμα σε δύο χρόνια, θα μειώσει το χρέος κάτω από το 100% του ΑΕΠ μέχρι το 2013 και θα απαλλάξει τον Έλληνα από τους περιορισμούς του Μνημονίου. Την ανησυχία τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την κατάσταση κυρίως στην αγορά εργασίας, εξέφρασαν στον κ. Σαμαρά τα μέλη του προεδρείου της ΓΣΕΕ (το άρθρο συνεχίζεται με αναλυτικές δηλώσεις των προέδρων των παραγωγικών φορέων…)


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4 με τίτλο :


«!»


Την ίδια ώρα που καταργούνται Οργανισμοί και Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, αυξάνονται οι θέσεις υπουργών και υφυπουργών. Την ίδια ώρα που νέα μέτρα λιτότητας μελετώνται (από τον ΦΠΑ έως το πετρέλαιο θέρμανσης μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές) αυξάνονται τα υπουργικά αυτοκίνητα, οι οδηγοί, οι ιδιαιτέρες και οι σύμβουλοι. Σε κυβέρνηση αλλά και σε Μαξίμου.


Από την 1η σελίδα των


«ΝΕΩΝ» με τίτλο :


«Υπόγειος πόλεμος για τις αρμοδιότητες»


Έναν «πόλεμο της καρέκλας» μεταξύ υπουργών προκαλεί ο ανασχηματισμός: ήδη εκδηλώνονται γκρίνιες σχετικά με τις αρμοδιότητες των νέων υπουργών, καθώς ο Πρωθυπουργός προχώρησε χθες σε αναδιάταξη και ανασύνθεση των υπουργείων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κατά τη χθεσινή ημέρα να μεταφέρονται από υπουργείο σε υπουργείο σημαντικές αρμοδιότητες…


Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…τά» της


«ΕΣΤΙΑΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Με μιαν άλλη νοοτροπία… »


Ο ουσιαστικές συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις είχε αυτές τις μέρες ο πρόεδρος Αντώνης (Σαμαράς). Θα μου πείτε πως κάθε χρόνο συναντιόνται οι πρόεδροι των κομμάτων με τους «κοινωνικούς εταίρους» παραμονές της ΔΕΘ, οπότε δεν υπάρχει λόγος για να το κάνουμε είδηση, πέρα από τα καθιερωμένα. Ωστόσο, μπορώ να σχολιάσω αυτό που λένε όλοι οι πρόεδροι όλων των φορέων, μετά τη συνάντησή τους με τον κ. Σαμαρά , ότι «δεν λέει πολλά, αλλά ακούει πολλά» κι αυτό δείχνει μιαν άλλη νοοτροπία που δεν την έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας. Μια εικόνα ενός σοβαρού ανθρώπου και υπεύθυνου πολιτικού ηγέτη. Γιατί δεν μπορώ να το κρύψω, άλλωστε, ότι ο κόσμος βαρέθηκε πια τους…ξερόλες πολιτικούς που έχουν λύσεις για όλα, χωρίς να ξέρουν καν τα προβλήματα. Λες και γεννήθηκαν… μαθημένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: