Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ » της



«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4-5 με τίτλο :


«Έκκληση Σαμαρά στους ιδιοκτήτες φορτηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις»


Πρωτοβουλία για την εκτόνωση της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και στην κοινωνία, με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών, κατόπιν της ανεύθυνης στάσης της κυβέρνησης, ανέλαβε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Ο Μεσσήνιος πολιτικός απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες φορτηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά απηύθυνε έκκληση και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να δώσει μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο, ώστε να εκτονωθεί η κρίση, δηλαδή να κάνει έστω και τώρα αυτό που πρότεινε η Ν. Δ. από την αρχή. «Κάνω έκκληση λοιπόν, να πρυτανεύσει η λογική απ όλες τις πλευρές. Σήμερα, όχι αύριο. Το εμπόριο έχει φτάσει στα όριά του. Δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει τη διαφορά στην υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση της Ν. Δ. σήμερα, και σε εκείνη του ΠΑΣΟΚ πριν από ένα χρόνο, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός κατέβαινε στον Πειραιά και εμφανιζόταν ως «θύμα» των δακρυγόνων, που σήμερα βέβαια πέφτουν με δική του εντολή. Με την παρέμβαση αυτή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε το στίγμα μιας νέας μορφής αντιπολιτευτικής τακτικής, η οποία θα συνίσταται σε προσωπικές του επεμβάσεις σε κρίσιμα ζητήματα, για την ανάδειξη της υπευθυνότητας της γαλάζιας παράταξης… ( το άρθρο συνεχίζεται ..)


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ= Στάση πληρωμών»


Η στάση πληρωμών του ελληνικού Δημοσίου στο εσωτερικό είναι πλέον πασιφανής σε όλους. Το κράτος δεν έχει πληρώσει τις υποχρεώσεις του σε προμηθευτές, επιχειρήσεις που αναμένουν την επιστροφή του ΦΠΑ κ. α. Η πρακτική αυτή έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αγορά και ενισχύει μια εικόνα αναξιοπιστίας στους συμβαλλόμενους με το κράτος. Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει δημοσίως σε τι ύψος ανέρχονται αυτές οι ανεκτέλεστες υποχρεώσεις, κατά πόσον βασίζεται σε αυτές τις εκτιμήσεις για τη μείωση του ελλείμματος και πότε σκοπεύει να αρχίσει να πληρώνει. Είναι ζήτημα αξιοπιστίας αλλά και αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης σ την εγχώρια αγορά, που βρίσκεται στα όρια δικής της στάση πληρωμών!


Από τη στήλη «ΕΝ Ολίγοις..» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2:


«Μεταξύ Ουάσιγκτον, Νέας Υόρκης και Δελφών, ο πρωθυπουργός ανήγγειλε νέο κυβερνητικό τυφώνα, που περικλείει τα χειρότερα μέτρα, με μακροπρόθεσμες συνέπειες», τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, έχει πάρει τα χειρότερα μέτρα που έχουμε γνωρίσει ποτέ και θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στο λαό και τη χώρα. Επίσης, κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι εμφανίστηκε ως μάνατζερ των πιο σκληρών επιχειρηματιών, προσφέροντας- όπως είπε- φτηνή πραμάτεια, ότι θύμισε δικαστικό κλητήρα που μεταφέρει τους εκβιασμούς των ισχυρών δυνάμεων, προς Ιράν και Παλαιστινίους, αλλά και βοηθό μεσίτη για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την Ε. Ε.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Σήμερα η επιστολή του Κώστα Καραμανλή στην Προανακριτική για το Βατοπαίδι»


Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να στείλει ο τέως πρωθυπουργός την απαντητική επιστολή προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπαίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήλωση του Κώστα Καραμανλή θα είναι λιτή και συνοπτική, επισημαίνοντας πως όσα έχει να πει είναι ήδη γνωστά, καθώς έχει τοποθετηθεί για την υπόθεση ως πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως πρωθυπουργός αναμένεται να σημειώσει ότι δεν υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός και, επιπλέον, ότι μόλις διαπιστώθηκαν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης, δόθηκε εντολή για ανάκληση των ανταλλαγών, που πάγωσε στη συνέχεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Καραμανλής θα επισημάνει ότι όλα είχαν δρομολογηθεί επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και οι υπουργοί της διακυβέρνησής του έδρασαν βάσει δεδομένων για λόγους δημοσίου συμφέροντος (το άρθρο συνεχίζεται…)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΚΟΣΜΟΥ του Σαββατοκύριακου» σελίδα 16με τίτλο :


«Τα παιχνίδια του Λοβέρδου»


Το ότι παρέλαβε χάος ήταν λίγο – πολύ γνωστό στην ελληνική κοινωνία. Ο λόγος για τον Ανδρέα Λοβέρδο και το υπουργείο Υγείας. Όμως, σε καθημερινή βάση ο νέος υπουργός έχει βαλθεί να βγάζει στη σέντρα την προκάτοχό του Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με την οποία εξάλλου δεν έχει και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με έγκυρες πηγές αναμένει την επιστροφή του πρωθυπουργού για να τον ενημερώσει από πρώτο χέρι για την κατάσταση που παρέλαβε, αλά και να ζητήσει την πλήρη στήριξή του «μπας και μπει σε μία τάξη αυτό το χάος» όπως λένε οι συνεργάτες του. Μάλιστα έχει θέσει χρονοδιάγραμμα, ότι στους επόμενους έξι μήνες πρέπει να γίνουν όλα αυτά για τα οποία η Ξενογιαννακοπούλου δεν έκανε. Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε εντολή για περαιτέρω μείωση των δαπανών στα κρατικά νοσοκομεία, μηχανοργάνωση των υπηρεσιών και πάταξη της παραοικονομίας στους διοικητές των νοσοκομείων Αττικής. (Το άρθρο συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: