Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«»Σας θέλω όλους δίπλα μου στην πρώτη γραμμή της μάχης» (Αντώνης Σαμαράς)»


Σε πανστρατιά ενόψει των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά κυρίως σε ενότητα μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα κάλεσε τα στελέχη του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, του ανώτατου θεσμικού οργάνου του κόμματος, το οποίο έχει και τον χαρακτήρα της εκλογικής επιτροπής αγώνα, και παρουσία των βουλευτών – συνδέσμων στις 13 περιφέρειες της χώρας, ο κ. Σαμαράς, ζήτησε να υπάρξει συσπείρωση, ενότητα και εξωστρέφεια στην πιο κρίσιμη συγκυρία των τελευταίων πενήντα χρόνων για την ελληνική κοινωνία, η οποία βιώνει τεράστια προβλήματα και την ανικανότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί την οικονομική κρίση. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε πως θα είναι αμείλικτος σε φαινόμενα εσωστρέφειας τα οποία και θα αντιμετωπίζει άμεσα, ενώ ζήτησε από όλους να προτάσσουν το μήνυμα της ελπίδας αλλά και το συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα που υπόσχεται διέξοδο από την κρίση και το μνημόνιο. «Σας κάλεσα για να σας πω μια κουβέντα, τη λέξη πανστρατιά, αυτό μας αφορά όλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος δηλώνοντας πως «σας καλώ όλους, θα σας παρακολουθώ όλους γιατί σας θέλω δίπλα μου, στην πρώτη γραμμή, για αυτό μιλάω για πανστρατιά»… (το άρθρο συνεχίζεται…)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Τα άκρα δεν αποτελούν λύση»


Δραματική έκκληση να μην οδηγηθεί η κατάσταση με τους ιδιοκτήτες φορτηγών στα άκρα απηύθυνε στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, καλώντας την παράλληλα να υιοθετήσει τις προτάσεις της και να διορθώσει τους λανθασμένους χειρισμούς της. Παράλληλα η Ν. Δ. εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της βάζει δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης, σπρώχνει την κατάσταση στα άκρα και επιδιώκει μετωπική σύγκρουση με τους ιδιοκτήτες φορτηγών. Όμως, καλεί και τους τελευταίους να διαισθανθούν τις κοινωνικές ευθύνες τους και να μην προκληθούν περαιτέρω προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκρουστεί με τους μεταφορείς ασκώντας βία, προκειμένου να κάνει επίδειξη πυγμής προς γνώση και συμμόρφωση επίδοξων διαμαρτυρομένων στο άμεσο μέλλον, αφού τα μέτρα που έπονται θα βγάλουν τον κόσμο στους δρόμους. Προς τούτο, όπως λένε στελέχη της Ρηγίλλης στη «β» διαμορφώνει ένα άκρως αρνητικό για τους μεταφορείς επικοινωνιακό τοπίο, ώστε να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον τους, και, στη συνέχεια να παρέμβει δυναμικά, έχοντας την κατ επίφαση αποδοχή της κοινωνίας. Και λέμε κατ επίφαση, διότι, όπως λένε στη Ν. Δ., τα κανάλια παρουσιάζουν μια πλευρά του προβλήματος, διογκώνοντας τα όποια
προβλήματα, χωρίς όμως να φωτίζουν και τις άλλες πλευρές (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«ΘΕΤΙΚΑ»


Στον ισχυρισμό του ΠΑΣΟΚ «για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία» αναφέρθηκε χθες ο γραμματέας της Κ. Ε. της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέας Λυκουρέντζος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό το ρεφρέν κούρασε, πλέον, την ελληνική κοινωνία και δεν αποδίδει σημασία σε αυτό οποιοσδήποτε πολίτης». Πάντως να ξέρει ότι το τραγούδι αυτό με το αντίστοιχο ρεφρέν θα συνεχιστεί….


Από τη στήλη «ZOOM» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2:


Mε σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να απαντήσει στη συντονισμένη επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία για το θέμα το Βατοπεδίου και τις αποκαλύψεις ότι σε όλα τα πορίσματα που έχουν γίνει έως τώρα από το ΣΟΕ και διεθνείς Οίκους δεν έχει διαπιστωθεί ζημία σε βάρος του Δημοσίου. Μετά τις δηλώσεις περί ζημίας πολλών δις, τα κυβερνητικά στελέχη κινούνται στη γραμμή πως υπάρχει ζημία ύψους 110 δις, την οποία υπολογίζουν με «μπακαλίστικο» τρόπο. Δηλώσεις Ευριπίδη Στυλιανίδη: «Υπολογίζεται πως η Λίμνη Βιστωνίδα ανήκε στο Δημόσιο, παρά το ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ την είχαν μεταβιβάσει στη Μονή»…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«ΟΙ καλοί λογαριασμοί»


Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την περαίωση και σίγουρα δεν είναι υπερβολή να το υποστηρίξει κανείς ότι περιμένουν στη Βουλή με το δάκτυλο στη σκανδάλη τον «τσάρο» Γ. Παπακωνσταντίνου. Άλλοι πάλι, όπως για παράδειγμα ο κ. Ευθυμίου, μιλούν για κόκκινη γραμμή, προκειμένου, η αγορά να κάνει μια νέα αρχή σ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα συγκυρία. Επειδή όμως, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους, στέλνει ένα πολύ καθαρό μήνυμα, λέγοντας με νόημα «ναι» στη ρύθμιση εκκρεμοτήτων, αλλά «όχι»σ τη διαχείριση αθλιοτήτων. Άδικο δεν έχει και για τον λόγο αυτό, καλό είναι η κυβέρνηση να βρει έναν τρόπο, προκειμένου να μην αισθάνονται κορόιδα όσοι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: