Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Αδειοδότηση για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

."Το υπουργείο Περιβάλλοντος θεσμοθέτησε διαδικασίες ταχείας αδειοδότησης εγκαταστάσεων Ανανεωσί-μων Πηγών Ενέργειας.


Ο υπουργός Επικρατείας αναγγέλλει την επιτάχυνση διαδικασιών μεγάλων έργων και στρατηγικών επεν-δύσεων.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τις 29 Οκτωβρίου 2009, καταγγέλλει τη χώρα για παραβάσεις που αφορούν στην Οδηγία της Ε.Ε., σχετικά με την ολοκληρωμένη πρόληψη και τον έλεγχο της ρύπανσης που προέρχε-ται από τις εκπομπές των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.


Σύμφωνα με την Οδηγία αυτή, τα κράτη - μέλη θα έπρεπε να εκδώσουν ή να επανεξετάσουν άδειες βιομη-χανικών κλάδων που υπάγονται στην Οδηγία.


Αν και η Νέα Δημοκρατία είχε εκδώσει ή επανεξετάσει και χορηγήσει τις περισσότερες άδειες των ελληνι-κών βιομηχανιών που εμπίπτουν στην Οδηγία, το υπουργείο Περιβάλλοντος -παρά την προαναφερθείσα προσφυγή της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο- δεν έχει εκδώσει μαζί με την Περιφερειακή Διοίκηση 100 και πλέον άδειες. Ακόμα και στην περίπτωση του Ασωπού, η χορήγηση των αδειών θα περατωθεί το 2011.


Πώς είναι δυνατόν το ΥΠΕΚΑ να ευαγγελίζεται ανάπτυξη και πράσινες επενδύσεις, όταν δεν είναι σε θέση να εκδώσει, σε ήδη λειτουργούσες βιομηχανίες, τις προβλεπόμενες από την Κοινοτική Νομοθεσία άδειες;", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Γραμματείας Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: