Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

AΠΟΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Το μήνυμα της προοπτικής έφτασε σε πολίτες- αγορά»


Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται στη Νέα Δημοκρατία με την εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη. Στη Ρηγίλλης υποστηρίζουν πως ο βασικός στόχος του προέδρου ήταν να αναδείξει ένα διαφορετικό δρόμο για την έξοδο από την κρίση, ένα δρόμο που βασίζεται στην ανάπτυξη και την τόνωση της αγοράς, δίνοντας και το αίσθημα της ελπίδας στους πολίτες. Από την άλλη, με καθαρό και μεστό λόγο τόσο στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, όσο και στη συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης , ο Αντώνης Σαμαράς, κατέστησε σαφές πως τα σημαντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα απορρέουν από την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική του μνημονίου, η οποία απλώς χειροτερεύει καθημερινά την κατάσταση. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε σε σχεδόν 40 ερωτήσεις που του ετέθησαν και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις σε όλες, καθώς φάνηκε πως γνωρίζει όλα τα θέματα εξίσου καλά… …….(το άρθρο συνεχίζεται και καταλήγει:)


…….Την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί, σύμφωνα με πληροφορίες στην Κοζάνη, απ όπου θα ξεκινήσει και τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα έτσι ώστε να βρεθεί κοντά στους πολίτες και να ακούσει τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 11 με τίτλο :


«Μάχη συστράτευσης εν όψει εκλογών»


Μετά τη «μάχη» της Θεσσαλονίκης, η οποία κρίνεται άκρως επιτυχής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεθαύριο Πέμπτη, θα συνεχίσει τη μετωπική επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και θα στείλει μήνυμα συστράτευσης σε όλα τα στελέχη της παράταξης εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Ο Αντώνης Σαμαράς με τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη, απέδειξε, κατά τον πλέον συστηματικό και μεθοδικό τρόπο, ότι η Ν. Δ., έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση», σχολίαζαν κομματικά στελέχη, εκφράζοντας ικανοποίηση για το τριήμερο της Διεθνούς Έκθεσης. (τα άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :


«ΟΙ απόηχοι της ομιλίας Σαμαρά»


Παραδόξως, η ομιλία και η συνέντευξη του Αρχηγού ης Μείζονος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, άφησε πίσω της απόηχους και αντίλαλους κατά πολύ μεγαλύτερους από εκείνους που άφησε η ομιλία και η συνέντευξη του πρωθυπουργού. Κι αυτό αποτελεί την πρωτοτυπία της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ. Όλα σχεδόν τα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονιά) για τρεις ημέρες (και ποιος ξέρει για πόσες ακόμη) ασχολούνται με όσα είπε ο πρόεδρος της Ν. Δ., αν κάλυψε ή δεν κάλυψε τον κ. Κ. Καραμανλή, με το αν έκανε ή δεν έκανε αυτοκριτική για τη Διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009, με το ποιος χειροκροτήθηκε περισσότερο ή λιγότερο, με τον αν είναι ή δεν είναι ρεαλιστικές οι προτάσεις του, με το αν λειτούργησε ή όχι συσπειρωτικά κ. λ. π. κ. λ. π. Ένα είναι βέβαιο: Ότι η θερμή υποδοχή της νυν και πρώην ηγεσίας της Ν. Δ., ο μετριοπαθής , αυστηρός και εναλλακτικός λόγος του κ. Σαμαρά (ότι , δηλαδή , μπορούσε να υπάρξει ένα άλλο Μνημόνιο) και η ανταπόκριση του παραγωγικού κόσμου , ενόχλησαν την κυβέρνηση, η οποία και αντέδρασε με σπασμωδικά σχόλια. Αλλά, είπαμε: Η 7η Νοεμβρίου θα δείξει αν οι μονομάχοι «μαλώνουν σε ξένον αχυρώνα»!


Από την 1η σελίδα της


«ΧΩΡΑΣ» με τίτλο :


«Κέρδισε πόντους από τη σύγκριση ο Σαμαράς»


Στον απόηχο της ομιλίας Σαμαρά κινούνται στη Ρηγίλλης, χωρίς βέβαια να εφησυχάζει κανείς από την πολύ καλή ομιλία του προέδρου στη ΔΕΘ. Η ικανοποίηση είναι δεδομένη από τη συνέντευξη στο Βελλίδειο, όμως το κυριότερο είναι ότι υπήρξε ανταπόκριση και ενθουσιώδης υποδοχή από την κοινή γνώμη. Η συνέντευξη Σαμαρά ήταν μια, κατά κοινή ομολογία, πολύ καλή παρουσία, και από τις καλύτερες των τελευταίων ετών στη Θεσσαλονίκη όπως εκτιμούσαν πολιτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι. Στα πηγαδάκια που ακολούθησαν τη συνέντευξη ακόμα και στις συνευρέσεις στα γνωστά στέκια της παραλίας , τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ν. Δ., έτυχαν σχολιασμού , όπως ο λόγος και η «γλώσσα» του σώματος. Την ίδια ώρα αμηχανία επικρατεί στην Ιπποκράτους, μέσα από επικοινωνιακά τρικ, όπως βαφτίζοντας το Μνημόνιο «συμφωνία σωτηρίας», θα επιδιώξει να αλλάξει το κλίμα που δημιουργήθηκε υπέρ του Αντώνη Σαμαρά (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 7 με τίτλο :


«Καταρρέει η σήραγγα του Αχελώου»


Σε πολλά επίπεδα, πλέον, φαίνεται το κλίμα ευθυνοφοβίας και ανικανότητας που διακατέχει την κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι το τι συμβαίνει με τη σήραγγα του Αχελώου, για την οποία όχι μία, αλλά δύο εκθέσεις εμπειρογνωμόνων προμηνύουν ότι θα καταρρεύσει εάν δεν ολοκληρωθούν τα έργα. Τα οποία έργα έχουν μπλοκάρει στη γραφειοκρατία, που εν πολλοίς δημιούργησε η ίδια η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Σύμφωνα και με σχετική ερώτηση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν. Δ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Βουλή, η κ. Μπιρμπίλη έχει αποστείλει υπόμνημα στο ΣτΕ για την επανεξέταση της σκοπιμότητας υλοποίησης του έργου, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί ακόμη απάντηση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σε προδικαστικά ερωτήματα κ. λ. π. Και ρωτάει τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων Δημήτρη Ρέππα, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί εκείνος, ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση της σήραγγας λόγω της εγκληματικής αμέλειας της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: