Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑράΤυπος» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 4 5 με τίτλο :


«Τι Λοζάνη , τι Κοζάνη! »


Ο Αντώνης Σαμαράς σκοπεύει να «σαρώσει» δύο φορές την ελληνική επικράτεια πριν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Οι περιοδείες του ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο από την Κοζάνη. Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας θεωρείται από τις «σίγουρες» για τη Ν. Δ. και οι πληροφορίες λένε ότι ετοιμάζεται θερμή υποδοχή του προέδρου στην περιοχή. Η Κοζάνη αποτελεί τόπο καταγωγής του Mr Μνημόνιο Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όμως προ ημερών είχε μια τραυματική εμπειρία, όταν προσπάθησε να ανέβει στη γενέτειρα και να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση. Φαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών γίνεται πλέον πιο εύκολα δεκτός στη Λοζάνη παρά στην Κοζάνη…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Ανησυχία για νέα φοροκαταιγίδα»


Την αποτυχία της κυβέρνησης στο μείζον θέμα των φορολογικών εσόδων, τόσο στο σχεδιασμό της πολιτικής όσο και στην εφαρμογή της, που προκύπτει από τα στοιχεία της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία. Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, παρά την υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που διευρύνεται συνεχώς, η υστέρηση εσόδων για το οκτάμηνο έναντι των προβλέψεων ξεπερνάει τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση εμφανίζει μειωμένες τις δαπάνες, αυτό συμβαίνει όμως, κυρίως, λόγω της οριζόντιας περιοριστικής εισοδηματικής πολιτικής, της συρρίκνωσης των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας και της δραστικής μείωσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα. Κατά συνέπεια, δημιουργείται το ερώτημα, εφόσον η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτύχει να φέρει έσοδα στα κρατικά ταμεία, πως θα καταφέρει το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει κι άλλο τις δαπάνες, και είναι εύλογος ο φόβος , ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιβάλει και νέα μέτρα, με τις ευλογίες της τρόικας, όπως άλλωστε προβλέπεται από την πολιτική του μνημονίου (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 7 με τίτλο :


«ΟΝΝΕΔ - Φεστιβάλ»


Με κεντρικό σύνθημα «άλλαξε στάση» οι ΟΝΝΕΔ διοργανώνει φεστιβάλ σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας με στόχο να ενημερώσει, να προβληματίσει και να διασκεδάσει παρέα με νέες και νέους. Το 4youth festival όπως ονομάζεται, διοργανώνεται προκειμένου να παρακινηθούν όλοι οι νέοι ώστε να έχουν ενεργή συμμετοχή στα κοινά και στις δράσεις που θα ενισχύσουν τις θέσεις της νεολαίας. Το πρώτο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 24 Σεπτεμβρίου (Πλατεία Ταχυδρομείου), και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου (Παραλία Λευκού Πύργου), η Πάτρα την 1η Οκτωβρίου (Μώλος Αγ. Νικολάου) και τέλος η Αθήνα στις 2 και 3 Οκτωβρίου (Πλατεία Κλαυθμώνος)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» σελ. 9 με τίτλο :


«Τουρίστας στην ίδια του τη χώρα ο πρωθυπουργός »


Το κακό έχει παραγίνει με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος έχει αφιερώσει ελάχιστο χρόνο από τη στιγμή που εξελέγη στο αξίωμά του, για να ασχοληθεί με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα της χώρας. Έτσι, από την πρώτη στιγμή, είναι με μια βαλίτσα στο χέρι και βρίσκεται πολύ συχνά εκτός Ελλάδας, όχι πάντοτε για να υπερασπιστεί αμιγώς εθνικές υποθέσεις. Κάτι που συμβαίνει και τις τελευταίες ημέρες που βρίσκεται στην Αμερική και όπου θα παραμείνει για αρκετές ακόμη ημέρες… Στο θέμα αυτό, το οποίο αρκετές φορές έχει απασχολήσει την ελληνική κοινή γνώμη, αναφέρθηκε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να παραμείνει για 20 μέρες στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός, τη στιγμή που η χώρα έχει τόσα και μεγάλα προβλήματα…. ….. (το άρθρο συνεχίζεται με ερωτηματικά για την στάση αυτή του πρωθυπουργού….)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 11 :


Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, διαπιστώσαμε πιο είναι το νέο γκάτζετ στο Μέγαρο Μαξίμου. Όλοι σχεδόν οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου έδειχναν συνεχώς απασχολημένοι με το ipod τους, που έχει αντικαταστήσει φορητούς υπολογιστές και φακέλους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: