Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«75η ΔΕΘ- Η πρόταση Σαμαρά – Αντιμνημόνιο από Σαμαρά με μειώσεις φόρων - εισφορών »


Έ να νέο οικονομικό μοντέλο στο οποίο κυριαρχούν οι μειώσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Είναι πλέον ευκρινείς οι διαφορές της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική. Ο Γιώργος Παπανδρέου βραχυκυκλωμένος από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε υπογράφοντας το μνημόνιο, επιμένει σε μια πολιτική αύξησης των φόρων. Η τακτική αυτή εντείνεται τόσο στους έμμεσους φόρους, όσο και στην άμεση φορολογία, ιδίως στις επιχειρήσεις. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν. Δ. επέμεινε σε μία άλλη πολιτική, όπου η μείωση των φόρων θα τονώσει την οικονομία και κατά συνέπεια θα αυξήσει τα έσοδα. Αναλυτικότερα, οι βασικές διαφορές μεταξύ των πολιτικών των δύο μεγάλων κομμάτων είναι οι ακόλουθες: 1. Φόροι επιχειρήσεων και εισφορές. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι η μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις πρέπει να είναι γενική και να μην περιορίζεται μόνο στα αδιανέμητα κέρδη. … Παράλληλα, για τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα υπάρχει μία λελογισμένη πολιτική μείωσης ενώ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μόνο προγράμματα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών μέσω του ΟΑΕΔ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται κατά των έκτακτων εισφορών, ενώ στο μνημόνιο αναφέρεται ότι και το 2011 θα υπάρξει νέα έκτακτη εισφορά επί των κερδών των επιχειρήσεων. 2 ΦΠΑ και φόροι καυσίμων : Η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι θα πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ και να αποκλιμακωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για τα καύσιμα. Σ ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι πρέπει να εξακολουθήσει να έχει χαμηλό συντελεστή. Η κυβέρνηση εξετάζει την περαιτέρω αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 13% προκειμένου να αποφύγει τη μετάταξη των προϊόντων στο 23% ενώ για τη φορολογία καυσίμων εξετάζει την εξίσωση των φόρων για πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης εντός του 2011. 3 Δημόσια Διοίκηση. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγγειλε απλούστευση των διαδικασιών προκειμένου να καταπολεμηθεί η κρατική γραφειοκρατία. Οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν τα δημόσια έγγραφα με την αστυνομική τους ταυτότητα, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης. Παράλληλα, κάθε υπουργείο θα έχει ξεκάθαρες αρμοδιότητες. Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι από το τέλος του έτους θα υπάρχει μία νέα ηλεκτρονική κάρτα, που σταδιακά θα αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα συναρμοδιοτήτων στα νέα υπουργεία. 4 . Επενδύσεις. Η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ της απλούστευσης των διαδικασιών για όλες τις επενδύσεις, μικρές η μεγάλες, εγχώριες ή ξένες. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο νόμο Παπαθανασίου, που υιοθέτησε η κυβέρνηση… …(το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 1η σελίδα της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :


«Μείωση φόρων για επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα…»


Μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και προοπτικής έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από την κρίση και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι το Μνημόνιο οδηγεί σε χειρότερη κρίση και δεν βοηθά να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. εξήγγειλε και τη μείωση των φορολογικών εισφορών, προκειμένου αφενός να υπάρξουν επενδύσεις και αφετέρου να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4-5τίτλο :


«Τα 7 ψέματα που τελείωσαν … και οι 7 αλήθειες για την ανάπτυξη


Σαμαράς, για ΠΑΣΟΚ- Γιώργο: Πρώτο ψέμα, ότι μπορούμε να ζούμε συνεχώς μοιράζοντας δανεικά και συσσωρεύοντας χρέη. Δεύτερο ψέματα, ότι το χρέος το δημιούργησε η προηγούμενη διακυβέρνηση της Ν. Δ. Τρίτο ψέμα, ότι για όλα όσα έγιναν από τον Οκτώβριο του 2009 φταίει, τάχα, και πάλι η προηγούμενη διακυβέρνηση της Ν. Δ. Τέταρτο ψέμα, αυτό που ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ και το επαναλαμβάνουν ακόμα διάφοροι υποστηριχτές του: Ότι η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ήταν, δήθεν «αναπόφευκτη». Πέμπτο ψέμα, ότι η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποδεχθεί το μνημόνιο όταν οι διεθνείς αγορές αρνήθηκαν να τη δανείσουν. Δηλαδή, στα τέλη Απριλίου…. – Έκτο ψέμα, ότι παρά τις σκληρές θυσίες, το μνημόνιο οδηγεί, τάχα, σε «έξοδο από την κρίση…»… Έβδομο ψέματα, κάτι που ισχυρίζεται ολόκληρος ο μηχανισμός της κυβερνητικής προπαγάνδας, και μαζί όλα τα παπαγαλάκια της κι όλα τα «εξαπτέρυγά» της, ότι η Νέα Δημοκρατία με την άρνησή της στο μνημόνιο, έδειξε, τάχα, «ανευθυνότητα»… (αναλυτικά κάθε ψέμα).. 7 ΑΛΗΘΕΙΕΣ


Πρώτη αλήθεια: Να μειωθούν δραστικά οι φόροι, Δεύτερη αλήθεια: Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Τρίτη αλήθεια: Να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία. Τέταρτη αλήθεια: Να περάσουμε από το «κράτος – αφέντη» στο επιτελικό κράτος. Πέμπτη αλήθεια: Να δώσουμε προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα. Έκτη αλήθεια: Να απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα. Έβδομη αλήθεια: Να συντονίσουμε όλη την παραγωγική μας προσπάθεια στους τομείς όπου έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα (αναλυτικά οι αλήθειες από τον πρόεδρο της Ν. Δ. κ. Α. Σαμαρά)


Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…τα» της


«ΧΩΡΑΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


… ΤΙ να σας κάνω που, με το μπάχαλο που επικρατεί στην «πράσινη Ελλάδα» με την «πράσινη» ανάπτυξη της «πράσινης» κυβέρνησης και τα άλλα «πράσινα» γενικά χαρακτηριστικά, που έχουν ανάψει «κόκκινο» στην οικονομία και «κατάμαυρο» στην ψυχή μας, δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, καθώς όλοι ανακατεύονται στα…εύκολα και τα ρίχνουν στ ον ένα για τα δύσκολα… Γι αυτό και ο πρόεδρος Αντώνης, ξεκαθάρισε χθες, άσχετα αν αυτοί που έπρεπε να το ακούσουν έκαναν πως… κουφάθηκαν ξαφνικά, ότι δεν είναι αντίθετος με τη σύσταση μίας Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, αρκεί να είναι στην πραγματική της διάσταση. Κι αυτό , γιατί «η Ελλάδα δεν ιδρύθηκε το 2004, ούτε τελείωσε το 2009. Δεν θα δεχτώ να μπει χρονικό συρματόπλεγμα. Υπάρχει και πριν και μετά, με πολλές ευθύνες για το ΠΑΣΟΚ. Αν το θελήσει αυτό το ΠΑΣΟΚ, είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε». Όχι που θα καθόντουσαν να τον ακούσουν από την αντίπερα όχθη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: