Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10-11 με τίτλο :


«Α. Σαμαράς: «Μακριά από τους πολίτες και τα προβλήματα ο πρωθυπουργός»»


Επίθεση στον πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν έχει δώσει καμία ουσιαστική λύση στα προβλήματα του κόσμου, καθώς δεν τα παρακολουθεί, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς . «Ο πρωθυπουργός έχει το ρόλο να αποφασίζει και να συντονίζει. Δεν έχει το ρόλο του σχολιαστή και του αναλυτή», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Αντώνης Σαμαράς, από το 28ο Γυμνάσιο Παγκρατίου όπου παρακολούθησε τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, έδωσε και ένα πρώτο στίγμα της ομιλίας του αλλά και του προγράμματος που θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. «Μετά το χαμηλόμισθο και τον χαμηλοσυνταξιούχο, η Παιδεία και η Υγεία, είναι δυστυχώς τα μεγάλα θύματα της κυβέρνησης του μνημονίου. Εμείς είμαστε εδώ, κοντά στα παιδιά, αφουγκραζόμαστε τον κόσμο, είμαστε δίπλα στα προβλήματά του και αγωνιζόμαστε για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να είναι η ελπίδα του τόπου μας στο αύριο», τόνισε ο κ. Σαμαράς. (το άρθρο συνεχίζεται..)


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«Η κυβέρνηση συντηρεί τη μετρολογία»


Απο τη μια ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καλεί τα μέσα ενημέρωσης να μη διαταράσσουν το οικονομικό κλίμα με τη «μετρολογία» και από την άλλη τα κυβερνητικά στελέχη, μηδέ του ιδίου εξαιρουμένου, επιτείνουν τη σύγχυση με τις δηλώσεις τους. Ο κ. Παπανδρέου από το Όσλο, άφησε χθες να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση προχωρεί στην εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο, δηλώνοντας ότι στην Ελλάδα τα φωτοβολταϊκά συστήματα καθίστανται δημοφιλή, «καθώς φορολογούμε το πετρέλαιο θέρμανσης». Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σημείωνε ότι το μέτρο της εξίσωσης του φόρου στα δύο είδη πετρελαίου (κίνησης και θέρμανσης) δεν μπορεί να εφαρμοστεί τώρα, καθώς δεν υπάρχει αξιόπιστος μηχανισμός για να προσδιοριστούν οι δικαιούχοι του επιδόματος. Η απουσία ενός τέτοιου μηχανισμού υποχρεώνει το οικονομικό επιτελείο να στραφεί προς τα εναλλακτικά μέτρα, με πρώτο την αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 13%... (το άρθρο συνεχίζεται…)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Σκληρή κριτική Σαμαρά για την εμφάνιση Παπανδρέου στη ΔΕΘ»


Ομοβροντία πυρών εναντίον της κυβέρνησης για την εμφανή αδυναμία της να βγάλει τη χώρα από το τέλμα της οικονομικής κρίσης, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης, Αντώνης Σαμαράς, εν όψει και της «παρθενικής» εμφάνισής του ως αρχηγού της Ν. Δ. στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης , το προσεχές Σαββατοκύριακο, ανεβάζει καθημερινά τους τόνους της αυστηρής κριτικής του και έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο κατηγορεί για σοβαρό έλλειμμα επικοινωνίας και επαφής με τους πολίτες και τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Την ίδια στιγμή, κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας την εμφάνιση Παπανδρέου στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, τη χαρακτηρίζουν κάκιστη. Επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, γιατί είναι ο ίδιος μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Παράλληλα συμπληρώνουν, πως δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση για μείζονα θέματα που απασχολούν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, όπως η αύξηση στο ΦΠΑ και στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η ανεργία και ο πληθωρισμός, και σημειώνουν ότι άφησε «ξεκρέμαστους» χιλιάδες χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, που ανέμεναν κάποιες κινήσεις στήριξης εν όψει του δύσκολου χειμώνα… (το άρθρο συνεχίζεται με ορισμένες από τις προτάσεις του κ. Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση, που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10με τίτλο :


«Σταϊκούρας – Μηταράκης, αποδόμησαν με στοιχεία την οικονομική πολιτική »


Σκληρή ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης της χώρας από τον πρωθυπουργό και των μέτρων που προτίθεται να πάρει. Σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας κ. κ. Σταϊκούρας και Μηταράκης παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία όπου αποκαλύπτεται η ανεπάρκεια της οικονομικής πολιτικής. «Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δραπέτευσε από την πραγματικότητα στην οποία έχει οδηγήσει τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως αγνόησε την πραγματικότητα. – Η ύφεση κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ανήλθε στο 3,7% - Η ανεργία τον Ιούνιο έφθασε το 11,6% - Ο πληθωρισμός τον Αύγουστο διατηρήθηκε στο 5,5% - Η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο μειώθηκε κατά 8,6% και ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο συρρικνώθηκε στο 2,7% - Τα έσοδα από ταξιδιωτικές υπηρεσίες, το 1ο εξάμηνο, μειώθηκαν κατά 12% - Ο όγκος της οικοδομικής δραστηριότητας τον Μάιο, μειώθηκε κατά 22% - Το 15% των επιχειρήσεων στην Αττική έχουν κλείσει, ενώ 176.700 είναι κοντά στο «κλείσιμο», ως το τέλος του 2011… (το άρθρο συνεχίζεται με ενδιαφέρουσα στοχεία..)

Δεν υπάρχουν σχόλια: