Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Αντώνης Σαμαράς: "Το μνημόνιο βυθίζει την αγορά"

"Η λύση που προτείνουμε, εμείς στη Νέα Δημοκρατία, σήμερα, δεν περιορίζεται σε μια λογική φοροει-σπρακτική και μόνο -όπως είναι αυτή του Μνημονίου- που βυθίζει την Αγορά στα λουκέτα, την ανεργία, σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης, στα αδιέξοδα, τα οποία τα βλέπουμε μπροστά μας κάθε μέρα να μεγαλώ-νουν.


Ο δικός μας ο λόγος δεν μεγαλοπιάνεται με μεγαλομανίες περί "παγκόσμιας διακυβέρνησης" και με τε-τριμμένα συνθήματα για τον 4ο δρόμο του Σοσιαλισμού στο πουθενά. Όπως είχε αποδειχθεί ο τρίτος δρό-μος, πριν από δέκα χρόνια. Που σήμερα δεν θυμάται κανένας, ούτε και θέλει να θυμάται κανένας.


Δεν υποσχόμαστε εμείς επίγειους παραδείσους, χωρίς θυσίες δρόμους, ούτε επιστροφή στον παρασιτισμό των προηγούμενων ετών.


Δεν παραπλανώ κανέναν με ανεδαφικές ουτοπίες, που πληρώνονται τελικά στην πράξη πανάκριβα από την ίδια την κοινωνία, όπως εκείνο το "λεφτά υπάρχουν".


Εμείς μιλάμε συγκεκριμένα για την Ελλάδα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Προτείνουμε συγκε-κριμένες, χειροπιαστές λύσεις για την έξοδο από την κρίση για ανάπτυξη και ευημερία. Και πάνω απ' όλα με το να φύγει αυτή η ασφυξία που υπάρχει σήμερα, κυρίως στον αγρότη και στη μεσαία τάξη.


Η πρότασή μας στηρίζεται σε ιδιαιτερότητες εθνικές, τις δικές μας παραδόσεις, τα δικά μας πλεονεκτήμα-τα. Και ζητούμε τη συστράτευση του κόσμου πίσω από αυτή τη λύση.


Δεν θεωρώ "μονόδρομο" το να σου υποδεικνύουν οι ξένοι πως θα μας σώσουν, το πώς θα μας κυβερνή-σουν οι δανειστές.


Θέλουμε να ξαναπιστέψει -και το λέω εδώ απ' τα Αμπελάκια- ο Έλληνας στον εαυτό του. Να ξαναστήσου-με τη χώρα στα πόδια της. Να βγούμε, με τον τρόπο που έχουμε προτείνει, το συγκεκριμένο, λογικά, στα-θερά από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου. Και να ξαναπάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ.Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο αμφιθέατρο της Μαναρείου Σχο-λής, στα Αμπελάκια Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: