Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
30.9.2010




Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ


«Κανένα αεροδρόμιο δεν έκλεισε ποτέ για τα ελλείμματα της Ολυμπιακής»


Κινητοποιήσεις φιλικές προς τους επιβάτες, προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο συνέδριο των Σιδηροδρομικών


Κινητοποιήσεις φιλικές προς τους επιβάτες και Διεθνείς Μέρες Δράσης για την ενημέρωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, πρότειναν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο χαιρετισμό τους κατά τη σημερινή έναρξη του 33ου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Το συνέδριο χαιρέτισε και ο Κώστας Διάκος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με την «ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ», μόνος υποψήφιος που παρευρέθηκε.


Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ κήρυξη πολέμου κατά του σιδηροδρόμου, σημείωσε ότι η πραγματική ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ είναι η βίαιη μεταφορά του έργου του στους ιδιωτικούς αυτοκινητοδρόμους με το κλείσιμο των γραμμών, και κατέθεσε τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για εξυγίανση του ΟΣΕ σε συνεργασία με δημόσιο σιδηροδρομικό οργανισμό άλλης ευρωπαϊκής χώρας, με διατήρηση της ακεραιότητας του δικτύου και με εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές ως εγγυητή ότι οι όποιες αλλαγές θα κινούνται στο πλαίσιο που ισχύει σε όλους τους δημόσιους σιδηροδρόμους της Ευρώπης των 15. Είναι ανάγκη να επενδύσουμε στην ταυτόχρονη διέξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, με μια πολιτική μεταφορών που θα δίνει κεντρικό ρόλο στο σιδηρόδρομο και τις συνδυασμένες μεταφορές, και θα κάνει το τρένο εξίσου ελκυστικό


«Η μάχη για το σιδηρόδρομο συνδυάζει την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Παρασκευόπουλος. «Πάνω σε μισές αλήθειες και σε παραπλανητικά στοιχεία, επιχειρείται να στηριχθεί ένα νομοσχέδιο που δεν καταργεί μόνο τα δρομολόγια, αλλά επιχειρεί να αλλάξει χρήσεις και στους διαδρόμους των γραμμών, ώστε να μη μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν ποτέ.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι κάνουμε κεντρικό θέμα την υπεράσπιση του σιδηροδρόμου, και θα την αναδείξουμε και στις περιφερειακές εκλογές. Επισημαίνουμε όμως ότι η μάχη αυτή απαιτεί ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που προωθεί έτσι κι αλλιώς το κλείσιμο του ΟΣΕ, προτείνουμε κινητοποιήσεις φιλικές προς τους επιβάτες που θα κτυπούν την είσπραξη του εισιτηρίου αντί για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Εξίσου σημαντικό είναι να ενημερωθούν, μέσω των σιδηροδρομικών όλης της Ευρώπης, τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων που χρησιμοποιούν καθημερινά το σιδηρόδρομο στις χώρες τους και δε θα ήθελαν να αποτελέσει η Ελλάδα ένα επικίνδυνο προηγούμενο».


Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων


Για περισσότερες πληροφορίες: Γ. Παρασκευόπουλος 6979 952070

Δεν υπάρχουν σχόλια: