Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12-13με τίτλο :


«Αντώνης Σαμαράς: Ανεργία και λουκέτα ή ανάπτυξη και ελπίδα το δίλλημα των εκλογών»


…Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιμείνει πως το μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι ψηφοφόροι στην κυβέρνηση πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Μια θετική ψήφος στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ σημαίνει και την επιδοκιμασία της σκληρής πολιτικής του μνημονίου, μιας πολιτικής όμως, που δεν οδηγεί την ελληνική οικονομία μακριά από την κρίση. Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας εν όψει της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δίνει ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα στο μήνυμα που θέλει να περάσει στην κοινωνία για την οικονομία και ήδη χθες άκουσε τις θέσεις αλλά και τους προβληματισμούς της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας. Από τις συναντήσεις αυτές, κοινή ήταν η διαπίστωση, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, πως η θεραπευτική αγωγή του μνημονίου, είναι αναποτελεσματική, κάτι που πλέον επισημαίνουν και τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ… (το άρθρο συνεχίζεται..)


Από την 1η σελίδα της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :


«Το στίγμα της «β»»


Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου επιμένει ότι «Η Ελλάδα βλέπει το τέλος του τούνελ», γνωστοί οικονομολόγοι- εν οις και οι φίλοι του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου Στίγκλιτζ και Κρούγκμαν- βλέπουν το μέλλον άδηλο για να μην πούμε ζοφερό. Οι θυσίες των Ελλήνων μισθωτών πάνε χαμένες, η υπερ-δόση λιτότητας νεκρώνει την αγορά και την ελληνική οικονομία, «η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε», όλες είναι φράσεις διεθνών αναλυτών – αλλά και τίτλων της Βραδυνής» που αναφέρονται στην προοπτική της οικονομίας μας… ( το άρθρο συνεχίζεται…)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«ΘΕΤΙΚΑ»


Δεν προτίθεται να παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ , Σ. Παπασπύρος, εκτιμώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα νομιμοποιήσει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. «Πέρα από τη μέχρι τώρα έφοδο σε μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, δεν έχουμε μια ρητή διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Θεωρώ ότι δεν έχει νόημα η παρουσία μας» λέει χαρακτηριστικά..


Από την 1η σελίδα της


«ΕΣΤΙΑΣ» με τίτλο :


«Μεταμεσονύχτιος ανασχηματισμός»


Οι καθαρές δουλειές γίνονται την ημέρα. Την νύχτα γίνονται συνήθως, οι σκοτεινές. Είναι συνεπώς απορίας άξιον γιατί έπρεπε να ανακοινωθή ο κυβερνητικός ανασχηματισμός μετά τα μεσάνυχτα. Μια σοβαρή κυβέρνησις προγραμματίζει και αποφασίσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και όταν ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός που κυοφορείται επί δύο τουλάχιστον εβδομάδες, ανακοινώνεται τελικά στις δύο τη νύκτα, εγείρονται πολλά ερωτήματα. Προδήλως, είναι αποτέλεσμα ατελείωτων παζαριών. Και σε κάθε περίπτωση ο χειρισμός δείχνει προχειρότητα και έλλειψη σοβαρότητος. (το άρθρο συνεχίζεται…)


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ – Σκληρή εργασία»


Ο ανασχηματισμός επιτέλους έγινε. Το έργο που περιμένει τη νέα κυβέρνηση είναι δύσκολο, γιατί η χώρα δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και θα χρειασθούν γρήγορες και εξαιρετικά επώδυνες αποφάσεις τους επόμενους μήνες. Οι αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο και η δημιουργία ενός συντονιστικού κέντρου αποτελούν θετικές εξελίξεις, εφόσον βεβαίως είναι σαφείς οι αρμοδιότητες των εμπλεκομένων. Ένας κρίσιμος τομέας, ο οποίος θα έχει μεγάλη σημασία φέτος τον χειμώνα, είναι η δημόσια ασφάλεια όπου το ζητούμενο είναι να συνεχισθεί το έως τώρα αποτελεσματικό έργο της κυβέρνησης. Το σημαντικό, πάντως, για τη νέα κυβέρνηση είναι να αρχίσει από σήμερα να εργάζεται συστηματικά και σκληρά, γιατί τα περιθώρια είναι στενά και τα προβλήματα εξαιρετικά επείγοντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: