Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από την 11η σελίδα του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


«Προσλήψεις υπουργών στην κυβέρνηση του «Τιτανικού»»


Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί το απίστευτο κυβερνητικό μπάχαλο που έχει προκύψει με τις αρμοδιότητες των υπουργών. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του καυτηρίασε τον μεγάλο αριθμό των υπουργών, σε μια εποχή , μάλιστα, σκληρής λιτότητας. «Τελικά, το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας: Όχι για τον υπόλοιπο λαό, αλλά για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς του, που έφτασαν τους 48 στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Και, ήδη, μαλώνουν για τις αρμοδιότητές τους, που είναι «στον αέρα». Για τους πολίτες, ανεργία, λουκέτα, ακρίβεια, κομμένοι μισθοί και συντάξεις», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Στη Ν . Δ. υπάρχει έντονη αγωνία για το μέλλον της χώρας, καθώς με λύπη τους βλέπουν να δικαιώνονται οι ανησυχίες που έχουν εκφράσει σχετικά με τις ακολουθούμενες πολιτικές της κυβέρνησης εξαιτίας των οποίων η χώρα μπαίνει σε μια παρατεταμένη ύφεση…. (το άρθρο συνεχίζεται..)


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«Η ελληνική οικονομία βυθισμένη στην πιο βαθειά ύφεση»


Στη βαθύτερη ύφεση της τελευταίας 10ετίας έχει βυθιστεί η ελληνική οικονομία, με το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου να παρουσιάζει μείωση κατά 3,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Η συρρίκνωση εκτιμάται ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, προσεγγίζοντας το 5% στο τρίτο τρίμηνο, καθώς τα έσοδα από τον τουρισμό θα είναι φέτος μειωμένα κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, οι πληρότητες των ξενοδοχείων ήταν φέτος μειωμένες έως και 30% , και οι μέσες τιμές έως 33%. Υπό το βάρος της σφικτής δημοσιονομικής πολιτικής και της αύξησης της φορολογίας, στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου η ιδιωτική κατανάλωση υποχώρησε κατά 4,2% (ή κατά 1,4 δις ευρώ), ενώ η δημόσια μειώθηκε κατά 8,4%. Οι επενδύσεις κατέγραψαν πτώση 18,6% και οι επενδύσεις σε κατοικίες μειώθηκαν κατά 19,3%... ( το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 14η σελίδα της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» με τίτλο :


«Ο δρόμος του ΕΣΥ οδηγεί στην ιδιωτική υγεία»


Εικόνα διάλυσης με ουρές, λίστες αναμονής και ελλείψεις σε βασικά υλικά παρουσιάζουν τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Ο δρόμος του ΕΣΥ οδηγεί πλέον στην ιδιωτική υγεία, στην οποία καταφεύγουν αναγκαστικά οι ασθενείς για να εξυπηρετηθούν. Τα σημαντικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των νοσοκομείων διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι, κατόπιν εντολής του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, επισκέφθηκαν χθες το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Όπως ανακοίνωσε μετά την επίσκεψη ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, τους τελευταίους έντεκα μήνες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όλοι δείκτες στο χώρο της Υγείας έχουν επιδεινωθεί, με τα νοσοκομεία, τα οποία τόσον καιρό λειτουργούσαν στα όριά τους, τώρα να υπολειτουργούν. Ο κ. Σσλμάς αναφέρθηκε στην καθημερινότητα που ζει ο ασθενής και οι συγγενείς του στα νοσοκομεία, που εντάσσονται σε μεγάλες λίστες προκειμένου να υποβληθούν σε θεραπεία… (το άρθρο συνεχίζεται με δηλώσεις του κ. Σαλμά για τα προβλήματα και την υπερχρέωση των νοσοκομείων)


Από την 3η σελίδα του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} με τίτλο :


«ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ..»


«…Δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη όταν το υπουργείο Οικονομικών γονατίζει την κοινωνία στους φόρους ή όταν συνθλίβει τα εισοδήματα…» (Από τα «ΝΕΑ» )

Δεν υπάρχουν σχόλια: