Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Α. Σαμαράς: Μέτωπο κατά της κυβέρνησης εν όψει εκλογών»


Σκληρή απάντηση στην κυβέρνηση, τα εξαπτέρυγα και τα παπαγαλάκια της έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς αποδομώντας και πάλι την οικονομική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και προαναγγέλλοντας τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα εξετάσει το πώς έφτασε η χώρα στο μηχανισμό στήριξης και στο μνημόνιο. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και έχοντας τον…αέρα της επιτυχημένης παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σαμαράς φάνηκε αποφασισμένος να ηγηθεί μιας αντεπίθεσης σε όλα τα επίπεδα, με στόχο τις εκλογές του Νοεμβρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να δοθεί από τον ελληνικό λαό ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. Το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ήταν άριστο, καθώς τα στελέχη βλέπουν σιγά – σιγά πως το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά περνά στην κοινωνία, η οποία μπορεί να διαχωρίσει τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις ανέξοδες προεκλογικές δεσμεύσεις και κυρίως την ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί την κρίση από τις σοβαρές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας που δίνουν όχι μόνο ελπίδα αλά και ξεκάθαρες λύσεις στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα (το άρθρο συνεχίζεται με ειδικές επισημάνσεις στα κύρια σημεία της ομιλίας του κ. Σαμαρά)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Σχέδιο αποδόμησης Σαμαρά»


Η επιτυχημένη εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και η καταγραφή των θετικών αποτελεσμάτων της σε μετρήσεις της κοινής γνώμης, που ενδεχομένως να δουν τα φώτα της δημοσιότητας τα επόμενα 24ωρα, έχουν θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου και για το λόγο αυτό θα κλιμακώσει ακόμη περισσότερο τις επιθέσεις εναντίον του με κάθε τρόπο και αξιοποιώντας κάθε ζήτημα που αφορά σε επιμέρους εσωκομματικά ζητήματα της Νέας Δημοκρατίας. Από το Μέγαρο Μαξίμου η εντολή που έχει δοθεί είναι σαφής: «Στοχεύσατε Σαμαρά». Όποιος δε παρακολούθησε χθες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, είναι εύκολο να αντιληφθεί το σχεδιασμό του επιτελείου του Γιώργου Παπανδρέου. (Το άρθρο συνεχίζεται)…


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :


«Το δικό του «Πεντάγωνο»!»


Το κυρίαρχο σχόλιο των τελευταίων ημερών σε δημοσιογραφικούς κύκλους των ΗΠΑ – και δη των ξένων ανταποκριτών και απεσταλμένων- έχει να κάνει με τις κινήσεις, τις επαφές και τις φιλοδοξίες του Έλληνα πρωθυπουργού. Λένε: - Ο κ. Παπανδρέου βάλθηκε να ιδρύσει το δικό του Πεντάγωνο, στα πλαίσια του οποίου να κινηθεί προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στη Νέα Τάξη… Και διευκρινίζουν: - Οι πέντε πλευρές του παπανδρεϊκού Πενταγώνου θα είναι η Τουρκία, η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και το Ιράν. Διότι, αν αυτό το Πεντάγωνο μονοιάσει, οι εχθροί του Δυτικού Κόσμου περικυκλώνονται και απομονώνονται…. Το σχόλιο, φυσικά, ακούγεται από ειρωνικό μέχρι και χλευαστικό, αλλά δεν αποκλείεται να έχει και βάση και….μέλλον!


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» σελ. 4με τίτλο :


«Πανστρατιά Ν. Δ. κατά της κυβέρνησης »


Μετωπική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς, μιλώντας, χθες, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματός του, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κήρυξε «αληθινή πανστρατιά» για να σπάσει το φράγμα της σιωπής και του φόβου και να βγει δυναμικά η παράταξη στην κοινωνία. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα, το οποίο εξέπεμψε ο κ. Σαμαράς προς τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εκλογών κρίσιμων για το μέλλον της χώρας. Ο κ. Σαμαράς, επέκρινε τον πρωθυπουργό, ο οποίος περιφέρεται στο εξωτερικό επί εβδομάδες, αφήνοντας σε άλλους τον συντονισμό της κυβέρνησης, που έχει γίνει το πιο συχνό ανέκδοτο και τις αρμοδιότητες των υπουργών, που αναμένονται, ενώ κάποιοι υπουργοί δεν έχουν ακόμη καν ορκιστεί σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Στόχος του κ. Σαμαρά, είναι να κινητοποιήσει όλες τις υγιείς δυνάμεις της παράταξης, αφού εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία, στη Θεσσαλονίκη, έσπασε το φράγμα της σιωπής και τώρα ο πολιτικός λόγος της μπορεί να φτάσει παντού. Να πείσει τις ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ είτε να αγνοηθεί η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, είτε να παραποιηθεί και να διαστρεβλωθεί… (Το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» :


«Φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμό βάζει η αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στα 0,80-0,85 ευρώ το λίτρο, δηλαδή περίπου 54%-57% ακριβότερα από πέρυσι! Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης αρχίζει σε 20 ημέρες, ενδέχεται όμως να…αναβληθεί καθώς οι πρατηριούχοι απειλούν με εμπάργκο λόγω της καθυστέρησης στην επιστροφή των φόρων….

Δεν υπάρχουν σχόλια: