Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

AΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12 με τίτλο :
«Απάντηση ελπίδας στο αδιέξοδο του μνημονίου – Α. Σαμαράς: Ανεβαίνει στη ΔΕΘ με την εναλλακτική οικονομική πρόταση της Ν .Δ.»
Ο λοκληρωμένη απάντηση σε όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά το διήμερο της παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, θα δώσει από το ίδιο βήμα, αυτό της ΔΕΘ, ο Αντώνης Σαμαράς. Στόχος του προέδρου της Ν .Δ. κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή είναι να προβάλει την εναλλακτική οικονομική πρότασή του για ταχύτατη έξοδο από τους δυσβάσταχτους όρους του μνημονίου και παράλληλα να καλέσει τους πολίτες να στείλουν «μήνυμα ελπίδας» στην κάλπη της 7ης Νοεμβρίου. Τόσο από τη Θεσσαλονίκη όσο και κατά την προεκλογική δραστηριότητα, ο Πρόεδρος της Ν. Δ. αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική και για την απουσία αναπτυξιακών μέτρων που φέρνουν όλο και πιο κοντά τον εφιάλτη της βαθιάς ύφεσης…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ » της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 9 με τίτλο :
«Συνέντευξη –Χρήστος Σταϊκούρας»
«Η


Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη σε λογική μονομερούς αντιμετώπισης της κρίσης, έχει οδηγήσει σε επιτεινόμενη ασφυξία τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», τονίζει μιλώντας στην «Α, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας. Εν όψει της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει ότι οι διαπιστώσεις των κοινωνικών φορέων, στο πλαίσιο της ΔΕΘ,, απέχουν μακράν από την πορεία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος επί ένα χρόνο δεν έλαβε καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Ο τομεάρχης Οικονομίας εκτιμά επίσης ότι ο ανασχηματισμό ανέδειξε την ενδοκομματική αδυναμία του πρωθυπουργού, ενώ προβλέπει ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα εκφρασθούν οι ανησυχίες της κοινωνίας για την πορεία της οικονομίας (ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Χρήστου Σταϊκούρα, εφ όλης της ύλης)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 8 με τίτλο :
«»Σύγχυση, αντιφάσεις και ανακρίβειες»»
Σκληρή κριτική στην ανερμάτιστη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην κάκιστη, όπως τη χαρακτηρίζει, παρουσία του πρωθυπουργού , Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη και στη Διεθνή Έκθεση, άσκησε η Νέα Δημοκρατία. Μέσω του Εκπροσώπου της, Πάνου Παναγιωτόπουλου, η «γαλάζια» παράταξη κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για σύγχυση, αντιφάσεις και ανακρίβειες, διαμηνύοντας πως η παρουσία του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ανέδειξε, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, τα δραματικά αδιέξοδα των πρακτικών που ακολούθησε ο ίδιος και το οικονομικό επιτελείο του από την ημέρα που ανέλαβαν την εξουσία. «Ένα χρόνο μετά τις ψεύτικες υποσχέσεις του, ότι «υπάρχουν λεφτά», ο πρωθυπουργός, παρ’ όλο που προσπάθησε να μας
καθησυχάσει μας έκανε τελικά περισσότερο ανήσυχους, με τη σύγχυση, τις αντιφάσεις, τις ανακρίβειες και τα κενά των δηλώσεών του. Η πολύ κακή εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη έδειξε τα δραματικά αδιέξοδα της πολιτικής του», τόνισε χαρακτηριστικά, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τις αναφορές του Γιώργου Παπανδρέου , στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης, που παραχώρησε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. « Η Νέα Δημοκρατία επιμένει: Υπάρχει διέξοδος. Και προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο για να βγούμε από την κρίση, το οποίο επαναφέρει την ελπίδα στον τόπο μας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει ανεβάσει τους τόνους της αυστηρής κριτικής του απέναντι στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ… (τα άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«ΔΕΘ (2)»
Ενδιαφέροντα ήταν τα στιγμιότυπα που υπήρχαν από την ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο το βράδυ στη ΔΕΘ. Λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του, στην αίθουσα άρχισαν να ακούγονται στριγκλιές. Επικρατεί νεκρική σιγή και όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, μια γυναίκα ζητούσε να μιλήσει στον πρωθυπουργό. Απομακρύνθηκε βεβαίως και ο κ. Παπανδρέου είπε το καταπληκτικό: «Κάποιο πρόβλημα είχε ο άνθρωπος… συνεχίζω». Τα χειροκροτήματα ήταν κάτι παραπάνω από χλιαρά και δεν ήταν λίγοι αυτοί που θυμόντουσαν με παράπονο τον ενθουσιασμό που υπήρχε πριν από έναν χρόνο ακριβώς….


Από τη στήλη «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ» της
«ΕΣΤΙΑΣ» σελ. 3 με τίτλο :
«Για αλλαγή της Ελλάδος με την θέληση του λαού ομιλεί ο κ. Α. Σαμαράς»
«Μας ενδιαφέρει να έρθουμε στην εξουσία για να αλλάξουμε την Ελλάδα και να την αλλάξουμε με την θέληση του ελληνικού λαού, όχι με τον «μπαμπούλα» του Μνημονίου’, τονίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής». «Γιατί οι μεγάλες αλλαγές», εξηγεί, «ποτέ δεν γίνονται με το στανιό, ποτέ δεν γίνονται κόντρα στην οργή και την απελπισία της κοινωνίας». «Εμείς, λοιπόν, χτίζουμε αυτό τον μεγάλο συνασπισμό που θα αλλάξει την Ελλάδα», προσθέτει ο κ. Σαμαράς και χαρακτηρίζει τις εκλογές του Νοεμβρίου ως «μόνο μία στιγμή, ένα μόνο «σκαλοπάτι» για να χτίσουμε αυτή την μεγάλη δύναμη ανατροπής των αδιεξόδων». Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως επεσήμανε ότι με το Μνημόνιο η Χώρα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην ύφεση, τα λουκέτα και την απελπισία. «Δεν χρειάζεται να κουραστούμε για να πείσουμε κανέναν ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι αδιέξοδη, αυτό το ξέρουμε όλοι πια. Εκείνο που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να πείσουμε για την εναλλακτική μας πολιτική και να μετατρέψουμε την οργή σε ελπίδα», τονίζει ο κ. Σαμαράς. Επισημαίνει ακόμη ότι «ως Αντιπολίτευση έχουμε ένα καθήκον να δώσουμε πολιτική διέξοδο σ αυτή την συσσωρευμένη πίεση, να δώσουμε στην κοινωνία χειροπιαστή και ρεαλιστική προοπτική και να δει ο κόσμος ότι υπάρχει άλλη διέξοδος πέρα από τον φαύλο κύκλο στον οποίο οδηγεί αυτό το Μνημόνιο» (το άρθρο συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: