Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8-9 με τίτλο :


«Την άμεση αντίδραση Σαμαρά προκάλεσε απίστευτη δήλωση Παπανδρέου – «Οι φόροι δεν είναι χαράτσι, αλλά αλληλεγγύη!»»


Σ ε μια απίστευτη δήλωση – πρόκληση προς τους πολίτες που δοκιμάζονται από τα πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα προέβη χθες ο πρωθυπουργός. Μπροστά στους εμβρόντητους κοινωνικούς εταίρους (συνδικάτα, παραγωγικοί φορείς, εργοδοτικές οργανώσεις) αλλά και στους υπουργούς (Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Πάνος Μπεγλίτης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου), που είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι των φόρων λέγοντας: «Οι φόροι που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα δεν πρέπει να θεωρηθούν χαράτσι, αλλά αλληλεγγύη προς εκείνους που έχουν ανάγκη ή προς την κατεύθυνση μιας αναπτυξιακής προσπάθειας από πλευράς Δημοσίου». Σαν να μην έφταναν αυτά, ο πρωθυπουργός προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου, λέγοντας ότι «με τις περικοπές στο δημόσιο τομέα δεν στοχοποιούμε τους δημοσίους υπαλλήλους ,αλλά τη δημόσια διοίκηση που δεν λειτουργεί σωστά»! Μ άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι την πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, επειδή η κυβέρνησή του επί 11 μήνες άργησε να κάνει απογραφή και έχει αφήσει κενές κομβικές θέσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, ελεγκτικούς μηχανισμούς! «Κάνουν έφοδο στα δικαιώματά μας», είπε εξερχόμενος του Μαξίμου, φανερά εκνευρισμένος, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.


Απάντηση από τον πρόεδρο της Ν. Δ.


Η εν λόγω προκλητική δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε την αντίδραση της Ν. Δ. και , μάλιστα, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, έβαλε με πυρ ομαδόν κατά του κ. Παπανδρέου: «Ο πρωθυπουργός του μνημονίου βάφτισε τους φόρους «αλληλεγγύη». Σε λίγο θα βαφτίσει τα λουκέτα «ευκαιρίες ανάπτυξης» και την ανεργία «κοινωνική δικαιοσύνη». Όμως, η κυβέρνηση δεν παίζει μόνο με τις λέξεις. Παίζει με τον πόνο του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Σαμαράς.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Εξόρμηση Σαμαρά στην Περιφέρεια»


Απο τα Αμπελάκια της Λάρισας, την ιστορική κοινότητα της Θεσσαλίας, όπου το 1778 ιδρύθηκε ο πρώτος συνεταιρισμός στον κόσμο, ξεκινά – σε μια κίνηση με προφανή συμβολισμό- τον νέο κύκλο περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, εγκαινιάζοντας τη φθινοπωρινή «γαλάζια» εξόρμηση, με το βλέμμα στην αυτοδιοικητική κάλπη του Νοεμβρίου. Με τη σημερινή ομιλία του, στο Αμφιθέατρο της Μαναρείου Σχολής, ο Μεσσήνιος πολιτικός θα δώσει το «σήμα εκκίνησης « για όλα τα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης, τα οποία θα κληθούν να σαρώσουν τη χώρα, καλώντας τους πολίτες να στείλουν και ένα πολιτικό μήνυμα στις 7 Νοεμβρίου. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο που έκανε χθες ο γραμματέας
Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος επισήμανε: «Βεβαίως, οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν το δικό τους χαρακτήρα, αλλά η συγκυρία είναι τέτοια τώρα που της προσδίδεται και έντονο πολιτικό χρώμα, το οποίο συνδέεται απόλυτα με το μείγμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων» (Το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 11η σελίδα » του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} με τίτλο :


«Ν .Δ. : Όχι στις αυξήσεις πετρελαίου και τιμολογίων της ΔΕΗ»


Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο διπλασιασμού της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης η κυβέρνηση…….


Κάθετα αντίθετη στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου , καθώς και των τιμολογίων της ΔΕΗ, δηλώνει η Ν. Δ. Αρνητική δηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και στο ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του ρεύματος. Ο τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Ν .Δ. Μιχάλης Γιαννάκης κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, τόνισε την ανάγκη, «ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την οικονομία και τους Έλληνες πολίτες, να παραμείνουν χαμηλά τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Σε αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες»….


Από την 3η σελίδα των


«ΝΕΩΝ» με τίτλο :


«Αν παγώσει ο ΦΠΑ, θα καίει το πετρέλαιο»


Σχεδόν ένας μισθός (760 ευρώ) θα είναι η επιβάρυνση για ένα μέσο ελληνικό νοικοκυριό αν εξομοιωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, ενδεχόμενο που μελετάται από την κυβέρνηση και ήδη προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Το αντιστάθμισμα στο πάγωμα της μετάταξης του ΦΠΑ που εξετάζει η κυβέρνηση θα σημάνει σημαντική αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Για την ακρίβεια η επιβάρυνση θα είναι άνω του 143%. Μ ία οικογένεια που καταναλώνει 1.000 λίτρα τον χειμώνα, ενώ πέρσι πλήρωνε 530 ευρώ, φέτος θα δώσει 1.290 ευρώ, δηλαδή χρεώνεται με καπέλο σχεδόν ενός μισθού. Η πρόθεση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει την αντίδραση των βενζινοπωλών που προειδοποιούν ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει μείωση των πωλήσεων και απώλεια εσόδων για την κυβέρνηση…..


Από την πρώτης σελίδα της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :


«Κραυγή αγωνίας»


Την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεων και του ελληνικού εμπορίου λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης και τη σημαντικής έλλειψης ρευστότητας μετέφεραν στον πρωθυπουργό οι παραγωγικοί φορείς της χώρας με τους οποίους συναντήθηκε χθες, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να υιοθετήσει μια αναπτυξιακή πολιτική που θα δώσει ώθηση στις επιχειρήσεις για να βγουν από το αδιέξοδο….

Δεν υπάρχουν σχόλια: