Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ - Ανοίγει τα χαρτιά του ο Γ. Παπανδρέου - Σε αναβρασμό η κυβέρνηση Παπαδήμου μετά και την αδράνεια του τελευταίου μήνα – Προωθείται μετάθεση των εκλογών ή και μίνι ανασχηματισμός

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα. Η συνεδρίαση αυτή χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη για το μέλλον του κινήματος, καθώς κατά τις πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου φέρεται έτοιμος να ανοίξει τα χαρτιά του και να μιλήσει για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, δρομολογώντας πιθανότατα τις εξελίξεις για τη διαδοχή, ώστε να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέου προέδρου.



Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι ο κίνδυνος αποχωρήσεων στελεχών του κινήματος ή ακόμη και της διάσπασης είναι πιο ορατός από κάθε άλλη φορά, καθώς στη συνεδρίαση θα επιχειρηθεί απολογισμός της κυβέρνησης Παπανδρέου.


Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου πέραν των μελών του κομματικού οργάνου, συμμετέχουν και οι υπουργοί της κυβέρνησης προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και άλλα στελέχη του Κινήματος.


Σε αναβρασμό η κυβέρνηση Παπαδήμου


Νέα κρίση προμηνύεται στον ορίζονται για την κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς η απραξία και η αδράνεια του κυβερνητικού σχήματος να προχωρήσει την αποστολή του αναφορικά με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, την προώθηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και το σχέδιο της συμμετοχής των ιδιωτών στο haircut των ελληνικών ομολόγων (PSI) φαίνεται ότι βγάζει εκτός τροχιάς τον αρχικό σχεδιασμό για εκλογές την 19η Φεβρουαρίου.


Ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται να ζήτησε σήμερα τη στήριξη του Γ. Παπανδρέου για μετάθεση των εκλογών για μετά το Πάσχα, μετά μάλιστα και από την έμμεση άρνηση που έλαβε την Παρασκευή από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας η οποία και επισήμανε την τήρηση των συμφωνηθέντων για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Υπό αυτό το κλίμα, οι συναντήσεις που είχε ο Παπαδήμος με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν το κυβερνητικό σχήμα είναι «βαρόμετρο» για το μέλλον της μεταβατικής κυβέρνησης και τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.


Το Σάββατο, άλλωστε, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι μετέφερε στον Πρωθυπουργό τις σκέψεις του για ένα σχήμα πιο ευέλικτο και πιο αντιπροσωπευτικό, λέγοντας πως θα πρέπει να περιμένουμε πολιτικές εξελίξεις από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του 2012.


Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη εξηγήσει ότι οι απαιτούμενες ενέργειες αλλά και οι τεχνικές δυσκολίες που αφορούν το PSI οδηγούν εκ των πραγμάτων σε παράταση της θητείας της κυβέρνησης. Μάλιστα, προκειμένου να σταματήσει η εκλογολογία που αναπόφευκτα προκαλεί εντάσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, προτίθεται εντός του Ιανουαρίου να αποσαφηνίσει ο ίδιος με δημόσια παρέμβασή του το χρονοδιάγραμμα των εκλογών. Άλλωστε τα ίδια συζητήθηκαν και κατά τη σημερινή σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με τον Γ. Παπανδρέου.


Την ίδια ώρα, μετά και τις διαρροές που θέλουν πολλούς υπουργούς να εμποδίζονται να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, έντονη είναι η φημολογία ότι ο πρωθυπουργός προωθεί και μίνι ανασχηματισμό, τοποθετώντας σε καίριες θέσεις άτομα εμπιστοσύνης του. Στο επίκεντρο πάντως της φημολογίας βρίσκονται ονόματα όπως αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Ανδρέα Λοβέρδο και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: