Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζουν οι γαλλικές τράπεζες – Δεν επαρκούν οι καταθέσεις για το δανεισμό του Δημοσίου - Σήμερα η υποβάθμιση της Γαλλίας κατά δύο βαθμίδες και της Γερμανίας κατά μία βαθμίδα από την S&P

Αν και δεν υπάρχει πρόβλημα στον διατραπεζικό δανεισμό μεταξύ των γαλλικών τραπεζών, ωστόσο, οι καταθέσεις του εγχώριου συστήματος δεν επαρκούν σύμφωνα με τον CEO της Societe Generale, Jean-Paul Chifflet, να καλύψουν τον δανεισμό του γαλλικού δημοσίου. Την ίδια ώρα την υποβάθμιση της Γαλλίας αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγες ώρες ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard& Poor's, σύμφωνα με τη γαλλική οικονομική εφημερίδα, Les Echos, η οποία εκτιμά ότι ο διεθνής οίκος θα περιμένει το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματαγορών για να προβεί στην ανακοίνωσή του.



Και η γαλλική Le Monde, όμως, επικαλείται ανάλογες εκτιμήσεις επενδυτών και, μάλιστα, προχωρά ένα βήμα παραπέρα εκτιμώντας ότι η S&P θα προχωρήσει στην υποβάθμιση και της Γερμανίας.


Συγκεκριμένα, η έγκυρη εφημερίδα αναμένει υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας κατά δύο βαθμίδες στο ΑΑ και της γερμανικής οικονομία κατά μία βαθμίδα στο ΑΑ+.

Δεν υπάρχουν σχόλια: