Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

IIF: Παραμένει ο στόχος για εθελοντική λύση στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους - Έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Παραμένει ο στόχος για εθελοντικού χαρακτήρα λύση στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικής (IIF).



"IIF και ελληνική κυβέρνηση συνεχίζουν να αναζητούν λύση εθελοντικής φύσεως για το ελληνικό χρέος", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σημειώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα στο Παρίσι.


Παράλληλα στην ανακοίνωσή του το ΙΙF χαιρετίζει την προθυμία που έχει επιδείξει η ελληνική πλευρά, αναφορικά με την ενίσχυση της ποιότητας των προς ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων.


Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι λίγο νωρίτερα αξιωματούχος της τρόικα δήλωνε σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία εγγύηση ότι οι συζητήσεις για εθελοντικού χαρακτήρα λύση στο ελληνικό χρέος θα στεφθούν με επιτυχία. Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος αξιωματούχος αν υπάρχει κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Στόχος μας η διαδικασία να είναι εθελοντική. Αν με ρωτήσετε αν μπορεί να υπάρξει εγγύηση για αυτό θα σας απαντήσω: Φυσικά και δεν μπορεί να υπάρξει καμία εγγύηση".


Σύμφωνα με τις έως τώρα διαρροές, οι συνομιλίες για το PSI θα συνεχιστούν στα μέσα Ιανουαρίου, όταν δηλαδή θα είναι και πάλι η τρόικα στην Αθήνα, όπου εκεί θα ενταχθεί και μέρος των αποτελεσμάτων των τρεχουσών διαπραγματεύσεων στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: