Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Δυνάστης των δανειοληπτών

Δεκατέσσερις μήνες μετά την ψήφιση του νόμου 3869/2010, περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών, οι υψηλές προσδοκίες της πολιτείας από την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου δεν έχουν επαληθευτεί στο ελάχι-στο.


Από τις χιλιάδες αιτήσεις που έχουν έως σήμερα κατατεθεί και αφορούν σε επίτευξη εξωδικαστικού συμ-βιβασμού, μόνο ελάχιστες έχουν αίσια έκβαση, με αποτέλεσμα ένας νόμος που χαιρετίστηκε για την εξυ-πηρέτηση των δανειοληπτών, λόγω της κακής εφαρμογής του, κινδυνεύει να γίνει δυνάστης τους.


Οι καταναλωτές, πέραν της μεγάλης ταλαιπωρίας που υφίστανται, πολλές φορές αναγκάζονται να επιβα-ρυνθούν και οικονομικά, αφού σε πολλές περιπτώσεις όπως καταγγέλλουν, πρέπει να εγγραφούν υποχρεω-τικά στα μητρώα των καταναλωτικών οργανώσεων, προκειμένου αυτές να ασχοληθούν στη συνέχεια με τις υποθέσεις τους. Επιπρόσθετα, από τα επίσημα στοιχεία φαίνεται ότι, μια συγκεκριμένη καταναλωτική ορ-γάνωση, έχει αναλάβει την πλειονότητα αυτών των αιτήσεων.


Είναι προφανές πως αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα, να διερευνηθούν άμεσα και ενδελεχώς οι παραπάνω καταγγελίες, και εφόσον ευσταθούν οι αιτιάσεις που κάνουν λόγο για σχέση του Γενικού Γραμματέα Κα-ταναλωτή με συγκεκριμένη καταναλωτική οργάνωση, να ληφθεί άμεση πολιτική απόφαση για απομάκρυν-σή του από την συγκεκριμένη θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: