Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μονιμότητα στο Δημόσιο Τομέα: Υπέρ ή Κατά;

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων ξεκίνησε τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρία debates όπου συζητήθηκε η συμβολή της Γενιάς του Πολυτεχνείου στη σύγχρονη Ελλάδα, η διαγραφή ή διαχείριση του δημόσιου χρέους και την προηγούμενη εβδομάδα, η ανωνυμία στα blogs.


Τα τελευταία τρία χρόνια κατά τα οποία η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, κυριαρχεί στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που εάν είχαν εφαρμοστεί εδώ και του-λάχιστον μια δεκαετία ίσως να μην είχαμε φτάσει στην τωρινή κατάσταση. Έντονη αναφορά γίνεται στο μεγάλο μέγεθος του δημοσίου τομέα και την αναποτελεσμάτικοτητα του, ενώ πλέον ανοιχτά συζητείται και το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται η εργασιακή εφεδρεία που κινείται στη λογική αυτή. Παρ’ όλο που τα επιχειρήματα που έχουν ακουστεί υπέρ της άρσης της μονιμότητας είναι πολλά, δεν θα πρέπει να μην λαμβάνονται υπόψη και οι πιθανές κοινωνικές παρε-νέργειες που θα έχει αυτή.


Για το λόγο αυτό, το 4ο debate της ΟΝΝΕΔ θα έχει θέμα «Μονιμότητα στο Δημόσιο Τομέα: Υπέρ ή Κα-τά;» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 19:00 στη Βιβλιοθήκη του OpenPlace (Με-σογείων 15).


Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά, μέσα από τη σελίδα www.onned.gr/live


Δεν υπάρχουν σχόλια: