Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Οι γεννήσεις έχουν πάρει την κατηφόρα

Εκτός από τις έκτακτες εισφορές, τα χαράτσια της ΔΕΗ, τις μειώσεις μισθών - επιδομάτων, τη μείωση του αφορολογήτου, την κατάργηση του επιδόματος Γάμου, το ψαλίδισμα των πολυτεκνικών επιδομάτων, την κατάργηση των μετεγγραφών των φοιτητών, την κατάργηση του δημογραφικού νόμου για τους διορι-σμούς των πολυτέκνων εκπαιδευτικών (νόμος, που πέτυχε τον σκοπό για τον οποίο έγινε, καθότι είχαμε, για 1η φορά, αύξηση των γεννήσεων, μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος!), την τρομακτική αύξηση της ανεργίας, που μαστίζει τους νέους μας και τους οδηγεί στη μετανάστευση, έχουμε και την κατάργηση κάθε δημογραφικού νόμου και κινήτρου, που ίσχυαν στη χώρα μας. Με αποτέλεσμα, οι γεννήσεις να έχουν πάρει τώρα την κατηφόρα και η μείωση να έχει ξεπεράσει το 7%. Μάλιστα, η ‘’σοσιαλιστική’’ λυβέρνηση Παπανδρέου, πριν εγκαταλείψει την εξουσία, πρόσθεσε, τις τελευταίες μέρες, άλλα δύο μέτρα, που πλήττουν την οικογένεια:


1. Χωρίς επίδομα θα γεννούν, από ‘δω και πέρα, οι Ελληνίδες, καθώς, σύμφωνα με τον Κανονισμό του νέου φορέα παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι νέες μητέρες, που θα γεννούν, είτε σε δημόσια Νοσοκομεία, είτε σε συμβεβλημένα ιδιωτικά Μαιευτήρια, δεν θα εισπράττουν το ποσό αυτό!


2. Σύμφωνα, επίσης, με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο του υπ. Οικονομικών της 14/11/2011, επί του άρ-θρου 17 της οικογενειακής παροχής, με την αυθαίρετη ερμηνεία της, εκτός των μειώσεων των επιδομάτων παιδιών - μετά το 4ο , από 73 ευρώ στα 70 ευρώ, ορίζεται:


Το επίδομα του 1ου τέκνου ορίζεται σε 50 ευρώ (αφού καταργήθηκε το επίδομα Γάμου), του 2ου σε 20 ευ-ρώ, των 3ου και 4ου σε 50 ευρώ και για κάθε επί πλέον τέκνο σε 70 ευρώ… Έτσι, το επίδομα του κάθε παι-διού από ονομαστικό που ήταν, μετατρέπεται, πλέον, σε αριθμητικό. Δηλαδή το 5ο τέκνο, ενώ, μέχρι σήμερα, ελάμβανε το επίδομα του 5ου τέκνου για όσο διάστημα ήταν προστατευόμενο, τώρα με την ενηλικίωση μεγαλύτερου αδελφού του μεταπίπτει στη θέση του 4ου, μετά του 3ου τέκνου κ.ο.κ. με αντίστοιχη μείωση του επιδόματος.


Συνεπώς, ένας εργαζόμενος Δημόσιος Υπάλληλος με 7 παιδιά, εκ των οποίων τα 3 είναι, πλέον, προστα-τευόμενα τέκνα, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο έπαιρνε: Επίδομα Γάμου: 35 ευρώ + επίδομα παιδιών: 3 Χ 73 ευρώ = 219 ευρώ και συνολικά: 254 ευρώ, από τον Νοέμβριο, με τον νέο νόμο, η οικογενειακή του παρο-χή είναι, πλέον, συνολικά : 120 ευρώ!!!, μειωμένη κατά 53% !!!


Αυτές οι πολιτικές επιλογές, λοιπόν, αποδεικνύουν την ευθεία επίθεση στον θεσμό της οικογένειας και στη συρρίκνωσή του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: