Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

“Γκαζάκια” στα γραφεία και απειλές κατά πολιτικών

Με αναφορές στον Β. Ουγκώ και κριτική στα κόμματα και τη στάση τους οι δράστες τριών επιθέσεων κατά γραφείων υπουργών και βουλευτώναναλαμβάνουν την ευθύνη και προειδοποιούν όχι απλά με νέες επιθέσεις, αλλά προχωρούν και σε ευθύτατη απειλή κατά της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Όταν βγαίνεις από το σπίτι σου να κοιτάς δυο και τρεις φορές από εδώ και πέρα!”
Οι ομάδα “μηδενική ανοχή” ανέλαβε την ευθύνη για τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών στα γραφεία της Μ. Ξενογιαννακοπούλου, του Μ. Παπαϊωάννου και της Β. Παπανδρέου


Τι αναφέρουν:


«Γκρεμίστε κάθε μορφή παρασιτισμού, τους ανίκανους πολιτικούς, τους αργόσχολους υπαλλήλους, τους αγιογδύτες κληρικούς, τους άνομους δικαστές, τους αδούλευτους αριστοκράτες, τους λερωμένους κονδυλοφόρους, τους πρωταθλητές της μίζας, τους γλείφτες της εξουσίας…
Κάντε αυτή τη ρήξη και δια μιας θα απλοποιηθεί το πρόβλημα της μιζέριας. Απλοποίηση ανεπιθύμητη στην εξουσία»


Βίκτωρ Ουγκώ


Εδώ και ενάμιση χρόνο η Ελλάδα βρίσκεται υπό την κατοχή της τρόικας. Από την πρώτη στιγμή ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος της χώρας και τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει να υπακούσουμε στις επιταγές της τρόικας με απώτερο σκοπό να σωθεί η Ελλάδα.
Φυσικά για να πετύχει ο σκοπός αυτός το φίδι από την τρύπα καλείται να το βγάλει ο λαός. Τόσα χρόνια ρεμούλας, απατεωνιάς και κλεψιάς από τους πολιτικούς και τους μεγαλοεπιχειρηματίες θα πληρώσει ο κάθε εργαζόμενος; Την ατιμωρησία για τόσα σκάνδαλα, την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, την καταλήστευση των ταμείων ώστε να ευνοηθούν επιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβοι οι οποίοι τα είχαν κάνει πλακάκια με τους πολιτικούς και τους διευθυντές εταιρειών θα πληρώσει ο κάθε εργαζόμενος; Και πως θα πληρώσει;
Με απολύσεις, ελαστικά ωράρια, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έκτακτα φορολογικά μέτρα και εισφορές. Η παιδεία και η υγεία θα γίνουν προνόμιο μόνο των πλούσιων αφού φρόντισαν για αυτό οι αρμόδιοι υπουργοί.
Η δημόσια περιουσία όπως λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι και οργανισμοί (ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ), κτλ ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας με δικαιολογία πως είναι υπερχρεωμένοι και ζημιογόνοι. Ποιος ευθύνεται για αυτό;
Να πείσουν τον λαό πως αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για να σωθεί η χώρα ανέλαβαν τα ΜΜΕ. Με διλήμματα όπως ΔΝΤ ή χρεοκοπία, μεσοπρόθεσμο ή καταστροφή και με καθημερινή πλύση εγκεφάλου πως τα μέτρα είναι αναγκαία, παροδικά αλλά και πως οι διαμαρτυρίες από τον λαό βλάπτουν το κυβερνητικό έργο και την εικόνα της χώρας. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν ενοχές στον λαό πως φταίει για την κατάσταση που επικρατεί και να δεχθεί τα μέτρα σαν εξυγίανση. Όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι τηλεόρασης και εφημερίδων, μιλούσαν για κοινωνική συναίνεση ώστε να σωθεί η χώρα. Ας καταλάβουν όλοι πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του συστήματος που λέγεται καπιταλισμός. Αργά ή γρήγορα θα συνέβαιναν.
Οι διαμαρτυρίες αντιμετωπίστηκαν με άγρια καταστολή, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις. Η κρατική βία έφτασε στο απόγειο της κατά την διάρκεια της διήμερης απεργίας 28 και 29 Ιούνη με την χρήση χιλιάδων δακρυγόνων σε λίγες μόνο ώρες.
Κάθε απεργία ή διαδήλωση χτυπιέται από την αστυνομία αφού έχει δοθεί εντολή να τσακίσουν τους διαδηλωτές είτε αυτοί διαδηλώνουν ειρηνικά είτε βίαια. Δεν επιθυμούν να βρίσκονται διαδηλωτές στον δρόμο. Παρατηρούμε όμως πως η αποφασιστικότητα και η οργή δίνει ώθηση και έτσι οι διαδηλωτές δεν υποχωρούν , αντίθετα παραμένουν για ώρες στους δρόμους με συγκρούσεις και οδοφράγματα. Οι ειρηνικές διαθέσεις που είχε μεγάλο μέρος των διαδηλωτών αποτελούν παρελθόν. Πλέον όλοι έχουν καταλάβει πως έχουμε πόλεμο. Πόλεμος με συνθήματα και χειροκροτήματα δεν υφίσταται.
Το ΚΚΕ δυστυχώς συνεχίζει να διακατέχεται από ειρηνικές διαθέσεις. Ο ρόλος του φάνηκε στην πρόσφατη περιφρούρηση της Βουλής. Έπρεπε και τα κοπρόσκυλα των ΜΑΤ να πάρουν ρεπό μια ημέρα. Έτσι ανέλαβαν το ΠΑΜΕ και η ΚΝΕ να διαφυλάξουν πως οι οργισμένοι διαδηλωτές δεν θα ξαναεπιχειρήσουν να μπουκάρουν στην Βουλή. Τα διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δόθηκαν. Απέδειξε πως είναι γρανάζι του συστήματος και ακίνδυνο για το κράτος. Φυσικά αυτή η στάση του ΚΚΕ δεν έμεινε αναπάντητη. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ για ώρες μέχρι που επενέβησαν τα ΜΑΤ.
Όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο είναι υπόλογοι στον λαό. Τα αξιώματα, οι παχυλοί μισθοί και τα διάφορα προνόμια που έχουν έγειραν την ζυγαριά υπέρ της καταδίκης του λαού.
Ο Παπανδρέου ζήτησε δημοψήφισμα για να νομίζει ο λαός πως θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο ίδιος και θα αποφασίζει για ό,τι τον αφορά. Βέβαια με ερωτήματα παγίδες. Τα αφεντικά του τρόμαξαν και του τράβηξαν το αυτί στις Κάννες. Έπειτα αποφασίστηκε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, συγκυβέρνηση, κτλ. Τόσες λέξεις, μια όμως η ουσία: Το σύστημα αυτό ψυχορραγεί. Παραμένει στην ζωή με τεχνητή υποστήριξη. Δεν το σώζουν ούτε υπηρεσιακές κυβερνήσεις, ούτε τεχνοκράτες, ούτε εκλογές, ούτε νέα δάνεια, ούτε ψήφοι εμπιστοσύνης.
Ας βάλουμε όλοι τα δυνατά μας ώστε να το αποτελειώσουμε. Γενική απεργία διαρκείας, καταλήψεις, συγκρούσεις. Να παραλύσουν τα πάντα. Αυτοοργάνωση σε κάθε γειτονιά, κάθε χώρο εργασίας.


Έτσι αποφασίσαμε να χτυπήσουμε τρεις στόχους:


· Το πολιτικό γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού εξωτερικών και τέως υπουργού υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στην οδό Σόλωνος 46, στον τέταρτο όροφο, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, στις 22:55 τοποθετώντας ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό.
· Το πολιτικό γραφείο του υπουργού δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στην οδό Ακαδημίας 28, στον τέταρτο όροφο, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, στις 23:00 τοποθετώντας επίσης ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό.
· Το πολιτικό γραφείο της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Βάσως Παπανδρέου στην οδό Ακαδημίας 28, στον πέμπτο όροφο, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, στις 23:00 τοποθετώντας άλλον ένα ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό.
Το χτύπημα στον Παπαϊωάννου είναι αφιερωμένο στους αντάρτες πόλης Ν. Μαζιώτη, Π. Ρούπα, Κ. Γουρνά και σε όσους κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, των οποίων η δίκη πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στον Κορυδαλλό.
Αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς υπενθυμίζοντάς τους πως «Όσες και αν χτίζουν φυλακές και αν ο κλοιός στενεύει ο νους μας είναι αληταριό και όλο θα δραπετεύει.»


Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος!


Υ.Γ. Το χτύπημα στο πολιτικό γραφείο της Βάσως Παπανδρέου αποκρύφτηκε από όλα τα Μ.Μ.Ε. Οι μόνοι που ξέρουν τον λόγο είναι οι μπάτσοι και οι πυροσβέστες που έφτασαν στον χώρο της επίθεσης. Ας πουν λοιπόν υπήρξε ή όχι μηχανισμός; Φοβούνται κάτι αν παραδεχθούν πως υπήρχε και δεύτερος μηχανισμός την ίδια μέρα στην Ακαδημίας 28;


Υ.Γ. Προς Βάσω Παπανδρέου: Είναι η δεύτερη φορά που γίνεσαι στόχος της οργάνωσης μας ( η πρώτη στις 18 Απριλίου 2011). Με δάκρυα στα μάτια δηλώνουμε πως είναι η τελευταία φορά που στοχοποιήσε. ΟΥΣΤ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ! Όταν βγαίνεις από το σπίτι σου να κοιτάς δυο και τρεις φορές από εδώ και πέρα!

Οργάνωση «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: