Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Τα γεράκια για την Ελλάδα ήταν η ΕΚΤ και η Κομισιόν όχι το ΔΝΤ – Οι εμμονές Μερκοζί απειλούν την εθνική κυριαρχία στην Ευρώπη

Λιγότερο γεράκια από εκείνους της ΕΚΤ και της Κομισιόν θεωρεί του εκπροσώπους του ΔΝΤ, η γαλλική εφημερίδα Liberation, σε ένα άρθρο – κόλαφο για τις εμμονές του «ζεύγους» Σαρκοζί – Μέρκελ, οι οποίες απειλούν την εθνική κυριαρχία της Ευρώπης.“Όπως δείχνει η περίπτωση της Ελλάδας, ύστερα από τέσσερα χρόνια ύφεσης, το ελληνικό χρέος σχεδόν διπλασιάστηκε. Μακροπρόθεσμα, η πολιτική αυτή θα αποδειχθεί ανεφάρμοστη. Η εμμονή του ζεύγους Μερκοζί στη δημοσιονομική πειθαρχία στηρίζεται σε μια λανθασμένη διάγνωση”.


“Η εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μπορεί να συνοδευτεί από μια απώλεια κυριαρχίας που θα απειλήσει ακόμη περισσότερο το μέλλον της Ευρώπης από μια καταστροφική έκρηξη της ευρωζώνης” αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει ότι «η εμπλοκή του Ταμείου στην ευρωζώνη, και μάλιστα στη στήριξη της Ιταλίας και της Ισπανίας, θα σήμαινε την επιτροπεία ολόκληρης της ευρωζώνης, και κατά συνέπεια της ευρωπαϊκής ενοποίησης».


«Είναι αλήθεια ότι διευθύντρια του ΔΝΤ είναι μια Γαλλίδα, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα, πολύ περισσότερο μάλιστα που υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο διάδοχός της να μην είναι πια Ευρωπαίος. Από την αρχή, η εμπλοκή του ΔΝΤ στην κρίση του ευρώ πολεμήθηκε - και ορθώς - από την ΕΚΤ, αφού θεωρήθηκε ότι απειλεί την κυριαρχία της Ευρώπης. Επιβλήθηκε όμως από τη γερμανική κυβέρνηση», καταλήγει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: