Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB – Περνά δεύτερο το ΚΚΕ

Ως τρίτο κόμμα εμφανίζεται πλέον το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που δημοσίευσε η εφημερίδα Real News, το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται να συγκεντρώνει 10,1% των ψηφοφόρων και να κατατάσσεται στην τρίτη θέση, καθώς το ΚΚΕ με 10,3% περνά δεύτερο, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,6% και η Δημοκρατική Αριστερά με 8,1%.



Οι Οικολόγοι πράσινοι συγκεντρώνουν 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3,4%, ενώ ιδιαίτερης προσοχής χρίζει το 3% που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή. Ταυτόχρονα και η ΝΔ, μεταξύ των κατοίκων της Αθήνας, χάνει 1,3% σε σχέση με την πανελλαδική της δύναμη.


Ειδικά για το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και την πίεση που νιώθει από τα αριστερά, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, αναλύοντας τη δημοσκόπηση στη Real News, σημειώνει με νόημα πως το «γεγονός γίνεται εντονότερο, αναλύοντας τα στοιχεία εσωτερικά στις εκλογικές περιφέρειες των Αθηνών». Και αυτό, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των ψηφοφόρων της Β’ Αθηνών, είναι στιγμές που έρχεται ακόμα και πέμπτο, ενώ δύσκολα φτάνει στην δεύτερη θέση.


Η αρκετά ανατρεπτική διαφοροποίηση των Αθηναίων από τον μέσο Έλληνα, τον οδηγεί στην έντονα πλειοψηφική (59%), αντανακλαστική προσδοκία, ότι «μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές υπάρχει η δυνατότητα μια νέα άλλη κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευθεί τις ακολουθούμενες πολιτικές που θεωρεί λανθασμένες ή και να διορθώσει τα όποια λάθη μπορεί να έχουν γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: