Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Στις 15:00 η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ - Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση Παπανδρέου

Στις 3 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη σύνθεση. Θα είναι η πρώτη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου αποχώρησε από την πρωθυπουργία.



Ουσιαστικά, πάντως, δεν πρόκειται για τυπική συνεδρίαση του οργάνου αλλά μάλλον για ένα είδος διαβούλευσης στην οποία θα πάρουν μέρος όλα σχεδόν τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος.


Πέραν των μελών του οργάνου θα πάρουν μέρος και όλοι οι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί-στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.


Στη συνεδρίαση αναμένεται ο κ. Παπανδρέου να αποκαλύψει στις προθέσεις του για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως να παρουσιάσει και χρονοδιάγραμμα εξελίξεων, όχι απαραιτήτως σχετικά με διαδικασίες διαδοχής, αλλά, πάντως, για τη διεξαγωγή μιας ευρείας συζήτησης στο εσωτερικό του Κινήματος για το μέλλον και την προοπτική του.


Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο κ. Παπανδρέου αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη γνώμη της βάσης του ΠΑΣΟΚ, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για σημαντικά ζητήματα. Ωστόσο, εκφράζονται επιφυλάξεις για το κατά πόσο, στις παρούσες συνθήκες θα μπορούσαν να εξελιχθούν ομαλά παρόμοιες διαδικασίες.


Ανεξαρτήτως, πάντως, των προθέσεων του Προέδρου του Κινήματος και των θεμάτων που θα επιλέξει ο ίδιος να θέσει, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη που θα πάρουν μέρος στη σημερινή συνεδρίαση, προτίθενται να θέσουν και θέμα σχετικά με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως και παραίτησης του κ. Παπανδρέου.
Στις 12 το μεσημέρι η συνάντηση Παπανδρέου - Παπαδήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: