(ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ)
Ο σημερινός καπιταλισμός μας χρηματοδοτείται και κατ επέκταση εξουσιάζεται αποκλειστικά από το τραπεζικό σύστημα.
Η παρούσα κρίση δείχνει ανάγλυφα ότι μπροστά στον «Μονάρχη» προσκυνούν άπαντες, κράτη, κυβερνήσεις, λαοί, κοινωνίες, το G 20, η ΕΕ, η Αμερική, η επιχειρηματικότητα, η πράσινη ανάπτυξη, το περιβάλλον.
Ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών είναι ανταγωνισμός μεταξύ μοναρχιών αλλά στην ουσία το «πολίτευμα» παραμένει ένα.
Οι τράπεζες έχουν το μονοπώλιο χρηματοδότησης του καπιταλισμού, δηλαδή της ίδιας μας της ζωής.
Ακριβώς επειδή έχουν το μονοπώλιο χρηματοδότησης του καπιταλισμού, μας φαίνεται αδιανόητο να ζήσουμε χωρίς τις τράπεζες.
Όπως παλιότερα για πολύ κόσμο φαίνονταν αδιανόητο να ζήσει χωρίς το Βασιλέα του ο οποίος ήταν αντιπρόσωπος του θεού στην Γη;Σήμερα ο Θεός είναι το χρήμα.
Νομίζω ότι οι αντιστοιχίες είναι προφανέστατες
Η κρίση απόδειξε ότι όχι μόνο δεν νοείται να αυτορυθμίζονται οι μονάρχες αλλά και ότι δεν μπορούν να το κάνουν όπως αντίστοιχα δεν μπορούσαν να αυτορυθμίζονται οι παλιές κλασικές μοναρχίες.
Πρέπει να απελευθερωθούμε μόνοι μας λοιπόν και να περιορίσουμε την εξουσία του μονάρχη. Αυτό γίνεται μόνο συνταγματικά.
Όπως έκαναν οι προγονοί μας με κάθε είδους μονάρχη και με ειρηνικά μέσα ή επαναστάσεις σταδιακά αφαίρεσαν προνομία πλούτο και εξουσία από τον βασιλιά αναζητώντας τον πολιτικό φιλελευθερισμό.
Αναζήτησαν τον νόμο και το σύνταγμα.
Κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει τώρα.
Οι εξουσίες του Μονάρχη πρέπει σταδιακά να περιοριστούν από τον κοινοβουλευτισμό και το σύνταγμα. Σταδιακά να αναζητηθούν εναλλακτικά συστήματα χρηματοδότης του καπιταλισμού με στόχο την δημοκρατία.
Ως πρώτο βήμα προτείνω την Άμεση Νομοθετική ρύθμιση των επιτοκίων.
Με επιτόκιο Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας 1% και μηδενικά επιτόκια στην αντίστοιχη αμερικανική FED ή παγκοσμίως, είναι κατάχρηση εξουσίας τα σημερινά επιτόκια στην πραγματική οικονομά.
Σήμερα είναι πάγιο αίτημα όλων των Ελλήνων και του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, «Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την Δημιούργησαν».
Επιπλέον τίθεται θέμα δημοκρατίας.
Ως πρώτο βήμα προτείνεται ή ακόμη επιβάλλεται να γίνει Άμεση νομοθετική ρύθμιση των επιτοκίων δανεισμού σε κλίμακα ανάλογα το προϊών
Κλίμακα ανάμεσα στο 1,5%-3%.
Στην ρύθμιση θα πρέπει να υπαχθούν όλα τα δάνεια παλιά και νέα και να ασκηθεί πίεση στους κυβερνώντες έτσι ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ως δεύτερο βήμα προτείνω την άμεση υπαγωγή των τραπεζών που θέλουν να λειτουργήσουν στο νέο σύστημα υπό την εποπτεία της Βουλής των Ελλήνων.
Το μόνου εκλεγμένου φορέα εξουσίας στην χώρα.
Και επειδή τα σύγχρονα κράτη εξαρτιόνται από το εξωτερικό δανεισμό ως τρίτο βήμα προτείνω την έκδοση ευρωομολόγου με ότι αυτό συνεπάγεται…
Ακόμη επιβάλλεται η άμεση χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας που μας έγινε η αλυσίδα της σκλαβιάς.
Οι φορείς της αγοράς, τα συνδικαλιστικά κινήματα, οι καταναλωτικές οργανώσεις η κοινωνία των πολιτών πανευρωπαϊκά, τα κόμματα τα ΜΜΕ άπαντες πρέπει να αντιληφθούν την μοναρχία που ζούμε και να συναντηθούμε σαν άλλοτε στο αίτημα της δημοκρατίας.
Πρέπει να βουλιάξει ο τόπος από τις συγκεντρώσεις και απεργίες και καμπανιές και εκδηλώσεις.
Πρέπει να γίνει παγκόσμιο αίτημα για την Δημοκρατία.
Επιβάλλεται να μειώσουμε την δύναμη το μονάρχη., Να μπουν φραγμοί και όρια..
Τα βήματα αυτά πρέπει να γίνουν αντιληπτά ως βήματα μιας μεγάλης προοδευτικής πορείας προς τον εκδημοκρατισμό που λείπει από το καπιταλιστικό σύστημα.
Ακόμη θα πρέπει να γίνει σαφές ότι εάν τέτοιο μέτρο δεν μας βγάζει πλήρως από την παρούσα κρίση (καθώς την μετακυλύει προς το μέλλον όπου έρχεται γρήγορα μια μεγάλη καταναλωτική κρίση) αλλά είναι άμεσα προς την σωστή κατεύθυνση και επιλύει ένα μέρος αυτής.
Στο κατώ κατω δεν ζητάμε να μην κερδίζουν ή να κλείσουν οι τράπεζες αλλά να κερδίσουν λιγότερα όπως συμβαίνει σήμερα σε κάθε τομέα της οικονομίας.
Ζητάμε από τον Μονάρχη κοινωνική ευθύνη γιατί είναι το μόνο που μπορούμε να ζητήσουμε για την ώρα από τον ηγεμόνα μας.
Και μην μου πει κανείς ότι αυτά δεν γίνονται στην σημερινή ΕΕ γιατί οι ευρωεκλογές είναι μπροστά και είναι στο χέρι μας να την αλλάξουμε και αυτή την «Μοναρχική» ΕΕ.
Και εάν δεν τα καταφέρουμε να την αλλάξουμε όλη ας προχωρήσουμε σε μια ΕΕ των πρόθυμων.
Είναι στο χέρι μας να διαλύσουμε όσα κόμματα παραμείνουν αγκυλωμένα στην ιδεολογική «μη ρύθμιση». Είναι στο χέρι μας να διαλύσουμε δομές που παραμείνουν αγκυλωμένες στην ιδεολογική «μη ρύθμιση»
Κόμματα ηγεσίες και Δομές που τελικά είναι στην υπηρεσία του ηγεμόνα.
Μπορούμε και το ξέρουμε να στηρίξουμε μαζικά εντυπωσιακά στις ευρωεκλογές τα κόμματα πρόσωπα και οργανώσεις που υποστηρίζουν ξανά την πορεία προς την δημοκρατία.
Για αυτό τον σκοπό προτιθεμαι να στήσω καμπάνια με banner και καλώ όσους θέλουν να βοηθήσουν στην διάδοση αυτού του αιτήματος παγκόσμια και με κάθε μέσο.
Να θυμάστε ότι κάθε δικτυακή εκδήλωση πρέπει να βγει στην κοινωνία και να απόκτηση φυσική υπόσταση.
χρεοζαμαστε ενα banner και Εθελοντες που να πνιγόνται με την υποκρισία και τις ανοησίες
Πρέπει να παλέψουμε όλοι να φύγει το σκοτάδι να φανεί ολοκάθαρα την ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
Ας χωριστούμε ξανά σε προοδευτικούς και συντηρητικούς και ας κινήσουμε ξανά την ιστορία.
Μπορούμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου