Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ


Απαλλακτικό για τον πρώην υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη είναι το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, το οποίο παραδόθηκε στον Δ. Σιούφα και περιλαμβάνει τέσσερις πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.Σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας «δεν προέκυψαν οι ενδείξεις που αξιώνει ο νόμος για την τέλεση της αξιόποινης πράξης της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση από τον πρώην υπουργό Αιγαίου».Στο πόρισμα αναφέρεται ότι «γεγονότα που αφορούν την υπόθεση, ενώ στερούνται ποινικής σημασίας, εντούτοις μπορούν να παράσχουν αφορμή να θεωρηθεί ότι η πολιτική συμπεριφορά του Αριστοτέλη Παυλίδη, αποκλίνει από την επιθυμητή».Αντίθετα στις πορισματικές εκθέσεις της αντιπολίτευσης γίνεται λόγος για επαρκείς ενδείξεις ενοχής του πρώην υπουργού, υπάρχουν ωστόσο διαφορετικές απόψεις ως προς τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.Αναλυτικά το πόρισμα της πλειοψηφίας και οι πορισματικές εκθέσεις της αντιπολίτευσης.Η ψηφοφορία επί της πρότασης για παραπομπή ή όχι του κυρίου Παυλίδη θα διεξαχθεί στις 11 το βράδυ της Δευτέρας ενώ η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.«Θα ψηφίσω κατά συνείδηση», δήλωσε η υπουργός εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Σε ερώτηση εάν αποδέχεται τα λευκά ψηφοδέλτια απάντησε ότι αυτό είναι σαφές. «Ψήφος κατά συνείδηση είναι ψήφος κατά συνείδηση», επανέλαβε.Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, χαρακτήρισε υπερβολές ότι η κυβέρνηση σύρεται πίσω από την υπόθεση Παυλίδη και δεν κάνει τη δουλειά της.«Είναι αυτονόητο ότι σε τέτοια ζητήματα ούτε υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρχει θέμα 'γραμμής'. Όλοι οι βουλευτές, και της Ν.Δ, ψηφίζουν κατά συνείδηση. Αυτό οφείλουμε να το σεβόμαστε όλοι μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ε. Αντώναρος ερωτηθείς πως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο βουλευτές της Ν.Δ να ψηφίσουν 'εκτός γραμμής' τη Δευτέρα.
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη δικογραφία αναρωτήθηκε τί είναι αυτό που έκανε, όπως είπε, ορισμένους από τους εκπροσώπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξαπολύσουν προσωπική επίθεση σε βάρος του ως εάν η Ν.Δ και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν έχει το δικαίωμα να τοποθετηθεί.
«Δεν πρόκειται να συμπράξουμε στη διαδικασία που στόχο έχει να συνεχίζει να ευτελίζει και τη Δικαιοσύνη και την πολιτική ζωή του τόπου. Αυτή είναι απεγνωσμένη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να βυθίσει τη χώρα σε ατέλειωτη σκανδαλολογία», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι χωρίς σχέδιο στα ουσιαστικά θέματα, δεν έχει ρεαλιστικές λύσεις, καταφεύγει σε ευχολόγια και δια του αρχηγού του φαίνεται έχει επιλέξει στο εξωτερικό να ελεεινολογεί και να κατασυκοφαντεί τη χώρα. «Επειδή όλα αυτά δεν τα διαθέτει, καταφεύγει σ’ αυτά τα μικροκομματικά τεχνάσματα, σε θέματα άνευ ουσίας», συμπλήρωσε και σημείωσε πως ο φάκελος που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ έφτασε στη Βουλή από ανακριτή της Ρόδου χωρίς αξιολόγηση και χαρακτηρισμό. «Αφορμές και προφάσεις ψάχνει να βρει το ΠΑΣΟΚ για να κάνει αυτό που σας είπα. Ευτελισμός, γελοιοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου», συνέχισε ενώ για τους τόνους που ο ίδιος χρησιμοποιεί είπε πως είναι ίδιοι. «Προφανώς ορισμένοι - και αναφέρομαι στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ - δεν τους αρέσει να του λες την αλήθεια με απλά λόγια, κατάμουτρα που λέει ο λάος» ανέφερε και τόνισε πως «θα τα ακούνε όσο κι αν δεν τους αρέσει» προσθέτοντας πως τα περισσότερα από όσα λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξωπραγματικά και πολύ συχνά έχουν το χαρακτήρα της απιθανότητας.
Με αφορμή τα ευρωπαϊκά θέματα ενόψει ευρωεκλογών είπε πως μείζον είναι αυτό της οικονομίας για το οποίο πολλές φορές έχει αναφερθεί η κυβέρνηση και έχει πάρει πρωτοβουλίες από την πρώτη στιγμή. Από την άλλη πλευρά, είπε, γίνεται προσφυγή στην άκρατη σκανδαλολογία και συμπλήρωσε πως η συνεισφορά το ΠΑΣΟΚ είναι μηδενική. Επίσης εμφανίστηκε βέβαιος πως ο κ. Παπανδρέου στις συχνές επαφές που έχει στο εξωτερικό θα το διαπιστώνει συνεχώς ότι αυτά που λέει στο εσωτερικό της χώρας δεν είναι αντικείμενο συζήτησης εκτός συνόρων της χώρας. «Προσπαθεί λοιπόν με κενολογίες, ευχολόγια, δήθεν να απαντήσει και το αποτέλεσμα είναι ένα. Δεν έχει καμιά συνεισφορά, καμιά συμμετοχή και επειδή το διαπιστώνει καταφεύγει σ'αυτά τα μικροκομματικά τεχνάσματα τα οποία στην ουσία τον απομονώνουν», επεσήμανε.«Δε θα ψηφίσω κατά συνείδηση, δε θα ψηφίσω παραπομπή», δήλωσε στο City 99,5 o βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μανώλης. Πρόσθεσε ότι τα «σκάνδαλα θα εξαφανιστούν όταν καταργηθούν δύο νόμοι, για την ευθύνη υπουργών και για την παραγραφή.Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη καταθέσει το αίτημα για σύσταση προανακριτικής, σχετικά με τη δεύτερη υπόθεση που αφορά τον πρώην υπουργό Αιγαίου, και τις άγονες γραμμές, διαδικασία στην οποία η κυβέρνηση, δεν θα συμμετάσχει.«Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε την πρόταση, η χώρα κυβερνάται από την κυβέρνηση Καραμανλή-Σανιδά», δήλωσε στο City 99,5 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: