Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Είστε πρώτα από όλα βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου. Της κοινής βουλής των Ελλήνων. Ενός θεσμού για τον οποίον οι προγονοί μας θυσιαστήκαν και πολύ πρόσφατα Έλληνες πολίτες αγωνιστήκαν για να λειτουργήσει ξανά μετά τα πέτρινα χρονιά της 7ετίας.
Το μόνου θεσμού που ψηφίζεται απευθείας από τον Λαό σε στιγμές που αυτός επενδύει τις ελπίδες για πρόοδο και ευημερία.
Έχετε την τιμή να ανήκετε σε ένα κόμμα που ίδρυσαν οι πρωτεργάτες της Μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας. Άνθρωποι που αν μην τι άλλο έμειναν στην Ιστορία γιατί έβαλαν πάνω από όλα το Εθνικό συμφέρον σε βάρος του κομματικού. Άνθρωποι που τόλμησαν να τα βάλουν με κατεστημένα. Άνθρωποι αγωνιστές που δικαιωθήκαν.
Γνωρίζουμε ότι έχετε συνείδηση έχετε αρχές και λίγο ρομαντισμό που σας οδήγησε στην πολιτική. Δεν είστε όλοι ίδιοι. Θυμηθείτε τα νιάτα σας τότε θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο. Θυμηθείτε ότι έχετε μια αποστολή έναντι του έθνους.
Σήμερα κύριοι βουλευτές βρισκόσαστε μπροστά σε μια ιστορική στιγμή. Σήμερα υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία επανένωσης του κοινού αισθήματος με την βουλή των Ελλήνων. Όπως θα έπρεπε να είναι. Μια βουλή ζωντανή και δρώσα εχέγγυο δημοκρατίας τιμιότητας και δικαιοσύνης. Μια βουλή παράδειγμα συμπεριφοράς και βιτρίνα της ποιότητας της κοινωνίας.
Αυτή την βουλή εκλεγούμε και με αυτή την αποστολή την «χρεώνουμε» και εμεις με Λαμόγια δεν σχετιζόμαστε .
Η ευκαιρία είναι μοναδική και τελευταία. Στο βούρκο που ζούμε η βουλή δεν θα έχει άλλη ευκαιρία. Το ίδιο και εσείς.
Δώστε τη χαριστική βολή σε ένα σύστημα που μας πληγώνει και σας πληγώνει. Σε ένα σύστημα στο οποίο είστε θύματα όσο και εμείς και που υποβαθμίζει την αξία σας, τον όμορφο αγώνα σας, τους ψηφοφόρους σας, τα λόγια σας σε ένα απλό κουκί.
Ένα ξερό κουκί αφυδατωμένο στο σακούλι κάποιου διάδοχου με ονοματεπωνύμο, οπαδό μιας αφυδατωμένης “Δημοκρατίας ξερών κουκιών,” μετρήσιμων και προβλέψιμων. Ενός ανθρώπου που δεν έκανε τον ιδιο δρόμο με εσάς αλλά γεννήθηκε στην πορφύρα για να αποτελέσει την απόλυτη νόθευση της Δημοκρατίας μας και να πιστοποιήσει την απόλυτη ήττα κάθε άλλου Έλληνα πολίτη, ακομα και την δική σας.
Πέταξτε την μπάλα στην εξέδρα. Δεν είστε δικαστές είπατε και δεν μπορεί να σηκώσετε την ευθύνη τηως κρίσεως. Αφήστε τον Λαό να κρίνει το λοιπόν. Είναι ποιο αρμόδιος, είστε στην υπηρεσία του βρίσκεται πιο πάνω από εσάς στην Ιεραχισ ατςη Δημοκρατίας. Πετώντας την μπάλα στην εξέδρα και την ευθύνη στο Λαό είναι σίγουρο ότι δεν θα κάνετε και είναι σίγουρο δεν θα κάνει λάθος.
Στον αντίποδα βρίσκεται η άβυσσος της ανυποληψίας του πολιτικού συστήματος η οποία θα συμπαρασύρει του πάντες και τα πάντα.
Η πιθανότητα να αποκαλέσουν την βουλή Συμμορία, και εσάς συμμορίτες η σεχταριστές. Η πιθανότητα να μην μείνει τίποτα όρθιο στην σιωπηρή μας παρούσα κοινωνία μας.
Η πιθανότητα να φορτώσουν σε εσάς Ιστορικές ευθύνες παραγραφής σκανδαλών που γνωρίζεται ότι είναι σκάνδαλα. Που γνωρίζεται ότι οποιοσδήποτε πολίτης στην θέση των εμπλεκομένων θα είχε πάει φυλακή.
Σήμερα κύριοι βουλευτές σας εκβιάζουν. Είναι φανερό. Σας απειλούν με την βουλευτική σας έδρα. Αυτή που κατακτήσατε με το σπαθί και με αγώνες, Η έδρα που πιστοποιεί την αξίας σας στην κοινωνία γίνεται το μέσο να σας απειλούν.
Το έσχατο κατάντημα της Δημοκρατίας. Ο εκβιασμός του βουλευτή. Με όπλο την έδρα που του παραχώρησε ο Λαός. Έδρα που κάποιοι θεωρούν κομματική και που χαρίζουν είναι ίδιοι που σας θεωρούν ξερό κουκί στο σάκο τους. Και είναι οι ίδιοι που σας εκβιαζουν.
Από εδώ και πέρα μου είναι αδύνατο να σκεφτώ πόσο παρακάτω μπορεί να πέσει η πολιτική ζωή της χώρας.
Εκβιασμός απλός και αυταπόδεικτα προδοτικός για την χώρα.
Αλλά μάταιος…
Από την μια είναι η βουλευτική σας έδρα και 10 μήνες ακόμη βουλευτικής αποζημίωσης και από την άλλη η αξιοπιστία την Δημοκρατίας και η τιμιότητα ενός ολάκερου πολιτικού συστήματος που υπηρετείται, και ενός λαού που διψά για λίγη δικαιοσύνη.
Και ο Λαός μας δεν απαρτίζεται από κλέφτες.
Νομίζω ότι η πλάστιγγα θα γείρει προς την κατεύθυνση της συνείδησης σας στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη εμείς οι Έλληνες και σας το έχουμε αποδείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: