Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΊΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των
«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :
«Απουσίες που συζητήθηκαν»
Είναι πολιτικό κουτσομπολιό της χθεσινής ημέρας- τίποτε περισσότερο, αλλά και τίποτε λιγότερο. Αφορά δύο γκράντε απουσίες από το περιβαλλοντικό συνέδριο για τη βιοποικιλότητα, χάριν του οποίου βρέθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο εν Αθήναις. Αμφότεροι αναμένονταν- ουδείς προσήλθε. Ο λόγος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Αμφότεροι εμφανίζονται δικαιολογημένα απόντες. Ο μεν Σαρακατσάνος διότι είναι γριπιασμένος και κρεβατωμένος, οπότε έβαζε κομπρέσες και δεν πήγε στο γραφείο του στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο δε Πρόεδρος λόγω της καθυστέρησης του προγράμματος του συνεδρίου. Πιο συγκεκριμένα, η Προεδρία εξηγεί υπομονετικά ότι η πρωινή συνάντηση Καραμανλή και Μπαρόζο κράτησε περισσότερο του αναμενόμενου. Κώστας και Ζοζέ άργησαν περί τα σαράντα πέντε λεπτά να πάνε στο συνέδριο, γεγονός που απέτρεψε την παρουσία του Κάρολου. Κι αυτό γιατί είχε στη συνέχεια του προγράμματός του συνάντηση με τον Βόσνιο ομόλογό του- τον οποίο δεν μπορούσε, βεβαίως, να αφήσει να περιμένει.

Από την πρώτη σελίδα της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Ταχύτερα»
Η Ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να αρχίσει να κινείται με ταχύτερους ρυθμούς στη διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων, όπως απεδείχθη με το σκάνδαλο της Siemens. Οι μεγάλες καθυστερήσεις δικαιολογημένα προκαλούν ερωτήματα στην κοινή γνώμη και παρατείνουν την επικρατούσα άποψη ότι το «μαχαίρι δεν φτάνει ποτέ στο κόκαλο». Σε άλλες χώρες άλλωστε, οι βασικοί ύποπτοι για παρόμοια σκάνδαλα προφυλακίζονται εγκαίρως μετά την αποκάλυψή τους. Όχι όμως στην Ελλάδα, όπου τους δίδεται κάθε περιθώριο για τη συγκάλυψη των αξιόποινων πράξεών τους. Ταχύτερη και δίκαια αυστηρότερη δικαιοσύνη θα συμβάλει καταλυτικά στην αποκατάσταση του αισθήματος του δικαίου.

Από την 3η σελίδα της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» με τίτλο :
«Σε απολογία και ο Τσουκάτος»
Και ο Θεόδωρος Τσουκάτος, πάλαι ποτέ «στρατηγός» του Κ. Σημίτη, αναμένεται να λάβει κλήση σε απολογία εντός των ημερών μαζί με τους λοιπούς εμπλεκομένους στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens για το σκέλος του σκανδάλου που αφορά τη σύμβαση 8002 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ…….


Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του
«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 10 με τίτλο :
«Κρέμονταν από τα χείλη του…»
Μιά ανάσα αισιοδοξίας περίμεναν και αυτή προσπάθησε να τους δώσει. Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο και την ελληνική κυβέρνηση, μέλη της οποίας αγωνιούσαν για τα α όσα θα έλεγε ο ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Κ. Καραμανλή. Στην αρχή, όταν άκουσαν τα περί προβλημάτων στην ελληνική οικονομία, ανησύχησαν, μόλις όμως η συζήτηση έφτασε στους κοινοτικούς πόρους, γύρισε η καρδιά τους στη θέση της. «Για το 2009 τα κονδύλια είναι έτοιμα να έρθουν στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαρόζο. Αυτό που δεν είπε, ωστόσο, ήταν αν η Αθήνα είναι έτοιμη να τα απορροφήσει…


Από την πρώτη σελίδα του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :
«Συναγερμός και μέτρα για τη γρίπη των χοίρων»
Ο Πλανήτης ανησυχεί από την εξάπλωση της γρίπης των χοίρων. Τουλάχιστον τρία κρούσματα της ασθένειας σημειώθηκαν στην Ευρώπη, ενώ το Μεξικό, όπου πρωτοεμφανίστηκε η φονική μετάλλαξη του ιού, μετράει δεκάδες νεκρούς. Διεθνείς οργανισμοί και κυβερνήσεις λαμβάνουν έκτακτα μέτρα. Στη φωτογραφία (που δημοσιεύει η εφημερίδα) πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούν φορώντας μάσκες στους έρημους δρόμους της Πόλης του Μεξικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: