Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑιΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη 2η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» :

…Εν τω μεταξύ, δραστική μείωση της ψαλίδας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρίας VPRC. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 37% έναντι 34% της Ν. Δ. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5% , το ΚΚΕ με 8%, ενώ οι Οικολόγοι – Πράσινοι καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση με 5%, έναντι 4,5% του ΛΑΟΣ.

Από την 3η σελίδα της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» με τίτλο :
«Πίσω από τους αριθμούς»
Τα ενδιαφέροντα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας της VPRC, που διεξήχθη για λογαριασμό της διαδικτυακής τηλεόρασης «txxs.gr” (Τηλεόραση χωρίς Σύνορα) και αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Η Αυγή» , μελετούν με προσοχή στη Ρηγίλλης. Κι όχι μόνο γιατί στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές παρατηρείται κλείσιμο της ψαλίδας σε σχέση με προηγούμενες έρευνες, αλλά και γιατί η δημοσκόπηση δείχνει ένα πού μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, ενώ την ίδια στιγμή σημαντικός αριθμός πολιτών και δη ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει να δηλώσει την πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, αυτοί που δηλώνουν αναποφάσιστοι στο σύνολο των ψηφοφόρων φθάνουν στο 8,4%, ενώ από αυτούς που ψήφισαν Ν. Δ. στις εθνικές εκλογές το 19% δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές. Δύο στοιχεία με ιδιαίτερη σημασία για το σχεδιασμό στρατηγικής του κυβερνώντος κόμματος.

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ.. 4:
Μια δυσάρεστη και άδικη εμπειρία για τους μικροπαραβάτες του Σαββατοκύριακου (ιδιαίτερα από τροχαίες παραβάσεις, μικροαδικήματα), θα τελειώσει. Με ειδική διάταξη, που συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο για τους «κουκουλοφόρους» τραμπούκους ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας, δεν θα κρατούνται, ούτε ως προσωρινά υπόδικοι, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες όσοι καταδικάζονται για μικροαδικήματα. Αδικήματα, τα οποία μπορούν να εξαγοράσουν με χρηματική ποινή. Δεν θα κρατούνται επειδή δεν μπορούν να εξαγοράσουν τις ποινές τους, γιατί είναι κλειστά τα δημόσια ταμεία. Κατάσταση η οποία ταλαιπωρούσε τους μικροπαραβάτες, τους αστυνομικούς φύλακες και την κατάσταση στα κρατητήρια.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Ξένο σώμα»
Σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει εκ νέου η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παυλίδη. Τα μέλη της θα έχουν στη διάθεσή τους και την έκθεση των εμπειρογνωμόνων της Τράπεζας της Ελλάδας για την κίνηση των λογαριασμών της οικογένειας του πρώην υπουργού Αιγαίου και του εφοπλιστή Μανούση. Κατά συνέπεια, το θέμα της διεξαγωγής της μυστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή ή μη του κ. Παυλίδη, παραμένει ανοικτό. Και έως τότε, όπως γίνεται αντιληπτό, θα συνεχίζονται οι ασφυκτικές πιέσεις προς τον πρώην υπουργό να παραιτηθεί από βουλευτής. Ο ίδιος βέβαια δεν τσιμπάει, με αποτέλεσμα να θεωρείται ήδη ξένο σώμα από την Κ. Ο. της Ν. Δ.

Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…ΤΑ» της
«ΧΩΡΑΣ» σελ. 11 με τίτλο :
«Συγκινητική υποδοχή»
Σαν τις μέλισσες μαζεύεται ο κόσμος γύρω από τον Καραμανλή όπου πηγαίνει. Χθες στην Καστοριά η υποδοχή που του επιφύλαξαν ήταν συγκινητική και ο ίδιος τη χάρηκε ιδιαίτερα αυτή την περιοδεία. Είχε και πολλά έργα να παρουσιάσει εκεί πάνω, σε μια περιοχή που κρατά ψηλά την ελληνική σημαία και τη σημαία της παράταξης επί δεκαετίες.


Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ.4 με τίτλο :
«Θερμόμετρο»
Σήμερα ο Μπαρόζο θα συμμετάσχει στο συνέδριο για τη βιοποικιλότητα. Εκεί το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συνύπαρξη του επιτρόπου Σταύρου Δήμα και του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά. Ακόμη και η «θερμοκρασία» της χειραψίας τους θα μετρηθεί από τους παρατηρητές των πολιτικών πραγμάτων. Οι προθέσεις και των δύο πλευρών είναι, πάντως, οι καλύτερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: