Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των
«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :
«Ο Γιώργος και ο Γιωρίκας»
Χρόνια πολλά στον Γιωρίκα, δύο μετροπόντικες της Θεσσαλονίκης τους οποίους είχε βαφτίσει ο ίδιος, ευχήθηκε χθες ο Γιώργος Σουφλιάς. Ο Σαρακατσάνος επέλεξε τη μέρα της ονομαστικής του εορτής για να παραστεί στη συμπρωτεύουσα, τη μέρα που ο δεύτερος μετροπόντικας αναλάμβανε εργασίες. Αυτόπτης μάρτυρας μου μεταφέρει ότι ο Σουφλιάς επέμενε να φωτογραφηθεί με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο, ενώ πολλοί από τους παρευρισκομένους αναρωτήθηκαν αν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ήθελε το στιγμιότυπο ως τελευταίο σουβενίρ. Όλα αυτά θυμίζουν εκλογές…

Από την 1η σελίδα της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Τα σκάνδαλα και η κρίση»
Η διερεύνηση των διαφόρων σκανδάλων πρέπει να προχωρήσει και να φτάσει έως το τέλος. Αυτό περιμένει ο Έλληνας πολίτης, ο οποίος δικαιολογημένα δυσφορεί καθώς διαχρονικά δεν βλέπει τους ενόχους να τιμωρούνται, ενώ αντιθέτως διαπιστώνει πως οι μηχανισμοί ελέγχου των πολιτικών σπανίως λειτουργούν αποτελεσματικά. Η σκανδαλολογία δεν μπορεί όμως να κυριαρχεί αποκλειστικά στον δημόσιο διάλογο, όταν η χώρα αντιμετωπίζει μια μείζονα δημοσιονομική κρίση και χρειάζεται γενναίες μεταρρυθμίσεις τώρα. Τα σκάνδαλα πρέπει να πάρουν τον θεσμικό δρόμο της διερεύνησής τους και της καταδίκης των υπευθύνων. Εν τω μεταξύ, όμως, πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε στο πώς θα βγει η χώρα από τη σημερινή κρίση. Αυτό είναι το χρέος όλων μας.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :
«Αναβλήθηκε»
Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο και η ομιλία του σε κομματική εκδήλωση της Ν. Δ. στον Εύοσμο. Του προέκυψαν υποχρεώσεις στην Αθήνα, με την επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν Μπαρόζο, τον οποίο θα ξεναγήσει στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα έχουν την ευκαιρία να τα πούνε γενικότερα. Το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη πάει γι αργότερα, που ίσως θα’ χει περάσει και η «θαλασσοταραχή» στην κυβέρνηση λόγω της υπόθεσης Παυλίδη.

Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του
«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 11 με τίτλο :
«Το σωτήριο «όχι» »
Συνάντηση με τη Φωτεινή Παπαδοπούλου, χήρα του αείμνηστου τέως Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου, είχε χθες η Νατάσα Καραμανλή. Η σύζυγος του πρωθυπουργού επισκέφθηκε την κ. Παπαδοπούλου στην οικία της στη Στράκκα, έξω από τη Λευκωσία. Κατά τη συνάντησή τους, που κράτησε περίπου 40 λεπτά, η Ν. Καραμανλή εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Παρεμπιπτόντως, σήμερα είναι η επέτειος του «όχι» των Ελληνοκυπρίων στο Σχέδιο Ανάν και η σκέψη όλων στρέφεται στον καθοδηγητή εκείνου του εκπληκτικού 76% που διαφύλαξε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Από τη στήλη «ΤΑ μάθατε τα νέα;» » του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» σελ. 2 :
…Έτερο θαύμα, αυτή τη φορά από το εξωτερικό: Αν οι ΗΠΑ του Τζορτζ Μπους αδιαφορούσαν εντελώς για την προστασία του περιβάλλοντος, φροντίζοντας να ρυπαίνουν όσο περισσότερο μπορούσαν την ατμόσφαιρα, οι ΗΠΑ του Μπαράκ Ομπάμα κάνουν εντυπωσιακή στροφή. Δύο μεγάλους στόχους θα προσπαθήσει να επιτύχει ο νέος πλανητάρχης σύμφωνα με δηλώσεις του: την προστασία του πλανήτη και την οικολογική ανάπτυξή του. Έχω αρχίσει να τον συμπαθώ… (Θα κρατήσει άραγε;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: