Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των
«ΝΕΩΝ» σελ. 5 :

Τραπέζι μεικτής σύνθεσης στην ταβέρνα «Εν Ελλάδι» στην Κηφισιά υπέπεσε στην αντίληψή μου. Στο τραπέζι, ενώπιον μεζέδων, ο πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν. Δ. Νίκος Καραχάλιος, οι υφυπουργοί Κιλτίδης και Πλακιωτάκης, καθώς και βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. Λοβέρδος και Καραχάλιος είναι Ολυμπιακοί. Στο τραπέζι και ουκ ολίγοι δημοσιογράφοι.

Από την 1η σελίδα της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
« {ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ} – Τα πράγματα με τα όνομά τους»
Είναι προφανές πως κάποιοι έχουν συμβουλεύσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποφεύγει συγκεκριμένες προτάσεις ή δεσμεύσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα. Ενδεχομένως αυτή να ήταν μια επιτυχημένη συνταγή παλαιότερα. Όχι όμως στην εποχή μας. Η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται πως το οικονομικό και κοινωνικό στάτους κβο δεν είναι βιώσιμο και περιμένει από τους πολιτικούς ηγέτες να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Οι ψηφοφόροι δεν είναι έτοιμοι να δώσουν εν λευκώ εντολή βάσει γενικόλογων διακηρύξεων, καθώς αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :
«Η Αλέκα βλέπει μπάλα»
Προχθές είδε τον αγώνα Μπαρτσελόνα – Τσέλσι και χθες επρόκειτο να δει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Άρσεναλ. Παρακολουθεί συστηματικά ποδόσφαιρο από μικρό παιδί και προτιμάει το Ισπανικό και Αγγλικό πρωταθλήματα. Όσο και να έψαχνε κάποιος, δύσκολα θα μπορούσε να ανακαλύψει την καθημερινή πλευρά της Αλέκας Παπαρήγα. Η Γ. Γ. του ΚΚΕ, δίνοντας χθες μια ραδιοφωνική συνέντευξη στον Alpha 9,89, περιέγραψε κάτι που δεν ήταν ευρέως γνωστό. Ότι δηλαδή, από μικρό παιδί παρακολουθεί ποδόσφαιρο. Και όταν δήλωσε ότι υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό, της επισημάνθηκε ότι είναι ένα κοινό που έχει με τον Αλέξη Τσίπρα. Και τότε η Αλέκα το γύρισε πάλι στην… πολιτική: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό που λένε, ότι αυτή η ομάδα είναι τάδε πολιτικά, αυτά δεν υπάρχουν. Αλλά καταψηφίσαμε το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Κεραμεικό, όχι μόνο του Βωβού τα κτίρια, αλλά και το γήπεδο». Στον Περισσό δεν αντέχουν να τους λένε ότι συμφωνούν σε κάτι με την Κουμουνδούρου. Ούτε στο ποδόσφαιρο!


Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του
«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 10 με τίτλο :
«Ασπασμοί στη Βαρσοβία»
Πολυπληθής η ελληνική αντιπροσωπεία που ταξίδεψε χθες στη Βαρσοβία, με επικεφαλής τον Κ. Καραμανλή, για να πάρει μέρος στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος: 28 άτομα, όσες και οι ψήφοι που διαθέτει η Ν. Δ., όπως προβλέπει το καταστατικό του ΕΛΚ. Σημειωτέον ότι χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός «έπεσε» πάνω στη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, με την οποία αντάλλαξαν φιλικό ασπασμό. Φαίνεται πως η Βαρσοβία και το Συνέδριο του ΕΛΚ έσπασαν τον πάγο που είχε σχηματιστεί το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις Αθήνας – Βερολίνου…



Από την 1η σελίδα του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :
«Προσδοκίες και φόβοι»
Ως συνήθως οι αγορές προηγούνται προεξοφλώντας και μηνύματα. Στην παρούσα συγκυρία τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις των περισσοτέρων ενισχύουν την πεποίθηση ότι η κρίση οδεύει προς σταθεροποίηση. Έναντι αυτών τα χρηματιστήρια αντιδρούν θετικά και δημιουργούν συνθήκες ζήτησης και περιβάλλον αισιοδοξίας. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα επιβεβαιωθούν. Η κρίση ως τώρα έχει δείξει πολλά πρόσωπα και τα σημερινά ελπιδοφόρα μηνύματα αύριο μπορεί να ανατραπούν…

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΑΥΡΙΑΝΗΣ» σελ. 2 με τίτλο :
«Αντιπαράθεση»
Γνωστή φυσικά η αντιπαράθεση του ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ, όπως και οι επιστολές που αντάλλαξαν ο Γιώργος Παπανδρέου και η Αλέκα Παπαρήγα. Η πολιτική κόντρα μεταξύ των δύο κομμάτων συνεχίζεται, αλλά σε ηπιότερους τόνους, έχουμε την αίσθηση. Μέχρι να παρέμβει ενδεχομένως εκ νέου ο….Θεόδωρος Πάγκαλος και να ηχήσουν τα τύμπανα του πολέμου. Για το οποίο είπε κάτι εύστοχο η συντρόφισσα Αλέκα: «Κάνουμε και εμείς πόλεμο στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν. Δ. , επομένως δεν μπορεί να μη θέλουμε και εμείς πόλεμο ή να θυμώνουμε. Άλλο αυτό και άλλο να μιλάμε με όρους κονσερβοκουτιού ή του 1950».


Δεν υπάρχουν σχόλια: