Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

Νέες αποκαλύψεις για τα μαύρα ταμεία της Siemens έρχονται στην επιφάνεια, με στοιχεία-φωτιά για μίζες εκατομμυρίων ευρώ σε στελέχη επιχειρήσεων, πολιτικούς και κομματικά ταμεία. Τσάντες με εκατομμύρια ευρώ έκαναν το γύρο της Ευρώπης, για να καταλήξουν σε ελληνικά χέρια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, ο Γιώργος Τρεπεκλής εκπρόσωπος της εταιρείας Saig, έστειλε στις 17 Ιανουαρίου του 2003, ενάμιση χρόνο πριν από την Ολυμπιάδα, e-mail στον Διονύση Δενδρινό στενό συνεργάτη του ισχυρού άνδρα της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλη Χριστοφοράκο εμπλέκοντας την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, καθώς όπως ανέφερε αντιδρούσε στην προσφορά για προμήθεια του C4-I από την εταιρεία SAIG που εκπροσωπούσε ο ίδιος.
Μάλιστα, τον πληροφορεί ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου παραπληροφορεί εσκεμμένα τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη όπως και άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης γιατί προσπαθεί να αναθέσει τη σύμβαση στην ανταγωνίστρια εταιρεία TRS.
Σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου κάνει λόγο για απαράδεκτη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με βάση επικοινωνίες δύο ιδιωτών οι οποίες είναι εντελώς αθεμελίωτες και σε ότι τον αφορά, όπως λέει, απολύτως ανυπόστατες.
Την ίδια ώρα, ύποπτα εμβάσματα της Siemens που συνδέονται με τη σύμβαση για την εξαγορά της ΡΟΜ Τέλεκομ από τον ΟΤΕ ελέγχει ο ανακριτής Ζαγοριανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: