Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ.. 4 με τίτλο :
«Στη Ρωσία με…αγάπη»
Δ ύο φορές έχει συναντηθεί ο Κωστής Χατζηδάκης με τον Ρώσο ομόλογό του κι αυτό είναι, ίσως η καλύτερη απόδειξη για το γεγονός ότι η ενεργειακή συνεργασία με τη Μόσχα παραμένει σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, παρά τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον. Μαθαίνω μάλιστα, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης σχεδιάζει σύντομα ταξίδι στη Ρωσία…

Από τη 2η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :
Σκληρή παραμένει η πολιτική κόντρα των δύο μεγάλων κομμάτων, με φόντο την υπόθεση Παυλίδη, τις αποκαλύψεις για τα «μαύρα» ταμεία της Ziemens και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση επιτέθηκε χθες εναντίον του ΠΑΣΟΚ για τη συντήρηση της σκανδαλολογίας και την καλλιέργεια σεναρίων για πρόωρες εκλογές, ενώ κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την απαξιωτική φρασεολογία που χρησιμοποίησε για τη χώρα, κατά την προχθεσινή ομιλία του στο London School of Economist.

Από τη στήλη «ΚΛΙΚ στα ΓΕΓΟΝΟΤΑ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :
«Σε πρώτο πλάνο η προστασία του περιβάλλοντος»
Δεν έχει σημασία αν είναι ένα ή δύο τα υπουργεία που οι δραστηριότητές τους θ αφορούν το περιβάλλον! Αυτό τόνισε χθες, κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων του συνεδρίου για την βιοποικιλότητα, ο αρμόδιος για το περιβάλλον επίτροπος Σταύρος Δήμας. Αντίθετα, αυτό που μετράει, όπως σημείωσε ο κ. Δήμας, είναι οι αρμοδιότητες που θα έχει το υπουργείο, το έμψυχο δυναμικό που εργάζεται σε αυτό και κυρίως η πολιτική βούληση που θα επιδείξει, ώστε να εφαρμόσει πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος. «Η εκτροπή του Αχελώου είναι πολύ σημαντικό θέμα και δεν αποτελεί μόνο εσωτερική υπόθεση» σχολίασε ο κ. Δήμας, τονίζοντας παράλληλα, ότι θα πρέπει να εξεταστούν οι όποιες περιβαλλοντικές μελέτες έχουν γίνει ως προς το εάν είναι σύμφωνες με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4:
Μια πρόβλεψη και μια…μπαταριά – γερή- κατά του ΠΑΣΟΚ από τον βουλευτή Αργολίδας της Ν. Δ., κ. Γιάννη Μανώλη. «Δεν θα πέσει η κυβέρνηση από την ψηφοφορία της υπόθεσης Παυλίδη» διαβεβαιώνει ο γνωστός συνδικαλιστής με τις τολμηρές απόψεις και τις ριψοκίνδυνες προβλέψεις. Μάλιστα, ειρωνεύεται, και δικαίως, τη δήθεν «ψήφο κατά συνείδηση» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τη σκληρή κομματική γραμμή. Όσο για τα σκάνδαλα και τους χρηματισμούς της Siemens ο Γιάννης Μανώλης είναι κατηγορηματικός και κοφτός: «Το μόνο κόμμα που τα πήρε από τα μαύρα ταμεία της Siemens είναι το ΠΑΣΟΚ. Έχει αποδειχθεί από την περίπτωση του Θεόδωρου Τσουκάτου με το ένα εκατομμύριο μάρκα στα μαύρα ταμεία της Χαριλάου Τρικούπη».

Από τη στήλη «ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» της
«ΕΣΤΙΑΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Πρόσθετα προβλήματα»
…λόγος που δεν επιτρέπονται οι μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών είναι η ανησυχία ότι μια τέτοια πολιτική θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Δηλαδή, θα αυξηθεί η εισροή νέων λαθρομεταναστών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωσις της Ισπανίας, καθώς οι μαζικές νομιμοποιήσεις την κατέστησαν ιδανικό προορισμό για τους λαθρομετανάστες. Εξ ου σημαντικό είναι και το πρόβλημα που παρατηρείται με την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στις χώρες προελεύεσεώς τους. Όπως ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, το Αφγανιστάν, η Νιγηρία και το Μπαγκλαντές δεν έχουν υπογράψει συμφωνία επανεισδοχής με την Ε. Ε., ενώ η Τουρκία την εφαρμόζει μερικώς. Όλα αυτά προκαλούν πρόσθετα προβλήματα στην χώρα μας.

Από τη στήλη «Bureau Noire» της
«ΧΩΡΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :
«Το είπες; Θα το κάνεις!»
Ευρύτερο διάλογο θέλατε; Ορίστε, τον έχετε. Αυτό σκέφτηκε ο υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, γι αυτό και ήδη από χθες βρίσκεται στον «αέρα» το blog του υπουργείου, προκειμένου μαθητές και καθηγητές να καταθέσουν τη γνώμη τους για τα θέματα του διαλόγου. Μάλιστα, από χθες εστάλη και σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να το ενισχύσουν με τις απόψεις τους. Γι αυτό και ο Άρης ήταν ο πρώτος, που σε μήνυμά του, σημειώνει ότι ο ίδιος πρώτος θα καταθέσει την άποψή του, καλώντας έτσι τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να κάνουν το ίδιο. Εντάξει, δεν το έκανε ακόμη, αλλά θα το κάνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: