Από τη στήλη «ΠΑράΤυπος» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 4 με τίτλο :
«Πάλι φταίει ο Παπακωνσταντίνου»
Ό σο νυχτώνει η μουρμούρα μεγαλώνει… Ακόμη και παλιοί εκσυγχρονιστές που τον ξέρουν και τον εκτιμούν από τότε που συνεργαζόταν με τον Κώστα Σημίτη κατηγορούν σήμερα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι πήρε στο λαιμό του τον πρωθυπουργό με την μπλόφα που του εισηγήθηκε περί εμπλοκής του ΔΝΤ σ την επίλυση του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας. «Έχει άγνοια κινδύνου», έλεγε προχθές πρωτοκλασάτος υπουργός, χρεώνοντας στον Παπακωνσταντίνου «ερασιτεχνικούς χειρισμούς» στην Ε. Ε. Όπως καταλαβαίνετε, πάντα πρέπει να φταίει κάποιος άλλος και όχι ο ίδιος ο πρωθυπουργός…
Από την 3η σελίδα του
«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :
«Σηκωμένα μανίκια»
ΤΙ σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι από σήμερα κιόλας ο πρωθυπουργός θα πρέπει να περιορίσει, στο μέτρο του δυνατού, τα ταξίδια στο εξωτερικό και με τα μανίκια σηκωμένα (όπως εμφανιζόταν στα προεκλογικά σποτ) να καταπιαστεί με τα τρία – τέσσερα μεγάλα θέματα που θα κρίνουν τις εξελίξεις τους επόμενους μήνες – την αύξηση των δημοσίων εσόδων, την περιστολή της κρατικής σπατάλης, την τόνωση της ανάπτυξης. Αφού δεν έχει την πολυτέλεια να απομακρύνει από την κυβέρνηση όλους εκείνους που κινούνται ακόμη με…ρυθμούς αντιπολίτευσης, ας αναλάβει ο ίδιος να κάνει τη δουλειά της Λούκας ή της Μαριλίζας. Δεν είναι εύκολο. Αλλά εδώ που φτάσαμε, είναι το μόνο που μπορεί να γίνει.
Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :
«Θετικά»
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κιλτίδης πιστεύει μετά το θετικό σήμα που έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζ. Κ. Τρισέ, αναφορικά με την παροχή εγγυήσεων στη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, η κυβέρνηση, αντί να δοκιμάσει τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας στη διεθνή αγορά, να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου με αποδέκτη την εσωτερική.
Από την 3η σελίδα του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου}:
Δεν προλάβαμε να πάρουμε ανάσα, μετά την αμφιλεγόμενη έστω, απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Και άρχισε πάλι η… καταστροφολογία! Και από τους πολιτικούς και από τα αδιόρθωτα ΜΜΕ… Παλαιά τους τέχνη η… μιζερολαγνεία… Η μαυρίλα… Η δυστυχία.! –«Δεν θα μας δώσουν ποτέ δάνεια»! – «Θα μας πνίξει το ΔΝΤ»! – «Θα κλείσουν οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα»!... Τα λένε και τα γράφουν, τα διακηρύσσουν, χωρίς να κρύβουν τη διαστροφή τους! Σε άλλα κράτη, όπως η Ουγγαρία, η Πορτογαλία , η Ισπανία κ. α., πέρασε πολύ βαρύτερη κρίση… Αλλά τόση μιζερολαγνεία δεν παρατηρήθηκε πουθενά!...
Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελίδα 6 με τίτλο :
«Σύσκεψη Σαμαρά με τομεάρχες»
Με αιχμή του δόρατος το οικονομικό στοίχημα της Ελλάδας και τις προεκτάσεις που θα έχει στο κοινωνικό επίπεδο αναμένεται να κινηθεί η στρατηγική της Ρηγίλλης για το επόμενα διάστημα. Μία στρατηγική, που σε κάθε περίπτωση θα κινηθεί σε δύο άξονες: Ο πρώτος θα αφορά στην προσπάθεια σχηματισμού ενός μετώπου των νοτιοευρωπαϊκών χωρών, που αντιμετωπίζουν και τα σοβαρότερα δημοσιονομικά προβλήματα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η προσφυγή στο νέο μηχανισμό βοήθειας που υιοθέτησαν οι «27» στη Σύνοδο Κορυφής και ο οποίος εμπεριέχει , έστω και σε μειοψηφικό επίπεδο, το ΔΝΤ. Άλλωστε, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς τη λύση που προκρίθηκε στις Βρυξέλλες, λέγοντας πως είναι ώρα «για περισυλλογή, όχι για πανηγυρισμούς». Ο δεύτερος άξονας θα αφορά καθαρά το εσωτερικό μέτωπο και τους κλυδωνισμούς που προκαλούν στην κοινωνία οι κυβερνητικοί χειρισμοί. Δεν είναι τυχαίο ότι η στρατηγική που χαράσσει η Ρηγίλλης επικεντρώνεται στην υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης , αλλά και σε όσα επιπρόσθετα μέτρα φέρεται να επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο, όπως οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό και το εργασιακό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην έλλειψη αναπτυξιακού οράματος και μέτρων ικανών να βγάλουν την ελληνική οικονομία από την ύφεση……
Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελίδα 9 με τίτλο :
«Τώρα εντός»
Στους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου είχε, σχεδόν αποκλειστικά, στραμμένη την προσοχή του στο εξωτερικό. Και θα είχε ενδιαφέρον να μετρήσουμε κάποια στιγμή πόσο χρόνο διέθεσε στα ταξίδια και στο πλήθος των συνεντεύξεων που έδωσε στα ξένα μέσα ενημέρωσης. Τώρα, που φαίνεται ότι αρχίζει μια περίοδος σχετικής ηρεμίας στο οικονομικό πεδίο, μετά την απόφαση των Βρυξελλών, μοιραία θα ρίξει το βάρος του στο εσωτερικό. Άρα, θα δει από κοντά πού χωλαίνουν τα υπουργεία. Ποιοι υπουργοί έχουν λόγο να ανησυχούν;
Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου