Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της



«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :


«Σαμαράς: «Κατώτερο των περιστάσεων το ΠΑΣΟΚ» »


…. Σ την ίδια συνεδρίαση (των τομεαρχών), ο κ. Σαμαράς ανέβασε τους τόνους και με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά στους τομείς της ασφάλειας όσο και της εθνικής άμυνας, σημείωσε πως «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών του ελληνικού λαού». Παράλληλα, επανέλαβε την κριτική για τους χειρισμούς Παπανδρέου ως προς τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός επιχείρησε να «μπλοφάρει», επικαλούμενος πιθανή προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και, τελικά, εγκλωβίστηκε σε μια λύση αρνητική για τη χώρα και την Ε. Ε….. (απόσπασμα από το άρθρο της εφημερίδας)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Ανεβάζει τους τόνους της αντιπολιτευτικής τακτικής»


Με αιχμή του δόρατος την εμπλοκή του ΔΝΤ στο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, με την οποία διαφωνεί κάθετα ο Αντώνης Σαμαράς, και τα θέματα δημόσιας ασφάλειας, με αφορμή την τραγωδία στα Πατήσια, η Ν. Δ. , ανεβάσει τους τόνους της αντιπολιτευτικής τακτικής. Ο πρόεδρος της Ν. Δ, κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι έκανε πολιτική μπλόφα με το ΔΝΤ, χωρίς να σκεφθεί ότι μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ. «Η κυβέρνηση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών του ελληνικού λαού, σε αυτή την κρίσιμη φάση που περνάμε», είπε μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματός του. Επικαλέστηκε το παράδειγμα χωρών της Βαλτικής (π. χ. Λιθουανία) και της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή κ. α.) όπου εφαρμόστηκαν οι σκληρές συνταγές του ΔΝΤ και αντί να λυθούν τα προβλήματα των οικονομιών παρατηρήθηκε συρρίκνωση του ΑΕΠ και επιδεινώθηκε η ύφεση, με ό, τι συνεπάγεται αυτό (απολύσεις, περικοπές μισθών κ. α.). Είναι σαφές ότι: Η Ν. Δ. κάνει στροφή στην καθημερινότητα των πολιτών και ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλειας….. (το άρθρο συνεχίζεται)…


Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 5 με τίτλο :


«Υποψήφιοι γραμματείς»


Υπάρχουν προς το παρόν τουλάχιστον τρία στελέχη της Ν. Δ. που ενδιαφέρονται για τη θέση του γραμματέα του κόμματος. Είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Κώστας Μαρκόπουλος. Ο πρόεδρος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Κάτι μου λέει όμως ότι αυτοί οι τρεις δεν θα είναι οι μόνοι ενδιαφερόμενοι μέχρι να φτάσουμε στο συνέδριο. Κάποιος ετοιμάζεται να κάνει την έκπληξη!


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Κενό γράμμα»


…Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό σκηνικό, ένα όνομα βρίσκεται στα χείλη όλων: Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Η μετονομασία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Ο Μ. Χρυσοχοίδης μίλησε πολύ το προηγούμενο διάστημα, εφάρμοσε μια «επιθετική» επικοινωνιακή πολιτική, παρουσίασε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος. Όμως, σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, και η προστασία του πολίτη παραμένει, εν ολίγοις, γράμμα κενό, Ή, μάλλον, γράμμα βουτηγμένο στο αίμα αθώων πολιτών.


Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Πάσα συνεισφορά δεκτή»


Την «ξεκάθαρη» θέση της Ν. Δ. ότι η Εκκλησία πρέπει να συνεισφέρει στην προσπάθεια όλου του λαού για να ξεπεράσουμε την κρίση, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλος, ερωτηθείς σχετικά. «Το πώς θα συνεισφέρει, πρέπει να συζητηθεί ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία, και, ήδη, αυτός ο διάλογος έχει προχωρήσει και φαίνεται ότι καταλήγει σε ορισμένες λύσεις κοινής αποδοχής», ανέφερε χαρακρητιστικά.


Από τη 2η σελίδα της


«ΕΣΤΙΑΣ» με τίτλο :


«Η Νέα Δημοκρατία για το πλαφόν στις τιμές των καυσίμων»


Την επιβολή πλαφόν στις ανώτατες τιμές των καυσίμων που διατίθενται κατά μήκος των εθνικών οδών, πρότεινε χθες ο υπεύθυνος Τομέα Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης με αφορμή την νέα επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στους νομούς Δωδεκανήσων, Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Λασιθίου, Φωκίδος, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας, τόνισε πως εν όψει της εξόδου του Πάσχα έπρεπε να επιβληθή ανώτατη τιμή και σε άλλες νησιωτικές περιοχές , όπως οι Κυκλάδες, η Κέρκυρα, η Χίος και η Σάμος, αλλά και κατά μήκος των εθνικών οδών, όπου παρατηρούνται υψηλές τιμές στα καύσιμα. Ακόμη, ζήτησε την διεξαγωγή κοστολογικών ελέγχων σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, σφράγιση εγκαταστάσεων σε περίπτωση υποτροπής, αλλά και την δυνατότητα προσβάσεως τρίτων σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: