Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΤΟ ΚΕΛΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΧΑΑ. ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο σήμερα. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2062,94 μονάδες με κέρδη 0,78%. Οι συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα, δείγμα απουσίας επενδυτικού ενδιαφέροντος. Οι υπόλοιποι δείκτες έδωσαν μικτή εικόνα.
Η Γερμανία αυτή την ώρα καταγράφει μικρά κέρδη 0,10%, η Αγγλία χάνει 0,06% και η Γαλλία χάνει 0,47%.
Η Νέα Υόρκη παρασυρόμενη απο το Ευρωπαϊκό κλίμα σημειώνει απώλειες 0,26%.
Το ευρώ χάνει από το χθεσινό κλείσιμο 1,10% και είναι στο 1,3346 έναντι του δολλαρίου. Η πτώση αυτή στην ισοτιμία είναι αποτέλεσμα του θολού τοπίου στην Ευρώπη.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία για την σύνοδο αρχηγών κρατών στις Βρυξέλλες. Στη σύσκεψη αυτή αναμένονται πάρα πολλά έως πολύ λίγα. Η Γερμανία αρχίζει να δέχεται ισχυρές πιέσεις να μετακινηθεί από τις θέσεις της και όχι μόνο να συζητηθεί το θέμα αλλά και να ληφθούν άμεσα μέτρα. Η έλλεψη πρωτοβουλιών θέτει σε άμεσο κίνδυνο το ευρώ έναντι του δολλαρίου, που αυτό μπορεί να ευνοεί την Γερμανία στις εξαγωγές της και στην επιτυχία της διαχείρισης των οικονομικών της από την άλλα οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες συνατούν σημαντικά προβλήματα.
Η Fitch σήμερα υποβάθμισε την Πορτογαλία κι αυτό εντείνει τα προβλήματα ακόμη περισσότερο. Οι μικρές οικονομίες βλέπουν μεγάλο κίνδυνο μπροστά τους και θα ήθελαν να ληφθούν άμεσα μέτρα. Αλλά και τα όργανα της Ευρώπης με τους επι κεφαλής τους ήδη παίρνουν θετικές θέσεις για τη λύση του προβλήματος.
Το επόμενο διήμερο θα καθορίσει τις εξελίξεις στις αγορές χρήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σημερινή συνεδρίαση όλων των χρηματιστηρίων το έδειξε απόλυτα. Η συγκράτηση των επενδυτών ήταν ολοφάνερη. Την Παρασκευή τα πράγματα ίσως να είναι καλύτερα ελπίζοντας σε μια έντονη παρουσία και σε πολιτικό και σε οικονομικό επίπεδο της ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: