Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται… Με στόχο να υπάρξει Ευρω-παϊκή λύση και όχι λύση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρα-τίας, κ.Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, όπου για άλλη μια φορά χθες, υπερασπίστηκε τις ελληνικές θέσεις, κατά τη διάρκεια προγεύματος εργασίας με τους υπουργούς Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ.Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε χθες το πρωϊ στις Βρυξέλλες, σε πρόγευμα εργασίας, με τους υπουργούς Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τους οποίους συ-ζήτησε για το Ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα, για τις επιπτώσεις του στην Ευρωζώνη και για τα μέ-τρα που παίρνει η Ελλάδα.


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε την άποψη της παράταξης για το απαραίτητο μείγμα πολιτι-κής, αλλά και για τη σημασία μιας έκτακτης στήριξης της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, υπογραμμίζοντας:


* Tην ανάγκη χειροπιαστής υποστήριξης, που πρέπει να προσφέρει η Ευρώπη, για να θωρακίσει τον Ελλη-νικό δανεισμό από τις δυσκολίες της αγοράς και τους κερδοσκόπους.


* Και την ανάγκη συμπλήρωσης των μέτρων που παίρνει η Ελλάδα για το έλλειμμα, με μέτρα τόνωσης της Αγοράς και της Οικονομίας, ώστε το τελικό μείγμα οικονομικής πολιτικής να είναι πιο αποτελεσματι-κό.


΄Οπως δήλωσε ο κ.Αντώνης Σαμαράς, μετά το πρόγευμα «Οι υπουργοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και με ενημέρωσαν για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να υπάρξει έκφραση έμπρα-κτης στήριξης.


Ακόμα συμφωνία δεν υπάρχει. Η συζήτηση θα συνεχιστεί ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα ληφθεί η οριστική απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής.»


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις 25 Μαρτίου θα βρίσκεται ξανά στις Βρυξέλλες, μετά από πρό-σκληση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κας Μέρκελ, για να παρουσιάσει τις θέσεις της παράταξης στους αρχηγούς και Πρωθυπουργούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: