Πληροφορίες ίσως και φήμες (δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμη) φέρνουν να υπήρξε συμφωνία στη συνεδρίαση της Ευρωζώνης. Φέρουν, επίσης, τον κ. Γιούνκερ να δηλώνει ότι έχει επέλθει συμφωνία και ακόμη σε λεπτομέρειες επι του θέματος της οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα.
Η συμφωνία έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά το σύνολο της Ευρωζώνης. Εξ αυτού προκύπτει και το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή θα είναι ιστορικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαίκή Ένωση λαμβάνει ουσιαστικιές θέσεις για την βιωσιμότητά της και της αυτοπροστασίας της.
Θα λέγαμε, χωρίς υπερβολές, ότι θα αποτελεί μια εξ ίσου αξίας με αυτή της ΟΝΕ. Και το λέμε γιατί αν υποτεθεί ότι υπήρχε ασυμφωνία, η Ελλάδα θα αναγκάζονταν να καταφύγει στο ΔΝΤ, πράγμα που σημαίνει ένα κράτος μέλος εξυπητείται από μέσα εκτός Ευρωζώνης δηλώνοντας έτσι την έλλειψη οράματος και σχεδίου δράσης αλλά και αποφασιστικότητας απο μια Ευρωπαϊκή Ένωση που εν πολλοίς για τον σκοπό αυτό ιδρύθηκε. Θα ήατν ολοφάνερη η αυτοαναίρεσή της.
Να επισημάνουμε ΄τοι η Ελλάδα θα μπορούσε (αν και το έκανε σε κ΄'αποιο βαθμό) όχι μόνο να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην ΕΕ για πολιτική και οικονομική στήριξη αλλά και να εκβιάσει λέγοντας ότι θα καταφύγει στο ΔΝΤ. Οι αξιωματούχοι της ΕΕ σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελαν να γευτούν μια τέτοια ήττα. Μόνο σε περίπτωση που δεν θα ήθελαν της Ελλάδα στη ίδια την ΕΕ θα δικαολογούσε τη συμπεριφορά αυτή των Ευρωπαίων. Όμως ούτε μηχανισμός ούτε και κάποια διάταξη προβλέπει την εξ ανάγκης φυγής κράτους μέλους απο την Ένωση.
Αν, ποιπόν, οι φήμες επαληθευθούν θα πρέπει όλη η Ευρώπη να πανηγυρίζει αναγνωρίζοντας μιας ιστορικής σημασίας συμφωνία
Τρίτη 16 Μαρτίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου