Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΩΝ ΝΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΦΕΡΟΥΝ..

Την ενίσχυση και προστασία της πολύτεκνης οικογένειας ζητούν με γραπτή ερώτησή τους προς την Ευρω-παϊκή Επιτροπή, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κα Μ. Γιαννάκου και οι ευρω-βουλευτές κ.κ. Κ. Πουπάκης και Γ. Παπανικολάου.



Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διεθνής οικονομική κρίση και η λήψη μέτρων για την έξοδο από αυτή, έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των ευρωπαίων πολιτών και, ιδίως, των πολύτεκνων οικογενειών, οι οποίες συνιστούν μια από τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καλούν την Επιτροπή να παρουσιάσει τα μέτρα που προτίθεται να προτείνει στα κράτη-μέλη, επ' ευκαιρία και του Ευ-ρωπαϊκού έτους 2010 κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, για να μειωθεί ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης στις πολύτεκνες οικογένειες.


Στην ερώτηση τους οι ευρωβουλευτές της ΝΔ εφιστούν την προσοχή στο γεγονός, ότι σε ορισμένα κράτη-μέλη, λόγω της ανάγκης μείωσης του δημοσίου ελλείμματος, λαμβάνονται φορολογικά μέτρα, χωρίς να προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για πολύτεκνες οικογένειες όπου να συνυπολογίζεται ο αριθμός των μελών της οικογένειας και ιδιαίτερα, χωρίς να αξιολογούνται οι ανάγκες των ανηλίκων τέκνων της. Για το λόγο αυτό, καλούν την Επιτροπή να πάρει σαφή θέση, όχι μόνο για το εάν πλήττονται τα θεμελιώδη δικαιώμα-τα των ανήλικων μελών της οικογένειας κατά την υιοθέτηση επαχθών φορολογικών μέτρων αλλά και για το κατά πόσο τέτοιου είδους μέτρα απειλούν την πολιτική της ΕΕ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ένωσης.


Τέλος οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. υπογραμμίζουν την ανάγκη διατήρησης ισορροπίας ανάμεσα στις πολι-τικές εξόδου από την κρίση και στη διασφάλιση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου, με την υιοθέτηση ρυθμίσεων τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, που να προασπίζουν το δικαίωμα ευπαθών κοι-νωνικών ομάδων, όπως οι πολύτεκνες οικογένειες, στην αξιοπρεπή διαβίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: