Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη 17η σελίδα του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


«Αντώνης Σαμαράς για τρομοκρατία – εγκληματικότητα – «Να αφήσει τις δικαιολογίες η κυβέρνηση και να αναλάβει τις ευθύνες της»


Α νεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βάζει στο στόχαστρο μετά τα θέματα της Οικονομίας και τα θέματα της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας του πολίτη. Θέλοντας ακριβώς να αναδείξει τις προτεραιότητές του, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων , το τμήμα το οποίο είχε την επιχειρησιακή ευθύνη και αρμοδιότητα σε ό ,τι αφορά τη συνοικία όπου πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική επίθεση με θύμα το 15χρονο Αφγανό. Σκοπός της επίσκεψής του όπως τόνισε ο ίδιος, ήταν να ενημερωθεί διεξοδικά για την κατάσταση που επικρατεί σε μία από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και να συμπαρασταθεί τόσο στον κόσμο που βιώνει τη βία, όσο και στην Αστυνομία που το παλεύει. «Έχουμε όλοι τις ευθύνες μας, αλλά φτάσαμε πια στο απροχώρητο., στο «ως εδώ και μη παρέκει». Το ποτήρι πια ξεχείλισε, δεν πάει άλλο. Όπως και στην οικονομία, έτσι και στην ασφάλεια του πολίτη, έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός. Η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τις όποιες δικαιολογίες και να αναλάβει τις ευθύνες της», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος διαπίστωσε και ο ίδιος τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και υποδομές που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία….


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Οι ανεύθυνοι»


Καιρός είναι να σοβαρευτούν ορισμένα από τα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία προφανώς δεν έχουν καταλάβει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν να κατέχουν υπουργικούς θώκους πολιτικοί οι οποίοι είτε δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, είτε, ακόμη χειρότερα, αποκρύπτουν στοιχεία για τη σπατάλη στον τομέα τους. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος ανέδειξε χθες το μέγεθος του φαινομένου και επεσήμανε τα προβλήματα λειτουργίας συγκεκριμένων υπουργών. Αν όμως δεν διορθωθούν, ο πρωθυπουργός δεν θα έχει καμία δικαιολογία. Θα πρέπει να τους αντικαταστήσει άμεσα, καθώς δεν υπάρχει ούτε χρόνος για χάσιμο, ούτε και περιθώρια για ανεύθυνους ανθρώπους σε κρίσιμες θέσεις.


Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του


«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 10 με τίτλο :


«Διακοπές με το…ζόρι»


Εκτός Αθηνών θα βρεθούν κατά πάσα πιθανότητα ο πρόεδρος και τα κορυφαία στελέχη της Ν. Δ. τις ημέρες του Πάσχα. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει ακόμα αποκαλύψει τον προορισμό των ολιγοήμερων διακοπών του, ενώ η Ντ. Μπακογιάννη θα βρίσκεται οικογενειακώς στα Χανιά. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τέλος, θα κάνει το καθιερωμένο πέρασμα από την Πάρο. Η Ρηγίλλης, πάντως, δεν θα μείνει για πολύ….άδεια, καθώς η εντολή που έχουν λάβει τα
στελέχη της είναι να επιστρέψουν στα γραφεία τους, το αργότερο μέχρι την Τρίτη…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


« Αντώνης Σαμαράς: «Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο»»


Την απόγνωση των κατοίκων, που αισθάνονται ολοένα και πιο ανασφαλείς αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους, έζησε από πρώτο χέρι , χθες στα Πατήσια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Την ίδια στιγμή, η Ν. Δ. μιλά για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού στην πολιτική δημόσιας ασφάλειας, τονίζοντας ότι ο κ. Χρυσοχοίδης έβαλε ψηλά τον πήχη και πέρασε από κάτω… Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων , με αφορμή την έξαρση της βίας που παρουσιάζεται στην περιοχή, αλά και γενικότερα. Συνομίλησε με αστυνομικούς, ενημερώθηκε από τον διοικητή για τις συνθήκες άσκησης των καθηκόντων των αστυνομικών και στη συνέχεια συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι του διηγήθηκαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν. Αρκετοί από αυτούς είχαν να αναφέρουν ένα περιστατικό κλοπής ή άσκησης βίας σε βάρος τους. Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς την κυβέρνηση ήταν σαφές: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Φτάνει πια», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μεταφέροντας ουσιαστικά την απόγνωση και τον φόβο των κατοίκων, αλλά και τις ελλείψεις της Αστυνομίας…..


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Θύμα της κρίσης η παιδεία»


Μαύρα είναι τα μαντάτα για τον χώρο της εκπαίδευσης και όλα δείχνουν πως το μεγάλο θύμα της κρίσης θα είναι η παιδεία. Όσοι λοιπόν έχετε παιδιά, προετοιμαστείτε γιατί τα δύσκολα έρχονται. Το πρώτο και βασικό λοιπόν είναι, ότι θα γίνουν 50% λιγότεροι διορισμοί μονίμων. Εάν προσθέσετε ότι θα προσληφθούν 70% λιγότεροι αναπληρωτές, γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα είναι τραγική. Για να περιοριστούν τα κενά, καλό θα ήταν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αρχίσει από τώρα τα ειδοποιητήρια στους αποσπασμένους σε διάφορες υπηρεσίες εκπαιδευτικούς. Και να τους καθιστά σαφές ότι η λούφα τελείωσε και από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να βρίσκονται στα καθήκοντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: